Annonce
Viborg Nyt

Familievirksomhed blev bygget på resterne af en konkurs og endte på en vindblæst mark - nu jubles der over de første 40 år

Kenn og Birger Thuesen har som søn og far kørt parløb gennem hele arbejdslivet. Kenn Thuesen var fire dage gammel, da han første gang var med i butikken, og 71-årige Birger Thuesen arbejder stadig i forretningen. Foto: Thomas Mark
Det er 40 år siden, at Birger og Ingefred Thuesen åbnede Thuesen Farvehandel i gågaden i Viborg. Siden flyttede butikken ud i vestbyen, sønnen Kenn tog over, og virksomheden har udvidet til at forhandle mere end maling.

Viborg: Det er sjældent, at man kan bruge udtrykket "at være født ind i noget" så bogstaveligt, som det er tilfældet med Kenn Thuesen.

Fire dage efter, Kenn blev født i 1982, var han med i Thuesen Farvehandel - for mor Ingefred skulle arbejde i den butik, som familien havde startet op året inden. Mere præcist 1. oktober 1981.

Dengang i starten af 80’erne var der ingen, der kunne vide, at den tredje i Thuesen-børneflokken siden skulle overtage forretningen, og at den undervejs ville flytte fra midtbyen ud på Lundborgvej, hvor der i 2008 kun var marker.

Annonce

Tilbage i 1981 lå Thuesen Farvehandel i Sct. Mathias Gade 58, hvor Birger Thuesen sammen med Ingefred overtog forretningen fra Bent Gildsig, der var gået konkurs. Den 31-årige Birger Thuesen havde ved overtagelsen arbejdet syv år i butikken, og han måtte betale 100.000 kroner til kreditorerne for at overtage forretningen. Derfra gik arbejdet i gang med at få den "nye" virksomhed op at stå.

- Det var mange penge for 40 år siden. Og jeg overtog noget, der var kørt helt ned. Hver gang, jeg bestilte varer til Sct. Mathias Gade 58, så lettede leverandørerne lige i stolen, inden jeg fortalte dem, at der var kommet en ny indehaver, fortæller Birger Thuesen, der sammen med Ingefred, døtrene Heidi og Kate og altså med tiden også sønnen Kenn fik deres andet hjem i butikken.

Her gik det op og ned gennem årene. Birger Thuesen mindes, at man hurtigt fik skuden på ret køl, men at det eksempelvis var hårdt at være selvstændig i starten af 1990’erne, hvor ledigheden i Danmark var rekordhøj. Der spændte man livremmen ind.

- Og så var det kun Ingefred og jeg, der arbejdede i butikken, fortæller Birger Thuesen.

Thuesen Farvehandel som den så ud, da den havde til huse i gågaden tilbage i forrige årtusinde. Privatfoto

Det betød også, at fritid og ferie var "en by i Rusland", som Birger Thuesen formulerer det. I hjemmet var det ofte de to teenage-søskende, Heidi og Kate, der skulle sørge for, at efternøleren Kenn blev hentet i børnehave og kom afsted til aftaler - hvis ikke han da var i butikken.

- Alle ferier tilbragte jeg i butikken. Men så tjente jeg omvendt 20 kroner om dagen i velmagtsdagene. Det kan godt være, at jeg i skolen ikke kunne tale med om, hvor man havde været ude at rejse i sommerferien, men så havde jeg til gengæld penge på lommen, siger Kenn Thuesen.

Ud af byen

Som 18-årig kom Kenn Thuesen i lære i butikken - en naturlig udvikling i forhold til, at han allerede havde brugt en stor del af sit liv netop der. Dengang var det ikke planen, at han skulle overtage butikken, men det lignede bestemt en mulighed.

- Jeg kunne godt mærke på Kenn, at interessen var der, men det var aldrig min ambition, at han skulle overtage, mindes Birger Thuesen.

Men det kom han til, da Birger Thuesen i 2007 fik et godt tilbud. Butikken i gågaden var ved at vokse ud af sine rammer, og det var ikke altid lige praktisk at sælge store, tunge malerbøtter fra en butik i gågaden.

- Der kom en undertøjshandler (Wunderwear, red.) med en stor pose penge for at få lejemålet i gågaden. Vi valgte at takke ja, da vi også manglede plads, og vi endte med at bygge selv herude midt i ingenting. Det var før, Invita, Bygma og Jafi kom til. Men vi så mulighederne i det, fortæller Kenn Thuesen, der inden planerne om at bygge nyt fik et tilbud af sin far.

- Vi kunne enten tage pengeposen og sige tak for nu, eller også skulle jeg ind som medejer. Men det var for tidligt at lukke ned. Der var masser af muligheder for at udvide forretningen.

Der var ikke meget andet end bar mark, da familien Thuesen gik ind i projektet med at bygge en helt ny butik på Lundborgvej. Privatfoto

I de nye rammer var det nemlig ikke kun maling, men også gulve og gardiner, som blev solgt fra familievirksomheden, der ændrede navn fra Thuesens Farvehandel til Thuesen Farver og Idéer.

Annonce

Opskriften på succes

For fem år siden overtog Kenn Thuesen det fulde ejerskab over forretningen, men selvom Birger Thuesen var blevet 65 år, betød det ikke pension for faderen.

- Jeg arbejder stadig 25 til 35 timer om ugen i butikken. Men det er jo ren luksus, når jeg var vant til at lægge 55 timer om ugen, fortæller den nu 71-årige Birger Thuesen, der gennem alle årene har holdt fast i sit mantra for succes.

- Mega god kundeservice. Det er det vigtigste. Du skal yde en service, der er lidt bedre, end folk forventer. Når folk tænker: "Der skal jeg også ind igen næste gang", så er vi lykkedes med det, vi gerne vil. De går måske også hjem og fortæller naboen om os - og så er succesen hjemme, konstaterer Birger Thuesen, der i tillæg påpeger, at han heller aldrig har været bleg for at bruge penge på markedsføring.

- Man kan ikke slappe af på den front, for så kommer kollegaerne til fadet i stedet for dig.

Og sønnike, der nu er blevet 39 år, har også planen for fremtidig succes klar.

- Det har aldrig været hårdere at drive forretning, end det er i dag. Men det er også derfor, at vi hele tiden arbejder på at udvikle os. Vi har eksempelvis en halvstor webshop - "altifarver.dk", som vi har haft i tre år, og den har fået os godt igennem de to corona-nedlukninger. Vi har udvidet med webshop, gulve og gardiner samt en professionel afdeling til malere. Vi skal have udvikling, ellers kommer der afvikling, siger Kenn Thuesen.

Thuesen Farver og Idéer holder en uformel reception fredag den 1. oktober fra klokken 13 til 17 i forbindelse med de 40 år.

Alle ferier tilbragte jeg i butikken. Men så tjente jeg omvendt 20 kroner om dagen i velmagtsdagene. Det kan godt være, at jeg i skolen ikke kunne tale med om, hvor man havde været ude at rejse i sommerferien, men så havde jeg til gengæld penge på lommen.

Kenn Thuesen, om barndommen i Thuesen Farvehandel


Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Vigtig huskeregel til købere: Der skal to underskrifter til, før boligen er solgt

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Bliver revet væk: Rækkehuse er populære hos køberne

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Westlife i Viborg er reddet: Ny dato i 2022

Viborg Nyt

Klumme: Flere hunde kan ikke være alene hjemme (del 2)

Viborg Nyt

Klumme: Kartoffelferie…

Viborg Nyt

Stort sommerhus-projekt på vej i Hjarbæk: - Det løfter området et niveau op

Viborg Nyt

Klumme: Øg din Q10-aktivitet i kroppen helt naturligt

Viborg Nyt

Holzmanns 'afløser' på plads i centret: Ny taske- og lædervarebutik flytter ind til black friday

Viborg Nyt

International trio gæster Viborg

Viborg Nyt

Lokal glæde over nye rejsevejledninger: - Der er et opsparet behov for at rejse ud og opleve

Viborg Nyt

Masser af muligheder for at få testet hørelsen gratis

Viborg Nyt

Lokalkendt slagtermester siger stop efter 30 år: - Timingen var rigtig, så det var med at slå til

Viborg Nyt

Klumme: Derfor er søvn vigtigt for dit sexliv - og meget andet

Viborg Nyt

Få det fulde overblik over uge 42 på Viborg-egnen: Det må du ikke gå glip af i din efterårsferie

Viborg Nyt

Klumme: Kulturnat og kulturdebat

Viborg Nyt

Opfordring til foreninger: Vi har 100.000 kroner - kom og søg

Viborg Nyt

Ny høreklinik er åbnet i Viborg: Tilbyder både at lukke lyden ind og holde den ude

Viborg Nyt

Gågadebutikken er 50 år og ejeren 75: - Jeg har ingen ønsker om en pensionist-tilværelse

Viborg Nyt

Sct. Mathias Centret bliver en butik fattigere

Viborg Nyt

Et helt unikt "ja tak-tilbud" til to unge hærværksmænd: Meld jer selv, så får I et stjerneskud og slipper for en politianmeldelse

Viborg Nyt

Trekløver i Overlund: - Vi klæder hinanden godt, men skal have flere ind og smage

Viborg Nyt

Klumme: Hvad kvinden ville ønske, at manden vidste om hendes seksualitet

Viborg Nyt

Efter 20 år i familien sælges kendt Viborg-restaurant - den nye ejer kommer fra konfliktfyldt afslutning i Bjerringbro

Annonce