Annonce
Ugeavisen Kolding

Lokale råvarer og danske vine: Stor gourmetrestaurant åbner i Søndergade

Til maj får Kolding en ny restaurant, Restaurant Den Hvide Hest, som åbner i det tidligere Matas i Søndergade. Indehaveren er koldingenseren Mikael Madsen. Foto: Flemming Larsen
Koldings nye restauratør Mikael Madsen er klar til at byde gæsterne på dansk gourmetmad, der er fremstillet af danske, lokale råvarer. Restaurant Den Hvide Hest får også en lounge, hvor gæsterne kan nyde snacks og danske øl. På førstesalen er der selskabslokaler.

Kolding: Til maj åbner en ny restaurant i Søndergade 30 A. "Den Hvide Hest" er navnet på restauranten, og planerne er ifølge indehaveren, restauratør Mikael Madsen, ambitiøse.

- Restaurant "Den Hvide Hest" bliver et supplement til Koldings i forvejen gode restauranter. Restauranten kommer til at servere danske gourmetretter til rimelige penge, fremstillet af danske, lokale råvarer og med danske vine til. Men restauranten får også en lounge, hvor gæsterne bare kan nyde snacks og danske øl, og på førstesalen bliver der to selskabslokaler, fortæller Mikael Madsen.

Restauranten åbner i de lokaler, hvor Matas tidligere havde til huse, og hvor der i en lang årrække var biograf. Bygningen var oprindelig hotel, nemlig Hotel Hvide Hest, opkaldt efter Kong Christian den X, der red på netop en hvid hest.

Ejerne af bygningen er lige nu ved at indrette min nye restaurant, kommer det drømmende fra Mikael Madsen. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Et bredt publikum

Mikael Madsen bor i Kolding og har i en årrække været køkkenchef på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference i Skibet ved Vejle. Nu glæder restauratøren sig til at komme hjem, og til at skulle servere danske gourmetretter for bysbørnene.

- Vi kommer til at henvende os til et meget bredt publikum. Både dem, der bare vil nyde snacks med danske øl til, inden de skal videre i byen. Og til dem, der begynder i vores lounge, inden de tager plads i restauranten for at nyde en tre- eller fem-retters menu, forklarer Mikael Madsen, mens han viser rundt i det, der om få måneder skal blive til hans drøm: En restaurant, der kommer til at dufte af danskhed.

- Vi har så mange gode, danske råvarer fra især lokaleområdet. Det har altid tiltalt mig, og jeg glæder mig til at skulle ud at plukke grønt i den smukke natur, som Kolding er omgivet af - også sammen med restaurantens gæster, siger Mikael Madsen, der blandt andet satser på lokale råvarer, fordi det også var det, man gjorde på Hotel Hvide Hest.

Råvarer som fisk og kød vil blandt andet blive leveret af leverandører fra Trekantområdet, og øllet vil være fra Bryggeriet Åben i Kolding og Bøgedal Brew i Vejle, mens de danske vine blandt andet  kommer fra Nordsjælland, suppleret med gode vine fra Europa.

Annonce

Hygge om gæsterne

Stueetagen i bygningen bliver inddelt i tre: Med et stort køkken bagest i lokalet, og med lounge og restaurant ud mod gågaden.

- Jeg regner med, at restauranten får 30 siddeplader indenfor og godt 50 siddepladser på gågaden og i smøgen, jeg ved det ikke helt endnu, for der skal jo også være plads til lounge-gæsterne.

- Den Hvide Hest skal være et hyggeligt sted at komme, hvor tjenerne har god tid til at hygge om gæsterne, siger Mikael Madsen, der også ser frem til at skulle køre selskaber i de to selskabslokaler på førstesalen, der får plads til godt 50 gæster i hvert lokale.

Den Hvide Hest holder åbent fra klokken 11 til sidst på aftenen på onsdage, torsdage, fredage og lørdage.

Mikael Madsen

Mikael Madsen har i de seneste otte år været køkkenchef på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference i Skibet ved Vejle, med en afstikker på et år, hvor han var køkkenchef i Madkælderen i Kolding. I årene fra 2003 til 2007 ejede han Det Gamle Apotek i Haderslev.

Mikael Madsen stammer fra Bramdrupdam, men har boet hele sit voksenliv i Kolding. Her bor han i dag med sin hustru, Anika, og sine to piger, Ida og Emma.


Vi har så mange gode, danske råvarer fra især lokaleområdet. Det har altid tiltalt mig, og jeg glæder mig til at skulle ud at plukke grønt i den smukke natur, som Kolding er omgivet af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Nej, sagde vi

Ugeavisen Kolding

Klumme: Fest i gaden

Ugeavisen Kolding

Unge i arbejde

Annonce