Annonce
Ugeavisen Kolding

Koldings frivillige bliver fejret hele næste uge

Efter et års fravær er der igen frivilliguge i Kolding, hvor der blandt andet bliver holdt fest for de frivillige på social- og seniorområderne. Billedet her er fra frivilligfesten i 2018. Arkivfoto: Søren Gylling
I hele uge 38 bliver Kolding Kommunes frivillige ildsjæle fejret som optakt til den nationale frivillighedsdag fredag 24. september.

Kolding: Fællessang, prisoverrækkelser, vandreture og fest er blot nogle af punkterne på programmet næste uge, når Koldings mange frivillige inden for social- og ældreområdet bliver hyldet for deres indsats.

- Den her uge er et udtryk for, at vi gerne vil sætte fokus på frivillighed og fællesskaber og fejre mange af de frivillige ildsjæle, vi har, forklarer Mette Winther Hauge, som er udviklingskonsulent for frivillighed og fællesskab hos Kolding Kommune.

Sidste år blev Frivilligugen i Kolding ikke til noget på grund af corona, og netop pandemien giver ekstra god grund til at hylde den frivillige indsats, mener Mette Winther Hauge.

Annonce

- De frivillige er jo i den grad trådt i karakter under pandemien, hvor mange har været ramt af for eksempel ensomhed, siger hun.

Her er programmet

Der er i alt 11 punkter på Frivilligugens program:

 • Søndag den 19.9 kl. 9.30-15.00 ved Rebæk Strand: Vandretur langs Vandvejen. Årets lange 30 km gå-tur på Stenderup halvøen gennem Stenderup Skovene, Solkær Enge og Binderup Strand.
 • Mandag den 20.9 kl. 11.00-15.00 på Landbomuseet: Frivillig mandag på Landbomuseet for Seniorområdets frivillige. Fællessang, aktiviteter og rundvisning.
 • Mandag den 20.9 kl. 16.00-17.00 ved Kolding Naturskole i Marielundskoven: Vandretur på Troldhedestien. Fælles gåtur med korte oplæg med fortællinger om Troldhedestien og de nye igangværende aktiviteter.
 • Mandag den 20.9 til fredag den 24.9 kl. 10.00-18.00 og lørdag den 25.9 fra kl. 10.00-15.00 i Bæredygtighedshuset, Jernbanegade 3: Vil du være med i et bæredygtigt fællesskab? Kom og hør hvordan frivillige grønne organisationer bruger huset, og få inspiration til hvordan du og din organisation kan blive mere bæredygtige.
 • Tirsdag den 21.9 kl. 16.30 og kl. 18.00 i byrådssalen: Uddeling af Frivilligbeviser til Koldings frivillige sociale ildsjæle. De frivillige sociale foreninger kan indstille deres frivillige til at få en anerkendelse for deres indsats.
 • Onsdag den 22.9 fra kl. 12.00 til og med tirsdag den 28.9 kl. 18.00 på Kolding Bibliotek: Kom og mød nogle af de frivillige foreninger i Kolding. Fredag den 24.9 kl. 12.00-16.00 kan du møde de frivillige ved standene.
 • Onsdag den 22.9 kl. 16.00-17.00 ved Nicolai Kirke: Kom til fællessang. I samarbejde med Café Paraplyen og Sankt Nicolai Kirke synges der sange fra højskolesangbogen.
 • Torsdag den 23.9 kl. 19.00-21.00 i Bronzehallen hos Redux, Bronzevej 3: Byg dit eget bogskab med tv-tømrer Casper Kjerumgaard. Smøg ærmerne op og byg dit eget bogskab. Skabet kan du fylde med bøger indhentet fra genbrugspladserne. Tilmelding  på place2book.com/da/sw2/sales/bweamasnt8.
 • Torsdag den 23.9 kl. 12.00-16.00 i Sydbank Arena: Frivilligfest – fejring af Koldings frivillige senior-ildsjæle. Underholdning v/Keld og Hilda Heick.
 • Torsdag den 23.9 kl. 17.00-21.00 på Innovationsfabrikken, Birkemosevej 2: Frivilligfest – fejring af Koldings frivillige sociale ildsjæle. Underholdning og uddeling af årets skulderklappriser.
 • Fra uge 37 til uge 40 hos Seest Bageri: Smag årets Frivilligkage. Claus Toft Hansen fra Seest Bageri har i anledning af Frivilligugen udviklet en kage, som støtter lokale fællesskaber. Kagen kan købes både i Seest og Bramdrupdam.

De frivillige er jo i den grad trådt i karakter under pandemien, hvor mange har været ramt af for eksempel ensomhed.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Sikker trafik – Tryg by!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Team Rynkeby-ryttere indsamler millionbeløb til syge børn

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sygeplejersker på Kolding Sygehus nedlagde mandag arbejdet i en time

Ugeavisen Kolding

Mette Bolvig Pedersen fejrer 10-års jubilæum hos HK Sydjylland

Ugeavisen Kolding

Kolding Storcenter inviterer til late night shopping

Ugeavisen Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Ugeavisen Kolding

Padel-turnering samler ind til indlagte børn

Ugeavisen Kolding

Blomsterbutik lukker i Kolding og flytter til Fredericia

Ugeavisen Kolding

2 på tur kommer til Kolding

Ugeavisen Kolding

Nogle strejker - jeg stiller op

Ugeavisen Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Ugeavisen Kolding

Efter protester: Nu bliver antallet af boliger i naturskønt område mere end halveret

Ugeavisen Kolding

Mekaniker modtager prestigefyldt lærlingepris

Ugeavisen Kolding

Modtagerne af årets skulderklap er fundet

Ugeavisen Kolding

Gratis foredrag om hypnose og vægttab

Ugeavisen Kolding

Se fotos fra 25 års jubilæum hos Klatten: Stine og Mike mødte hinanden i motorcykelklubben

Ugeavisen Kolding

Vaccinationscenter vender tilbage til IBA

Ugeavisen Kolding

Godset går bersærk

Ugeavisen Kolding

Ida Björg spiller på Stalden i Jordrup

Ugeavisen Kolding

Autocentralens servicerådgiver vinder servicepris

Ugeavisen Kolding

Problemet med nyttejobs i Kolding

Ugeavisen Kolding

Kolding Kommune er er min kommune: Men det er nødvendigt med en ny retning

Ugeavisen Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Annonce