Annonce
Viborg Nyt

Som den eneste i Midtjylland: The- og kaffebar har fået "Økologisk Guld"

Lars Nielsen med det nye mærke til Thrysøe The- og Kaffebar - som naturligvis er lukket i øjeblikket, men serverer mad og drikke takeaway gennem den hvide låge, man kan skimte bag Lars Nielsen. Privatfoto
Man skal til Aarhus eller Aalborg for at finde andre spisesteder, der kan bryste sig af det samme mærke, som Thrysøe The- & Kaffebar nu har fået.

Viborg: Hvis man kommer forbi Thrysøe The- & Kaffebar i Gravene, kan man fremover se et "Økologisk Guld" spisemærke i ruden.

Og hvad betyder så det?

Jo, guldmærket er den fornemste tildeling, man kan få fra Økologisk Landsforening og kræver, at man serverer mellem 90 og 100 procent økologiske føde- og drikkevarer på spisestedet.

Annonce

Man kan også få sølv, hvis man ligger mellem 60 og 90 procent, mens der tildeles bronze, hvis man kan ramme mellem 30 og 60 procent.

Sølv og bronze er der en del flere af - også i Viborg Kommune - hvor eksempelvis mange institutioner enten har bronze eller sølv. Men ingen havde altså guld, før Thrysøe The- & Kaffebar fik det. Og så er det i øvrigt det eneste spisested i Midtjylland, der har modtaget guld, fortæller indehaver Lars Nielsen.

- Man skal til Aarhus eller Aalborg for at finde andre spisesteder, som også har guld. Så det er noget helt særligt, og det er noget, vi er meget stolte af, siger Lars Nielsen.

Mangler kun saltet

Lige siden åbningen i foråret 2019 har the- og kaffebaren, der åbnede ved siden af Thrysøe The- og Kaffebutik, gået efter at være økologisk hele vejen igennem.

- Vi vil gerne skille os ud på en positiv måde, og det gør vi sådan her, samtidig med at vi personligt helst ser så lidt sprøjtemiddel i verden som muligt, siger Lars Nielsen, der driver baren, mens konen Susanne Thrysøe har hovedfokus på butikken.

Men kan man helt præcis måle, hvor økologisk et spisested er? Ja, det kan man faktisk ned til decimal-præcision.

I Thrysøe The- og Kaffebars tilfælde er man 98,9 procent økologisk.

- Det er kun saltet, der mangler. Man kan simpelthen ikke få økosalt, men bagepulver og alt muligt andet kan fås økologisk, og det er det eneste, vi køber, fortæller Lars Nielsen.

I butikken ved siden af kan man også få masser af økologiske varer, men her er man til gengæld et stykke fra de 100 procent.

- Der er rigtig mange produkter og mærker, som ikke kan fås økologisk. Men hvis det kan fås økologisk, så prioriterer vi at købe det med hjem, slutter Lars Nielsen.

Man kan se en oversigt over økomærkningerne på www.oekologisk-spisemaerke.dk. Her opdateres kortet dog først til 1. april, hvorefter Thrysøe The- & Kaffebar vil komme med.


Man skal til Aarhus eller Aalborg for at finde andre spisesteder, som også har guld. Så det er noget helt særligt, og det er noget, vi er meget stolte af.

Lars Nielsen, indehaver af Thrysøe The- og Kaffebar
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce