Annonce
Ugeavisen Vejle

Samler på brugte løbesko: Aflever dine hos Eventyrsport

Butikschef hos Eventyrsport i Vejle, Nisanthi Thiyaharajah, med favnen fuld af brugte løbesko. Du kan aflevere dine senest 29. april. Foto: Lars Saugbjerg
Frem til 29. april kan du aflevere dine brugte løbesko hos Eventyrsport i Vejle. Så er du med til at gøre en god gerning; skoene får nemlig nyt liv i Sierra Leone.

Vejle: Op mod hver tredje voksne dansker dyrker løb som motionsform. Så det er ikke så underligt, hvis du har nogle gamle løbesko gemt i skabet. Ofte skifter vi nemlig løbeskoene ud, før det er nødvendigt - og de gamle bliver gemt væk eller smidt ud.

Frem til 31. april bør du i stedet aflevere dine løbesko hos Eventyrsport i Vejle.

- Vi sender dem til Sierra Leone - til en organisation, der hedder FANT, football for a new tomorrow. NGO'en støtter børn, unge og faktisk også handicappede gennem sport. En brugt løbesko har stor værdi, måske ikke for os, men i Sierra Leone kan alternativet være bare tæer, fortæller butikschef i Eventyrsport Vejle, Nisanthi Thiyaharajah.

Butikker i Aarhus, Silkeborg og Vejle samler skoene ind. Og det er ikke tilfældigt, at Eventyrsport giver løbesko opmærksomhed.

Sidste år fusionerede Eventyrsport nemlig med Racingdenmark, og dermed er løb også blevet en stor del af kæden, der ellers tidligere har beskæftiget sig mest med udstyr til friluftsfolket; alt fra soveposer, pandelamper og termoflasker, til rygsække, jakker og vandrestøvler.


En brugt løbesko har stor værdi, måske ikke for os, men i Sierra Leone kan alternativet være bare tæer

Nisanthi Thiyaharajah, Butikschef Eventyrsport Vejle


- Det giver god mening, at vi også har løbesko i sortimentet. Mange af vores kunder dyrker motionsformen, og mange vandrere er i øvrigt glade for at bruge "trail løbesko", siger butikschefen.

Afleverer man sine brugte løbesko, kan man få rabat på et par nye, ikke nedsatte sko.

Butikschefen er eventyrer

Som butikschef er Nisanthi Thiyaharajah et forholdsvis nyt ansigt i forretningen. Hun tiltrådte i november sidste år. Men hun er ikke på fremmed grund. Siden åbningen i Vejle i 2018 har hun haft sin gang i den 600-700 kvadratmeter store forretning - og var også med til at indrette den.

Da hun var i begyndelse af 30'erne blev hun for alvor bidt af "outdoor-oplevelser", og har siden prøvet kræfter med blandt andet trekking og vandring i højderne.

- Jeg holder måske ikke sommerferie som de fleste. For eksempel har jeg vandret i højderne på Toubkal i Marokko. Det gav mig blod på tanden - så jeg købte en masse grej, begyndte at løbe, vandre og gøre mig klar til at vandre i over 5000 højdemeter.

- Mange har været på Kilimanjaro, men jeg valgte noget andet, nemlig toppen af Damavand i Iran. Der var luften tynd i 5700 meters højde - så alting gik lidt langsommere, lyder det med et smil fra den 37-årige butikschef - og eventyrer, der også har været på forskellige vandreture i Italien og Skotland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce