Annonce
Ugeavisen Kolding

Mikrobryggeri drukner i usolgt øl: Sælger ud til nedsat pris

I stedet for at hælde øl ud, der nærmer sig sidste salgsdato, har mikrobryggeriet Åben besluttet at sælge øllet til nedsat pris over app'en To Good To Go. I Kolding kan øllet reserveres til næste fredag. Bryggeriet, der er stiftet af Philip Hulgaard, blevet kåret som Årets Bryggeri i 2019. PR-foto
I sommer var alt udsolgt, men nu er der proppet med fustager hos mikrobryggeriet Åben, der i stedet for hælde øllet ud, nu sælger det over app'en Too Good To Go. Øllet er ikke helt så frisk som normalt, og derfor bliver det solgt til en reduceret pris.

Kolding: Mens restauranter og barer fortsat må holde lukket, så hober øllet sig op hos mikrobryggeriet Åben.

Men i stedet for at hælde øl som Bryg 61 og Helios ud i kloakken har bryggeriet indgået et samarbejde med Too Good To Go, der forbinder kunder med blandt andet restauranter og butikker, der sælger overskydende mad.

- Det tager tid at lave øl, og derfor har vi en relativ stor mængde øl på fustager. Så nu har vi fundet en løsning, hvor folk kommer med deres crowler, der er en lukket flaske på 1 eller 2 liter, som vi så fylder op. Vi skal have den øl på markedet nu, siger stifter Philip Hulgaard.

Bryggeriet sælger ud fra deres barer i Aarhus, Roskilde, København og bryggeriet i Kolding på næste fredag, hvor kunder skal downloade app'en fra Too Good To Go for at købe øl til en nedsat pris på 59 kroner for en liter.


Vi håber, at folk vil tage øllen med ud og finde en god bænk. På den måde kan du få lidt af bar- og fadølsfornemmelsen, når nu alt er lukket.

Philip Hulgaard, stifter af Åben


- Det er en meget underlig tid. I sommers kunne vi ikke producere nok øl. Vi havde ikke én fustage stående på lager. I dag er der pakket på bryggeriet, og vi kan ikke sælge fustagerne, når der ikke er nogle barer eller restauranter, der har åbent. Folk holder jo heller ikke fester. Det her var en af de sidste muligheder, inden vi måtte hælde øllet ud, siger Philip Hulgaard.

Annonce

3500 liter

Mikrobryggeriet, der i 2019 blev kåret som Årets Bryggeri af Danske Ølentusiaster, har allerede været tvunget til at kassere øl, der har stået for længe.

- Vi synes ikke, at det havde den kvalitet, som vi står for. Det er vigtigt, at vi kan stå inde for det, vi sælge ud. Det mister noget friskhed, men vi vil gerne undgå at hælde mere ud, og lige nu, tror jeg, at vi har cirka 3500 liter på fustager, siger Philip Hulgaard, der beskriver det seneste år som en vanvittig rutsjebanetur.

Øl på udsalg

Bryggeriet Åben åbner sine barer i København, Aarhus, Roskilde og bryggeriet i Kolding for at sælge øl, der nærmer sig sidste salgsdato. Bryggeriet sælger øllet, de kalde "Sidste Chance Øl" til nedsat pris. Man garanterer, at alle øl, der bliver solgt, stadig er friske og inden for holdbarhedsdatoen. Øllet er dog er ikke ligeså frisk som normalt. I Kolding sælger bryggeriet ud fredag den 12. marts på Birkemosevej, hvor der er åbent mellem 12-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce