Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hanne er historie

Hanne Meyer var nærværende og vaks som altid ved sin afskedsreception som formand for ÆldreSagen. Til venstre for Hanne Meyer står den nye formand, hendes afløser, Peter Ried. På billedet ses også Anders Jensen og Anette Falk, som sammen med Hanne Meyer har kæmpet imod bommene i Marbæk. Foto: Tue Sørensen
Efter 15 år som formand for ÆldreSagen i Esbjerg er Hanne Meyer stoppet. Men hun skal ikke hjem og slappe af. Som i slet ikke. Det er jo Hanne Meyer.

Afskedsreception: Det kan godt være, det hedder ÆldreSagen, og det kan godt være, hun nu er forhenværende formand for ÆldreSagen efter 15 år, men der er godt nok hverken noget "ældre" eller "forhenværende" over 85-årige Hanne Meyer. Hun er tværtimod både moderne og forstandig og still going strong. Og det var også en ungdommelig Hanne Meyer, som i sidste uge tog imod gæsterne ved sin afskedsreception i restaurant Kunsten i Musikhuset Esbjerg iført rosa suit, ballerinasko, unika-armbånd i hård plast og mørkeblå neglelak.

Man aner faktisk ikke, hvor man skal begynde og slutte med Hanne Meyer, for hun har lavet mere end de fleste i sit liv. Hun har været rektor for seminariet, har skrevet masser af stykker til Esbjergspillene og Esbjerg Børne og Ungdomsteater, og  i 2010 blev hun Årets Esbjergenser. Hun er stadig formand for Teater- og Musikhusvennerne, sidder i Støtteforeningen for Hospice Sydvestjylland og er i bestyrelsen i Karin Michaëlis Selskabet, og derudover er hun mor til fem, har ti børnebørn og fire små oldebørn og holder fem aviser om ugen. Indtil for nylig brugte hun 40 ulønnede timer om ugen på ÆldreSagen og ældrepolitik, og det har hun altså gjort i 15 år, men nu er det også slut. Nu har Hanne Meyer besluttet at sige farvel til formandsskabet for at bruge kræfterne på noget andet.

Advokat Annette Kyhn-Hansen fra Familieretskontoret sammen med Hanne Meyer. En gang om ugen giver Familieretskontoret gratis juridisk rådgivning til medlemmerne af ÆldreSagen. Foto: Tue Sørensen

- Jeg vil gerne skrive noget mere, digte, og udgive nogle børnebøger. Jeg har tyve børnebøger liggende derhjemme, de skal bare udgives, siger Hanne Meyer.

Annonce

Du har om nogen siddet tung på ældrepolitikken, selvom du er en lille fims. Vi har stor respekt for dig, du slår igennem, og vi ved altid i sundhed- og omsorgsudvalget, at vi får et objektivt og seriøst input fra jeres side.

Preben Rudiengaard, Venstre-politiker

Hanne er ikke helt normal

Man kan se på fremmødet ved afskedsreceptionen, at det er en afholdt formand, der stopper. Blandt de mange gæster er Preben Rudiengaard, medlem af Esbjerg Byråd for Venstre og af Sundhed- og Omsorgsudvalget. Han tog også ordet og sagde blandt andet til stor moro:

- Du kæmper for det, du tror på - tak for din store uegennyttige indsats. Det, jeg bedst kan lide ved dig Hanne, er, at du altid er dig selv og ikke et helt normalt menneske.


En skøn kvinde skaber en skøn stemning - også når hun går af. Foto: Tue Sørensen

Blandt gæster og talere var også  den nyvalgte formand af ÆldreSagen i Esbjerg, Peter Ried. I sin fine tale sagde han blandt andet:

- Hvad er det, der kendetegner Hanne. Giv Hanne en tanke, en glød eller glæde. Så vil Hanne tænde en fakkel og bære den brændende mod målet. Hanne vil ikke kigge til siderne og ikke kigge bagud. Hvis hun møder en mur, vil hun klatre over, grave sig under eller finde en snørklet vej udenom. Det kan tage timer, uger, dage eller måneder. Hanne kan være alene med faklen, eller hun kan mobilisere et følge. Men i sidste ende vil hun nå i mål og tænde det bål, der bliver til den brand, der forhåbentlig vil gøre en forskel.

Du har altid haft øje for de situationer, hvor det er svært at være alene. Især din tilgang til at søndage er svære for ensomme har båret frugt i form af, at der sker noget hver søndag : Søndagscafe, søndags eftermiddagskaffe på Dronningen. Søndagsspisning på Dronningen og søndags gåture med afgang her fra musikhuset. Ja nogle har så meget glæde af de søndage, at de er blevet gift og flyttet sammen.

Peter Ried, ny formand efter Hanne Meyer

Hanne Meyer blev på ÆldreSagens årsmøde tildelt æresbevisning for sin ekstraordinære indsats i ældresagens lokalafdeling og for hele ældresagen.Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sweaterbutik åbner midlertidigt i Broen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SOSU-udvidelse kan koste foreningslivet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Budgettet banket på plads

Ugeavisen Esbjerg

Studie 10 sender insekter på hotel

Ugeavisen Esbjerg

God kemi mellem forskning og familieliv

Ugeavisen Esbjerg

Børn og voksne tog en tørn for naturen

Ugeavisen Esbjerg

Gågadespørgsmål med sprængstof i

Ugeavisen Esbjerg

Alle kan tale med om højhuse og byudvikling

Ugeavisen Esbjerg

- Dejligt, at der sker noget her

Ugeavisen Esbjerg

Rosengreen fyldte kroen med kvinder og mode

Ugeavisen Esbjerg

Søren Rasmussen stopper i 2022

Ugeavisen Esbjerg

Diana drømmer om endnu mere indflydelse

Ugeavisen Esbjerg

Ny sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Færøernes største sygehus på inspirationstur til Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Team Esbjerg stolt vært for Santander Final4 i februar

Ugeavisen Esbjerg

Gå en tur i det ukendte

Ugeavisen Esbjerg

Opråb fra vindbranchen: Den grønne omstilling mangler grøn strøm

Ugeavisen Esbjerg

Linda går efter græskar-guld

Ugeavisen Esbjerg

Juletræsforeningen overlever efter privat donation

Ugeavisen Esbjerg

Verdensstjernens danske forbindelse

Ugeavisen Esbjerg

Sikkerhed uden kiksere i 35 år

Ugeavisen Esbjerg

20.000 kroner til den rullende kagemand

Ugeavisen Esbjerg

Hjerting Badehotel styrker ledelsen

Annonce