Annonce
Ugeavisen Kolding

Danmarks tredjestørste vingård er til salg i Kolding: Det er vores hjertebarn

Med til vingården Lindely hører cirka 6 hektar, og store dele af arealet er tilplantet med vinstokke, som strækker sig så langt øjet rækker. Vinbonde Kim F. Madsen fortæller, at der på gården bliver produceret vin af 15 forskellige sorter, og at de laver mellem 25.000 og 30.000 flasker om året. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
På Sdr. Vilstrupvej 149 er Danmarks tredjestørste vingård sat til salg. Det er ægteparret Lillian og Kim F. Madsen, der ejer den, og som plantede de første vinstokke på stedet tilbage i 2007. På stedet dyrkes der nu op imod 30.000 flasker vin om året.

Kolding: Sdr. Vilstrupvej snor og bugter sig parallelt med motorvejen nord for Kolding, men sætter man tempoet ned og drejer hen ad den lange indkørsel til nummer 149, der hvor den store vintønde byder velkommen, vil man blive mødt af et helt særligt syn. Her er de ellers sædvanlige grønne marker udskiftet med rækker af vinstokke, som skulder ved skulder strækker sig over den seks hektar store grund, som hører til Vingården Lindely.

- Det er ikke lige sådan en type ejendom, man får til salg hver dag. Vi har trods alt ikke specielt mange vingårde herhjemme, så man kan godt sige, at det er lidt af en særlig opgave at finde den rette nye ejer til, siger Stephen Høegh Mortensen fra ejendomsmæglerfirmaet EDC Domus First Class, der siden midten af juli 2020 har haft vingården til salg.

Han viser rundt på gårdens omfattende arealer og bygninger, som rummer et komplet produktionsapparat, store tanke og tønder til opbevaring af vinen og ikke mindst et moderne stuehus, hvor vingårdens nuværende ejere, Lillian og Kim F. Madsen, har boet siden 2007, hvor de også plantede de første vinstokke på ejendommen.

Annonce

- Min hustru og jeg var på en tur rundt i Alsace i Frankrig, hvor vi smagte os igennem, hvad der virker som nærmest hele regionen og fik en masse at vide om, hvordan man dyrker vin. Da vi så kom hjem, så kunne vi godt tænke os at prøve kræfter med det i Danmark, siger Kim F. Madsen og forklarer videre:

- Og på det tidspunkt var der virkelig ikke mange, der beskæftigede sig med det herhjemme, så det var en stor udfordring at komme i gang. Hold op, hvor lavede vi meget dårlig vin de første par år, siger han grinende.

En plan 60

Siden den spæde start i 2007 dyrkes der i dag 15 forskellige sorter på vingården, og Modavi, som mærket hedder, har høstet flere medaljer for både rosé, hvidvin og dessertvin i løbet af de seneste par år.

- Vi producerer mellem 25.000 og 30.000 flasker vin om året, og det er min hustru og jeg, der står for det hele, også at sørge for at sætte etiketter på alle flasker, og vi er nået dertil, hvor vi ikke kan følge med længere. Så nu skal der nye kræfter til, som kan se mulighederne i stedet og har drivkraften til at skalere det hele yderligere, siger Kim F. Madsen.

Kim F. Madsen har sammen med sin hustru drevet vingården siden 2007, hvor de plantede de første stokke på stedet. De står selv for alt produktion, både når det kommer til at pleje jorden, og når der skal sættes etiketter på alle de mange vinflasker. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Parret besluttede derfor at sætte vingården til salg, og de håber, at det er muligt at finde nogen, som også har lyst til at tage imod den viden, som parret har opbygget igennem de seneste mange år.

- Lillian og jeg har indgået en såkaldt plan 60, fordi vi begge to fylder rundt til næste år, så nu skal der ske noget andet, siger Kim F. Maden grinende og fortsætter:

- Men vi har helt bestemt mod på at være tilknyttet som sparringspartnere eller konsulenter de næste år, så en ny på gården kan drage lidt nytte af alt det, vi har tillært os, for det er virkelig vores hjertebarn, det her, siger Kim F. Madsen.

Annonce

Mange muligheder

Indtil videre har ejendomsmægler Stephen Høegh Mortensen haft ni fremvisninger på vingården, og flere har vist interesse for at komme til at drive stedet og ikke kun bruge faciliteterne til at producere vin.

- Med det produktionsapparat, der er her, er der mulighed for at lave både juice, saft og andre væsker, så man kan holde gang i det hele flere måneder om året, end når man producerer vin. Samtidig kan man lave et væld af arrangementer her, forklarer Stephen Høegh Mortensen.

Det er særligt rosé, hvidvin og dessertvin, som bliver produceret på vingården. Også træ-møblerne til opbevaring af vinen, som ses i midten på billedet her, er nogle, som Kim F. Madsen selv har produceret. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Særligt arrangementerne er noget af det, som parret på gården har gjort sig meget i, hvor man både har kunnet smage på vinene og få fortalt historien om produktionen.

- Jeg kan godt lide at vise frem og fortælle, så det er noget af det, vi virkelig har nydt i løbet af de seneste år. Der er jo ikke særligt mange muligheder for at komme ud og se en vingård herhjemme, siger Kim F. Madsen.

Både han og hustruen Lillian er indstillet på, at det kan tage tid at finde den rette køber, og de to har da også tålmodigheden med sig lidt endnu.

- Vi kan selvfølgelig komme dertil, hvor vi bare skal have det solgt, men jeg er fortrøstningsfuld, og jeg tror, at vi finder den helt rette til at overtage, siger Kim F. Madsen.

Om vingården

Gården er beliggende på Sdr. Vilstrupvej 149 og blev oprindeligt bygget i 1917, men er blevet ombygget og renoveret af flere omgange, senest i 2017.

Grundarealet ligger på cirka 6 hektar, mens boligarealet lyder 214 kvadratmeter. På grunden er der plantet cirka 14.500 vinstokke af 15 forskellige sorter.

Vingården producerer mellem 25.000 og 30.000 flasker vin om året.

Salgsprisen er 5.995.000 millioner kroner, herudover et vin-varelager for cirka 3 millioner kroner.

Det er ejendomsmæglerfirmaet EDC Domus First Class, som siden midten af juli 2020 har haft vingården til salg.

Vinen, som produceres på gården, har flere gange vundet priser. Særligt 2018 var et godt år, og ifølge Kim F. Madsen skyldes det blandt andet det meget varme sommervejr, som skyllede ind over landet i flere uger. På billedet her er det ejendomsmægler Stephen Høegh Mortensen, som viser de mange diplomer frem. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Modtagerne af årets skulderklap er fundet

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Gratis foredrag om hypnose og vægttab

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Vaccinationscenter vender tilbage til IBA

Ugeavisen Kolding

Godset går bersærk

Ugeavisen Kolding

Ida Björg spiller på Stalden i Jordrup

Ugeavisen Kolding

Autocentralens servicerådgiver vinder servicepris

Ugeavisen Kolding

Se fotos fra 25 års jubilæum hos Klatten: Stine og Mike mødte hinanden i motorcykelklubben

Ugeavisen Kolding

Problemet med nyttejobs i Kolding

Ugeavisen Kolding

Kolding Kommune er er min kommune: Men det er nødvendigt med en ny retning

Ugeavisen Kolding

Rachel Röst fortæller om sin debutroman i Kolding

Ugeavisen Kolding

Daniel er en af Danmarks stærkeste mænd: - At have store muskler har altid tiltalt mig

Ugeavisen Kolding

Geografisk Have præsenterer nyt bæredygtigt julemarked

Ugeavisen Kolding

Julebazar bliver på tre etager

Ugeavisen Kolding

Foredrag tager livets skrøbelighed op

Ugeavisen Kolding

Arkitekturens dag sætter fokus på det grønne i Christiansfeld

Ugeavisen Kolding

De frivillige blev hyldet af kommunen

Ugeavisen Kolding

Far til fem kom til landet i 1992 - Nu er han lærlingeprisvinder

Ugeavisen Kolding

Svar omkring nedgravning af dobbelt fibernet

Ugeavisen Kolding

Investering i idræts- og fritidsfaciliteter: Her er listen så kan man jo selv bedømme

Ugeavisen Kolding

Smørrebrød med finesse: Tidligere køkkenchef for Brdr. Price skal stå i spidsen for Koldings nye frokostrestaurant

Ugeavisen Kolding

Flere penge til Kolding Stadion eller ny svømmehal?

Ugeavisen Kolding

Brug jeres stemme: Der er valg til nyt ældreråd i år

Ugeavisen Kolding

Butiksindehaver er træt af trafik på fortovet og har opstillet blomsterkasser i strid med kommunens regler: Jeg er nødt til at beskytte mine kunder

Annonce