Annonce
Viborg Nyt

11 lokale projekter har fået penge fra LAG Skive-Viborg

Verdenskortet i Klejtrup er en  af de virksomheder, som har fået glæde af støtte fra LAG Skive-Viborg. Også Klejtrups nye friluftsbad fik del i LAG-pengene. Arkivfoto
Den lokale aktionsgruppe - LAG - for Skive-Viborg har holdt en corona-forsinket generalforsamling.
Annonce

Viborgegnen:  I alt 11 lokale projekter fik i 2019 glæde af EU-penge, som den lokale aktionsgruppe LAG Skive-Viborg  har formidlet. Det er langt fra alle, som  får et positivt svar, for LAG Skive-Viborg havde i alt modtaget 18 ansøgninger.

Det fortalte formand Jens Poulsen om, da han aflagde beretning ved LAG Skive-Viborgs generalforsamling, der blev holdt i Stoholm i sidste uge. Generalforsamlingen blev holdt med nogle måneders forsinkelse på grund af forårets corona-restriktioner.

LAG Skive-Viborg skal ifølge sin udviklingsstrategi fordele to tredjedele af sine midler i Skive Kommune og en tredjedel i Viborg Kommune. De ansøgninger fra Viborg Kommune, som fik støtte, var fra Verdenskortet i Klejtrup, den borgerdrevne købmandsforretning i Rødding og friluftsbadet i Klejtrup. I alt er der uddelt godt 1,6 millioner kroner til  de 11 modtagere.

Jens Poulsen fortalte om, at det er en stor udfordring at tage stilling til de mange ansøgninger. Der skal prioriteres, fordi der søges om flere penge, end LAG Skive-Viborg råder over.

I 2020 har de lokale aktionsgrupper 30 millioner kroner mere at gøre godt med end i 2019. De ekstra penge er øremærket projekter med en bæredygtig og grøn profil. For LAG Skive-Viborg udgør beløbet  cirka 759.000 kroner ekstra ud over de knap 1,6 millioner kroner, som man har til  de almindelige formål.

LAG Skive-Viborg forsøgte i 2019 at få de to kommuner til at give et driftstilskud, men uden held. Med den øgede tilskudsramme næste år får man  dog tilført ekstra penge til administration, så koordinator Lene Foged kan få flere timer.

Annonce

Usikker fremtid

Formanden kunne også fortælle om, at de lokale aktionsgrupper går en usikker tid i møde. Den nuværende seks-årige projektperiode udløber i 2020, og EU har ikke en ny projektperiode klar. Måske sker det først fra 2023, men indtil videre er det dog nationalt besluttet at lave en overgangsordning for 2021 med nogenlunde samme økonomiske ramme som i 2020.

- Jeg kunne skrue bissen på og sige, det er for dårligt og så videre med al den usikkerhed, men jeg vælger at glædes over de penge, vi har delt ud, og med glæde høre om, hvorledes disse midler er med til at gøre en forskel, sagde Jens Poulsen.

11 modtagere af støttekroner

LAG Skive-Viborg har uddelt godt 1,6 millioner kroner til følgende projekter i 2019:

Glyngøre Shellfisk til udvikling af østers-sauce.

Brænderiet Limfjorden. Udvidelse med eksperimentarium.

Pintrip, Roslev. En nystartet virksomhed, som udarbejder og sælger en guidebog over gratis  holdepladser for autocampere i Danmark.

Spøttrup Motion & Sport. Idrætstilbud med e-sport til unge.

Verdenskortet Klejtrup. Udskiftning af robåde, ny bådehavn og cafeområde.

Oprettelse af anpartsejet købmandsbutik i den tidligere brugs i Rødding.

Allflex Nordic ApS, Roslev. Nystartet virksomhed, som vil levere flydebroer og faste broer, møbler og andre produkter i genanvendelig bæredygtig plast.

Lem Ridecenter. Etablering af åbent ridecenter til gavn for brugere, lokale borgere og turister.

Upcycling Scandinavia ApS, Skive. Ny metode til at producere stole af genbrugsplast.

Thise Kultur og Forsamlingshus. Omdannelse til et moderne samlingssted med fleksibel, åben og nem adgang for borgerne.

Nyt friluftsbad i Klejtrup.

Jens Poulsen, der bor i Højslev Kirkeby, blev genvalgt som formand, mens Henrik Nørgaard, Skive, og Solveig Klith Forum, Nr. Rind, blev genvalgt til bestyrelsen. Karsten Jørgensen, Ulbjerg, blev nyvalgt i stedet for Jan Høst Madsen, Tostrup, der ikke ønskede at fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Menighedsråd valgt for Asmild Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Viborg Nyt

Flere boliger på vej i banebyen

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce