Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlenser har styr på miljøscreening: Tue opfandt en app

Tue Holdensen, stifter og direktør i Vejle-firmaet Omtanken, står sammen med Ebbe Gade Larsen og Kasper Brandt bag appen.  Foto: Trine Kjergaard
Med en app i hånden er det blevet nemmere og hurtigere at foretage lovpligtige miljøscreeninger. Bag appen står en virksomhed fra Vejle, Omtanken, der har som mål at sætte en ny standard for hele byggebranchen.

Vejle: En miljøscreening er normalt en kompliceret og besværlig proces med masser af papirarbejde, og fra start til slut tager opgaven ofte flere uger. Men ved hjælp af en nyudviklet app kan man komme i mål med sin miljøscreening på ned til 12 timer. Den kortere ventetid giver store besparelser for bygherren, og samtidig minimerer den automatiserede proces de menneskelige fejl.

Appen hedder Milva og er udviklet af iværksætter og grundlægger af Omtanken, Tue Holdensen, der i flere år har foretaget kortlægninger og miljøscreeninger. Men en voksende ordrebog fik ham til at komme på en idé til en app for miljøscreeninger.

Sådan ser app'en ud, og nu kan der spares mange timer i forbindelse med miljøscreening. PR-foto

Løbet tør for timer

- Vi var løbet tør for timer i døgnet til at foretage manuelle miljøscreeninger for vores kunder. Vores mulighed for at vækste videre var derfor enten at klone mig eller at bygge software, der kunne gøre arbejdet for os. Vi valgte den sidste løsning, forklarer Tue Holdensen i en pressemeddelelse.

Med på holdet er Ebbe Gade Larsen og Kasper Brandt.

Sådan fungerer app'en

Milva-appen fungerer ved stille brugeren en række spørgsmål, der systematisk tager stilling til alle materialerne i bygningen.

Appen ved på baggrund af BBR-oplysninger fra et online register, hvornår huset er fra, samt hvornår det er renoveret og bruger disse oplysninger i de videre spørgsmål. Om badeværelset spørger den for eksempel om de benyttede fuger og klæb og beder kortlæggeren om et fotografi af fliserne. Brugeren tager et billede af flisen og bliver derefter spurgt om fuger og klæb er fra før 1988, idet der indtil 1988 er risiko for asbest.

Appen ved så automatisk, at den skal bede kortlæggeren om at tage en prøve af fuge og klæb til en kemisk analyse. Når prøverne kommer tilbage, føjes de til den interaktive rapport, der skabes med blot et klik på telefonen.

Ved at benytte sin egen app har Tue Holdensens virksomhed ikke længere nogen begrænsning på antallet af miljøscreeninger og er derfor i gang med at rekruttere flere miljøscreenere og kortlæggere. Men den større ambition er, at det skal være muligt for alle og enhver at downloade appen til deres egne miljøscreeninger. For ifølge Tue Holdensen er der nemlig brug for en højere standard i branchen, hvor alt for mange ikke har styr på reglerne.


Vi var løbet tør for timer i døgnet til at foretage manuelle miljøscreeninger for vores kunder. Vores mulighed for at vækste videre var derfor enten at klone mig eller at bygge software, der kunne gøre arbejdet for os.

Tue Holdensen


- Det er i mine øjne mere undtagelsen end reglen, at miljøscreeninger og kortlægninger af farlige stoffer foregår på lovlig vis. Konsekvensen er jo blandt andet, at nedrivningsarbejderne bliver udsat for en masse farlige stoffer som for eksempel asbest. Men den her app har en systematisk tilgang, hvor man bliver tvunget til at tage stilling til alle risici, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce