Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding vandt sundhedsdyst mellem byer: Deltagere donerer 20.000 kroner til lokal løbeklub

Dan Mikkelsen (th.) kunne i sidste uge overrække en stor gavecheck til Kolding Motion, som bevis på at foreningen har vundet de 20.000 kroner, som deltagerne i Kolding vandt i forbindelse med sundhedsdysten. Privatfoto
Efter fire ugers intens kamp mellem seks byer i det jyske kunne deltagerne i Kolding trække sig sejrrige ud af sundhedsdysten og donere et beløb på 20.000 kroner til løbeklubben Kolding Motion.

Kolding: 120 deltagere med 773 aktive minutter i gennemsnit over fire uger. Det var nok til, at Kolding kunne sikre sig førstepladsen i sundhedsdysten, som i fire uger fandt sted mellem seks byer på tværs af Jylland.

Sundhedsdysten blev stablet på benene over ganske få uger frem mod starten af februar, hvor dysten havde sin begyndelse. I Kolding var det kæden Fit&Sund, som stod bag, og her kan holdet af medarbejdere nu se tilbage på fire uger, som forløb med succes.

- Det er gået super godt hele vejen igennem, og folk har virkelig været på og deltaget engageret både med at være aktive og med at deltage i de forskellige ting, vi havde planlagt, fortæller Dan Mikkelsen, som har haft ansvaret for afviklingen af dysten i Kolding.

Annonce

Igennem de fire uger blev deltagerne præsenteret for diverse former for aktiviteter, og så var det undervejs også muligt at få gode råd fra en diætist og blive klogere på, hvordan man laver sunde smoothies og lignende.

Penge med betydning

Ud over at deltagerne i Kolding modtog æren for at trække sig sejrrige ud af dysten, så var de med til at bestemme, hvilken forening i Kolding som skulle vinde præmien på 20.000 kroner.

Flere forskellige initiativer var nominerede, men efter en afstemning blandt de deltagende på dystens facebook-side faldt valget på den lokale løbeklub Kolding Motion, og her falder pengene på et tørt sted.

- Selvom vi egentlig har en sund økonomi i klubben, så kan det mærkes, at vi har mistet en tredjedel af vores medlemmer under corona. Derfor betyder det rigtig meget for os at få de her penge. Det giver os mulighed for at gøre noget ekstra for alle vores medlemmer, siger formand for Kolding Motion, Jan Lundsgaard, som også forklarer, at en del af klubbens medlemmer også valgte at deltage i dysten:

- Mange er vant til at løbe sammen i grupper, som ikke har rigtig har været muligt på samme måde under corona, så det har knebet med motivationen hos nogen. Der har de her gå-fællesskaber virkelig gjort en forskel for dem, forklarer han.


Selvom vi egentlig har en sund økonomi i klubben, så kan det mærkes, at vi har mistet en tredjedel af vores medlemmer under corona. Derfor betyder det rigtig meget for os at få de her penge. Det giver os mulighed for at gøre noget ekstra for alle vores medlemmer.


Folkene bag sundhedsdysten er da også ganske godt tilfredse med opbakningen, og de vil derfor heller ikke afvise, at dysten kommer til at finde sted igen.

- Vi var meget tilfredse med, hvordan det gik, og den opbakning vi oplevede til det, så det er bestemt ikke udelukket, at det også kommer til at ske næste år, siger Dan Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce