Annonce
Vanløse

Tidligere journalistformand sætter kurs mod Folketinget: - Jeg er klar over, at det bliver en stor opgave

Lars Werge. Foto. Privat
Med otte stemmers forskel vandt Lars Werge folketingskandidaturet for Socialdemokratiet i Brønshøj-Husum og Vanløses fælles kreds. Vi fangede ham over telefonen.

- Jeg ringede til min mor tidligere i dag og fortalte, at jeg havde vundet urafstemningen om at blive kandidat for Socialdemokratiet i Brønshøj-Husum og Vanløses fælles kreds. Sådan skrev Lars Werge på sin Facebook-profil i går.

Werge, der er direktør for brancheorganisationen Danske Biografer og tidligere formand for Dansk Journalistforbund, vandt i går kampvalget om at blive ny folketingskandidat for Socialdemokratiet i Brønshøj, Husum og Vanløse i København. Med otte stemmers forskel.

Det til trods for, at han først offentliggjorde, at han gik ind i politik i slutningen af november.

Annonce

Vandt med få stemmer

- Der lå en flaske bobler i køleskabet, og den blev da åbnet, svarer Lars Werge, da vi spørger ham, hvordan han havde det, da han fandt ud af, at han havde vundet kampvalget om at blive folketingskandidat.

- Jeg er først og fremmest glad. Det er altid dejligt, når man indfrier en ambition. Men jeg er også klar over, at det er en stor opgave, der nu ligger foran mig og os. Og så præger valgkampens mærkelige forløb mig nok også. Ikke én eneste gang har jeg kunnet mødes i Vanløse eller Brønshøj med medlemmerne af Socialdemokratiet. Som følge af corona blev det kun til et enkelt online-møde.

- Og derfor er jeg også overrasket over resultatet - for medlemmerne kender mig jo endnu ikke rigtigt, udtaler Lars Werge og fortæller, at han glæder til at snart at møde medlemmerne.


Som gammel højdespringer må jeg også konkludere, at det er lige meget, hvordan man kommer over overliggeren. Bare den bliver liggende.

Lars Werge, Folketingskandidat for Socialdemokratiet i Brønshøj, Husum og Vanløse.


Hvad er dine fokuspunkter for Vanløse?

- Meget af det, der kan påvirkes i det lokale liv, foregår i sagens natur i Vanløse Lokaludvalg og Borgerrepræsentationen. Folketinget kan få en betydning, når det, for eksempel, handler støj, trafik og miljø, og det er min holdning, at de store trafikale og miljømæssige projekter i København og hele region Hovedstaden også må forudsætte statslig deltagelse, svarer Lars Werge.

Han fortsætter.

- Borgerne i Vanløse er afhængige af, at der er gode muligheder for, at de kan køre til og fra arbejde, studier og skoler. Det er fint at lukke det indre København af for flere biler. Men det må ikke ske på en måde, så det rammer indbyggerne i de ydre dele af København, hvor man har behov for sin bil, svarer Lars Werge, og slår fast i og med at København hvert år tiltrækker flere beboere, er der også pres på Vanløse.

Sådan fordelte stemmerne sig

Ud af 355 stemmeberettigede organiserede socialdemokrater i kredsen, deltog 167 i afstemningen. Lars Werge fik 86 stemmer (51,4 procent), mens modkandidaten, gymnasielærer Jarl Feyling, fik 78 stemmer (46,7 procent). Der var tre blanke stemmer.

- Og her er statens opgave at opstille rammer og regler, så eksempelvis Vanløse fortsat er attraktiv både for unge, ældre og børnefamilier. Det må ikke blive for dyrt at kunne bosætte sig i Vanløse.

Lige for at gå tilbage til kampvalget. Det er alligevel vildt, at du vinder, når du først i november proklamerede, at du ville stille op. Hvad tænker du om det?

- Det har været på tale, at jeg skulle stille op siden august, og så tror jeg, at det har haft en stor betydning for hvor folk, også dem der ikke kender mig, satte deres stemme, at bestyrelsen anbefalede mig, svarer Lars Werge, og siger afsluttende:

- Men som gammel højdespringer må jeg også konkludere, at det er lige meget, hvordan man kommer over overliggeren. Bare den bliver liggende.

Næste valg til Folketinget finder sted senest i 2023.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fornuftsægteskab giver mere liv på Asfalten

Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Annonce