Annonce
Ugeavisen Kolding

Martin og Christina er de nye ejere af Gl. Ålbo Camping: Det er en drøm, der går i opfyldelse

Martin og Christina Pedersen mødte hinanden for syv år siden, og de har i dag to døtre sammen på tre og seks år. De har tidligere drevet dykkerskole og forretningen Ocean Adventures sammen i Kolding. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Fra starten af det nye år er der kommet nye ejere af Gl. Ålbo Camping i skikkelse af ægteparret Martin og Christina Pedersen. For dem er det en drøm, der går i opfyldelse, men de går også til opgaven med at drive stedet med en stor portion ydmyghed.

Sdr. Stenderup: Fra starten af 2021 er der nye kræfter i spidsen for Gl. Ålbo Camping på kanten af Stenderup halvøen. Det er ægteparret Martin og Christina Pedersen, som har overtaget den kendte campingplads, og som også er flyttet ind på stedet sammen med deres to børn.

- Jeg er vokset op herude, og jeg er kommet meget på pladsen igennem årene, og jeg har faktisk altid sagt til Ketti og Klaus (nu tidligere ejere, red.), at hvis de en dag ville sælge, så skulle det være til mig. Så det er virkelig en drøm, der går i opfyldelse. Da jeg mødte Christina for nu over syv år siden, sagde jeg også til hende, at det var det her, jeg gerne ville en dag, siger Martin Pedersen og skæver lidt over til Christina:

- Og der tror jeg, at svaret kom ret prompte fra mig, at det ville aldrig komme til at ske, siger hun grinende og fortsætter:

- Men ja, man kan så roligt sige, at det har ændret sig siden, for det er jo bare et fantastisk sted, siger hun.

Annonce

En ting ad gangen

Allerede for et år siden begyndte parret at have de første indledende samtaler med de nu tidligere ejere om, hvordan man skal bære sig ad med at drive en campingplads, og da de en solbeskinnet dag var på besøg på stedet, blev de fuldstændig solgt.

- Vi stod nede ved stranden og kiggede ud over vandet, og der var marsvin, der hoppede rundt og legede, og det var bare den smukkeste dag, og så blev vi bare totalt forelskede i det hele, siger Christina Pedersen.

På campingpladsen er der både hytter og naturligvis plads til campingvogne. Foruden fastliggere fortæller parret, at det særligt er tyske turister, der booker et ophold på pladsen. Arkivfoto: Gl. Ålbo Camping

Parret har siden overtagelsen, som blev officiel lige omkring jul, arbejdet på at flytte ind i huset, som hører til og ligger på campingpladsen, samt på at renovere både privaten og nogle af de andre bygninger på stedet.

- Der er lidt byggerod rundt omkring, og vi har mange bolde i luften, men jeg synes sådan set, at vi har ret godt styr på det hele. Lige nu går det meget ud på at finde ud af, hvordan alt hænger sammen, hvilke bokse der styrer hvad i forhold til eksempelvis teknik, og så skal vi jo generelt lære, hvordan man driver en campingplads, siger Martin Pedersen.

Christina og Martin har tidligere arbejdet sammen i deres dykkervirksomhed Ocean Adventures, men han forklarer, at de alligevel har gjort sig lidt tanker om, hvordan det bliver at bo og arbejde samme sted.

- Det var selvfølgelig en del af overvejelsen, og der er også mange, der har spurgt os, hvordan vi kommer til at adskille arbejde og fritid, men vi er vant til, at vores arbejde er sæsonbetonet, og vi har mere travlt i perioder. Vi er samtidig også ret gode til at inkludere børnene i, hvad der sker på pladsen, og de synes også, det er sjovt at være med. Så på den måde er vi sammen om det, og vi gør det som familie, siger Martin Pedersen.

Annonce

Store planer

Selvom parret er gået i gang med diverse renoveringer på pladsen og allerede har implementeret et nyt nyhedsbrev, som bliver sendt ud til kunderne, så har Martin og Christina ikke planer om, at der skal ske store omfattende ændringer på campingpladsen.

- Vi går virkelig til opgaven med en stor portion ydmyghed og respekt for det, som Ketti og Klaus har bygget op, som er meget velfungerende. De har skabt den ånd, der er her, så det kommer vi ikke til at ændre på, siger Christina Pedersen, mens Martin tager over:


Vi går virkelig til opgaven med en stor portion ydmyghed og respekt for det, som Ketti og Klaus har bygget op, som er meget velfungerende.

Christina Pedersen


- Og den første sæson skal vi bruge på dels at lære hele stedet at kende, men også vores fastliggere, og så må vi se, hvad vi ellers kan skabe af nye tiltag herude om et års tid, men vi har forskellige ting i tankerne, siger Martin Pedersen med et smil på læben.

Han forklarer, at de ikke umiddelbart er bekymrede for den kommende sæson i forhold til den aktuelle coronasituation.

- Enten får vi vores gæster udefra, eller hvis grænserne er lukkede, så får vi forhåbentlig flere besøgende fra Danmark, fordi folk så skal holde sommerferie hjemme, så vi tænker egentlig, at det nok skal gå, siger Martin Pedersen og fortsætter:

- Og så vil vi generelt også gerne gøre endnu flere koldingensere bevidste om, at vi er her, og at vi har virkelig fantastiske muligheder herude tæt på både natur og vandet. Der er bare en særlig ro over stedet. Det var også noget af det, som Ketti og Klaus sagde til os, at vi må virkelig aldrig tage for givet, at vi bor lige her, siger Martin Pedersen.

Gl. Ålbo Camping er placeret helt på kanten af Stenderup Halvøen, og Christina og Martin har derfor perfekt udsigt til Lillebælt fra deres køkkenvinduer i den private bolig, som ses her i midten af billedet. Arkivfoto: Gl. Ålbo Camping
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce