Annonce
Ugeavisen Vejle

To kvinder står bag nyopstartet virksomhed: Papirblomster skal i vasen på bordet

Sara Herskind og Astrid Refsgaard er iværksætterne bag virksomheden Stilk Studio, som laver håndlavede blomster af crepepapir. Foto: Stilk Studio
To kvindelige iværksættere fra Jelling står bag den nyopstartede virksomhed, Stilk Studio. En pludselig indskydelse i sensommeren i år førte til, at de to kvinder nu har bygget et brand op fra bunden og åbnet en webshop.

Jelling: Farver, finurligheder og flower to the people.

Sådan beskriver Sara Herskind og Astrid Refsgaard selv deres virksomhed, hvor de sælger håndlavede blomster af italiensk crepepapir samt gør-det-selv-æsker med online videoguider.

Målgruppen er både private med interesse for boligindretning og virksomheder, der kan skifte deres friske blomsterbuketter ud med én papirbuket, der har en noget længere holdbarhed. Derudover tilbyder Stik Studio skræddersyede løsninger til events, receptioner og bryllupper.

Annonce

Sara Herskind og Astrid Refsgaard er begge bosiddende i Jelling, og i sommer drak de for første gang en kop kaffe sammen. Indtil da kendte de kun hinanden som forældre i børnehaven, hvor de indimellem var faldet i snak ved lågen.

Et par uger efter kaffeaftalen ringede Astrid Refsgaard til Sara Herskind med en lys idé. Sara Herskind havde en profil, hvorfra hun delte billeder af sine papirkreationer, og Astrid Refsgaard så potentialet for blandt andet at udvide med gør-det-selv æsker og markedsføre blomsterne bredere til erhverv og events.

En højere enhed

Sara Herskind greb idéen med det samme, og derfra gik det stærkt.

- Med mine kompetencer inden for branding og digital markedsføring, Saras kreativitet og vores fælles interesser for blandt andet boligindretning og iværksætteri, var vi enge om, at samarbejdet ville gå op i en højere enhed, siger Astrid Refsgaard i en pressemeddelelse.

Her ses en buket valmuer af papir, som Stilk Studio har fremstillet. Foto: Stilk Studio

- Vi ønskede fra start at være så hands on som muligt. Så vi har selv stået for at designe alt fra vores grafiske identitet, opbygning af webshoppen, fotoshoot og udvikling af vores produkter. Vi har brugt meget tid på at sætte os ind i de forskellige elementer, der er ved at drive en kreativ virksomhed, men til gengæld er vi også rigtig stolte af alt det, vi har lært – og fortsat lærer, fortæller Sara Herskind mens Astrid Refsgaard tilføjer.

Vi ønskede fra start at være så hands on som muligt. Så vi har selv stået for at designe alt fra vores grafiske identitet, opbygning af webshoppen, fotoshoot og udvikling af vores produkter.

Sara Herskind

- Stilk Studio er blevet vores fælles rum, hvor vi udvikle forretningsidéer og samtidig har det rigtig sjovt sammen.

Webshoppen har været åben en måneds tid, og Sara Herskind og Astrid Refsgaard er meget tilfredse med modtagelsen og salgstallene. Men ambitionerne stopper ikke her, og i det nye år lægger de deres kræfter i at skabe kontakt til virksomheder og festarrangører.

Man kan følge Stilk Studio på Instagram under profilen @stilkstudio eller på Facebook. Webshoppen kan du finde på www.stilkstudio.dk

Kvinderne bag Stilk Studio:

  • Sara Herskind har senest arbejdet som virksomhedskonsulent, men hendes store passion har altid været æstetik og boligindretning. Så efter endt barsel med hendes andet barn tog hun beslutningen om at gå efter drømmen om en hverdag med mere plads til både kreative udfoldelser og iværksætteri.
  • Astrid Refsgaard er uddannet kandidat i virksomhedkommunikation og har tidligere arbejdet indenfor kultur- og erhvervsområdet i Vejle. I 2020 gik hun selvstændig med sit kommunikationsbureau, Genklang, hvor hun blandt andet afholder Instagramkurser. I Stilk Studio kan hun teste idéer af og kombinere to af sine store interesser: online markedsføring og boligindretning.
Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce