Annonce
Odder Avis

Den grønne omstilling skal ikke trækkes ned over hovedet på vælgerne: Det handler om udbud og efterspørgsel, mener ny konservativ kandidat

Morten Skak Ottosen stiller op for Konservative til kommunalvalget.
Morten Skak Ottosen erkender, at han er god til at brokke sig og ved ikke helt, hvordan det vil være for sådan en som ham at sidde i kommunalbestyrelsen - men han håber at få chancen.

Gylling: Mange kender Morten Skak Ottosen som en af hovedmændene bag Metal i Forsamlingshuset og festivalen Hads Herred Rocker. Nu har den 43-årige ildsjæl, der har fingrene i meget af det, der foregår i og omkring Gylling Forsamlinghus, også kastet sig ind i kommunalpolitik og skal 16. november forsøge at samle nogle af de konservative Gylling-stemmer op, der tidligere gik til Niels Rosenberg.

- Men jeg stiller altså op for hele kommunen. Jeg synes ikke, man kun kan stille op for sit eget område, understreger han.

Det var efter moden overvejelse, at han sagde ja, da han tidligere på året blev kontaktet af det konservative byrådsmedlem Martin Mikkelsen.

Annonce

- Jeg har altid været politisk engageret og været medlem af konservative i en håndfuld år, men fordi jeg altid har været formand for det ene eller andet lokalt, har jeg ikke ment, at det skulle blandes. Men da Martin ringede, var jeg lige stoppet som formand for forsamlingshuset, og så tænkte jeg "hvorfor ikke"?, forklarer Morten Skak Ottosen.

Udbud og efterspørgsel

At det netop er hos de konservative, at Morten Skak Ottosen har betalt sit medlemsskab, er fordi det er her, hans holdninger bedst kan rummes.

- Den grønne omstilling er et ansvar, vi alle sammen bærer, så jeg synes ikke, der skal trækkes økologi ned over hovederne på landmændene. Hvis forbrugerne efterspørger mere økologi, så kommer det jo helt af sig selv, mener han.

Blå bog

Morten Skak Ottosen er 43 år, og vokset op i Gylling, hvor han bor alene. Hans 12-årige datter bor hos sin mor et andet sted i Gylling.

Han er uddannet tømrer, men det arbejder ikke som mere.

Han har været formand for Gylling Forsamlingshus i en årrække og er stadig med i bestyrelsen og engageret i flere ting i huset - ikke mindst Metal i Forsamlingshuset. Er desuden en af hovedmændene bag rockfestivalen Hads Herred Rocker.

Han indrømmer gerne, at han brokker sig en del, eksempelvis, når der ikke lægges planer, der rækker længere frem end fire år.

- Vi er nødt til at skabe fundamentet for at komme derhen, hvor vi gerne vil, i stedet for at bruge krudt på prestigeprojekter fremfor det, der er nødvendigheder, siger han.

Man har mere brug for en lille succes, end en stor skuffelse.

Morten Skak Ottosen, K-kandidat

Og det er efter hans mening ikke kultur, på trods af, at han selv er involveret i masser af kultur i hjembyen.

- Kultur kommer af sig selv, hvis det er den rigtige kultur, mener Morten Skak Ottosen.

Annonce

Frihed til fagfolket

Lokalt savner han helhed i tingene.

- Det hele skal jo fungere. Det er ikke nok at busserne kører til tiden, hvis der ikke er nogen, der tager dem, siger han.

- Det er jo håbløst at lave store nye udstykninger uden at der er forberedt, budgetteret og sat gang i byggeriet af eksempelvis en ny børnehave i tide, siger han med henvisning til de store udfordringer, kommunen har lige nu med at finde plads til alle de nye børn, der er kommet til kommunen.

Og så skal der mere frihed til kommunens institutioner - både dem for børn, unge og ældre.

- Jeg tror ikke på, at fagfolkenes løsninger er dyrere end dem, de kan finde på på rådhuset.

Men hvad er det så en brokrøv fra Gylling vil kæmpe for i byrådet?

- Jeg tror helst, jeg vil i kultur- og fritidsområdet eller folkeoplysningen, siger han.

Mød kandidaterne

Kommunalvalget nærmer sig, og dermed er kandidaterne ved gøre sig klar til valgkamp. Avisen har mødt en kandidat fra hvert parti, der stiller op til valget i Odder Kommune, til en snak om, hvorfor de stiller op, og hvad der er deres mærkesager.

Annonce
Odder Avis

Alex Pedersen åbner Tour de Himmelfart

Annonce
Odder Avis

Succes for U-17 rytter: Alma vandt hårdt grus-løb

Annonce
Odder Avis

Der er kommet en ny mand i spidsen for arbejdet med at gøre Kattegatforbindelsen til virkelighed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kære bilist, kør en anden vej. Nu kommer pullerterne op på Torvet

Odder Avis

Forældre, lærere og pædagoger skal lære børn og unge om de første digitale skridt

Odder Avis

EU-hæren vil også tabe krige, som den selv skaber: Soldater vil komme hjem i kister - det skal vi også stemme om den 1. juni

Odder Avis

Mød en omvandrende super-sosu: Katrine finder hele tiden nye opgaver

Odder Avis

Palæstina Film Festival handler om håb, kærlighed - og viljen til at overleve

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Odder Avis

Husker du Errol Garner?

Odder Avis

Kom til fyraftenskoncert med Grandivi

Odder Avis

Der er frivillige og så er der Vibeke Bjerregaard Iversen

Odder Avis

Bare rolig, Færgebyen er på vej: Men først skal der laves en særlig væg til at holde på kajen

Annonce