Annonce
Kultur

Benjamin Koppel: Vanløses skjulte perle ligger i Skjulhøj Kvarteret

Onlinebegivenheden WINTER JAZZ 2021 blev indspillet i The Village Recording. Her ser du fra venstre Benjamin Koppel, Anders Koppel, Tom McEwan og Oliver McEwan Foto: Jonas Lyngdam
Fra 9. til 18. februar 2021 finder onlinebegivenheden WINTER JAZZ 2021 sted. Den blev optaget og filmet i weekenden. Og ikke i hvilket som helst studie. Det er et studie i Vanløse. Måske Vanløses bedst bevarede hemmelighed.

- Vi ved, at Van Morrison boede i Vanløse, men det er ret interessant, at bydelen har et sted, der tiltrækker de vildeste musikere.

Ordene kommer fra saxofonist, komponist og kulturentreprenør Benjamin Koppel. Han taler om Vanløses skjulte perle. Et lydstudie der, ifølge ham selv, er et af verdens bedste lydstudier.

- The Village Recording er ubetinget et af Europas, om ikke verdens førende lydstudier, og det siger jeg uden at blinke, svarer Benjamin Koppel, da vi spørger ham hvorfor han, i weekenden indspillede den 10 dage lange online begivenhed WINTER JAZZ 2021 netop der.

Benjamin fortæller, at han har indspillet og lavet studieoptagelser mange steder rundt omkring i verdenen, og han slår fast, at The Village Recording er blandt de bedste studier.

Annonce

En skjult perle

Og det er ikke, ifølge Benjamin Koppel, tilfældigt, at studiet ligger i Vanløse.

Skjulhøj Kvarteret har jo et enormt sjovt område, hvor der er plads til forskellighed og kreativitet. Derfor er det også logisk, at det ligger her, siger Benjamin Koppel, der fortæller, at han har lavet over 30 produktioner i studiet, og at det kommer ind på en flot anden plads efter det berømte Sear Sound studie i New York.


Studiet er en velbevaret hemmelig perle. For eksempel var Roger Waters (bassist i Pink Floyd, red) var forbi studiet i 2020 for at indspille.

Benjamin Koppel, saxofonist, komponist og kulturentreprenør


Hvad er det, der gør det så godt?

- Lokalerne er unikke. Indspilningsrummet er kæmpe, luftigt, højloftet og man kan være mange. Akustikken er fantastisk. Indspilningsboksene er gode, og lydgearet er eminent. Og så er der personalet med Thomas Vang i front. Han er en fremragende musiker, som går til arbejdet med stor musikalitet. Og så er det fedt, at det kun ligger otte minutter fra, hvor jeg bor, når jeg nu ikke kan flyve til New York, siger Benjamin Koppel og griner. Han fortsætter.

- Studiet er en velbevaret hemmelig perle. For eksempel var Roger Waters (bassist i Pink Floyd, red) var forbi studiet i 2020 for at indspille, fortæller han.

Benjamin Koppel har haft over 100 koncert-aflysninger igennem det seneste år. Og foråret ser ikke anderledes ud. Det stopper dog ikke Benjamin Koppel der håber, at WINTER JAZZ 2021 hjælper folk ud af coronaens kultur-tørke.

WINTER JAZZ 2021 kører online i perioden 9.-18. februar 2021. Du kan læse mere om festivallen på https://www.billetlugen.dk/campaign/winterjazz2021/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fornuftsægteskab giver mere liv på Asfalten

Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Annonce