På et år steg salget af vin fra lokal vingård med 40 procent: Vi vidste jo nærmest ingenting, da vi overtog
I de to år, hvor ægteparret Claus og Mette Møller Pedersen har drevet Lindely Vingård på Sdr. Vilstrupvej er det kun gået en vej med produktionen og salget af vin. Op ad. Det har givet parret blod på tanden i forhold til at udvikle yderligere på gården, hvor man i øjeblikket er i gang med at vinterbeskære og smage vinen fra sidste års høst til. Igennem det næste år følger vi familien på vingården i en ny serie i Ugeavisen.
Copy link address
Mathilde Nygaard Jespersen mnyje@jfmedier.dk
Annonce
Nicolas Jeremie Santi (th.) er franskmand og ansat på Lindely Vingård, hvor han særligt hjælper til i vinmarkerne og med at få optimeret produktionen af vin. Han har blandt andet gjort Claus og Mette Møller Pedersen mere opmærksomme på, at man skal passe og pleje stokkene på en helt særlig måde for at få det optimale ud af dem. Foto: Søren Gylling
I vineriet har Claus og Mette Møller Pedersen ansat canadiske Catherine Ferland (tv.). Hun står blandt andet for at få filtreret vinen, når der er blevet høstet, og for at få smagt vinene til, så man får den helt rette balance. Foto: Søren Gylling
Der er cirka 14.000 vinstokke på gården, hvor der bliver produceret hvidvin, rosé, dessertvin og bobler, mens man har droppet at forsøge at lave rødvin, da klimaet i Danmark oftest ikke er til, at parret synes, at kvaliteten kan blive god nok. Foto: Søren Gylling
Canadiske Catherine Ferland har sin daglige gang i vinproduktionen, hvor hun i øjeblikket arbejder med vinen fra de druer, som blev høstet i oktober sidste år. Foto: Søren Gylling