Annonce
Odder Avis

Dinesen leverer aftensmaden ved døren

Gitte Dinesen står for tiden på Torvet i Odder om onsdagen for at gøre reklame for sine nye webshop. Foto: Helle Askgaard
Gitte Dinesen har i mange år kokkeret til privatfester og stået for hele arrangementer i blandt andet hendes eget Falling Selskabslokaler. Nu har hun også åbnet sin egen webshop, hvor hun satser på vegetarmed.
Annonce

Falling: Lad nu være med at skrive for meget om, at man skal være vegetar for at få glæde af maden fra min nye webshop Vegetar Box. Mange af retterne kan også bruges som garniture til det stykke kød, man selv smider på panden.

Kulde, corona og for mange en vinter med hjemmearbejde. Så er det fristende at bestille en kasse med retter, som blot skal varmes.

Lokale webshops

Hver gang, du handler lokalt, er du med til at holde liv i en forretning. Men corona-krisen har fået mange kunder til at lægge deres forbrugsvaner om og købe varer i webshops.

Alligevel er det muligt at lade sine penge blive i Odder-området, selv om man handler online. På den måde er man med til at sikre butikkernes overlevelse og arbejdspladser i lokalområdet.

Odder Avis ser for tiden på nogle af de mange web-butikker, der holder til i området.

Nogle sælger kun på nettet, mens andre kombinerer en fysisk butik med en netbutik. Hos nogle af de landsdækkende kæder kan man bestille på nettet og hente i butikken i Odder, som dermed får andel i omsætningen.

Det håber Gitte Dinesen, som de seneste 14 år har drevet Dinesen, der med base i det tidligere Falling Forsamlingshus har leveret mad til privatfester samt stået for hele arrangementer i forsamlingshuset og i de senere også i lejede lokaler i Solbjerg og ved Stilling Sø.

Kød eller ikke kød. Retterne i Dinesens Vegetar Box udgør et helt måltid og er fremstillet af mindst 85 procent økologiske produkter. Foto: Helle Askgaard

På grund af nedlukningen har 2020 dog ikke været et godt år for Gitte Dinesen, der i lighed med andre måtte lukke ned fra 9. marts indtil engang i juli. Så fik hun til gengæld forrygende travlt med af lave mad til forsinkede konfirmationer og bryllupper.

Men kun indtil 25. september, da forsamlingsforbuddet blev sat ned fra 50 til 10 personer.

- Det har været et dårligt år for forretningen, ingen tvivl om det. Men jeg er ikke typen, der smider håndklædet i ringen og giver op. Man skal jo have et eller andet at lave, siger Gitte Dinesen.

Annonce

Blomkålsdeller

Ideen til Dinesens Vegetar Boks fik hun i oktober, da hun en dag stod i køkkenet og kedede sig.

- Jeg havde længe overvejet, om jeg også skulle tilbyde daglig take-away eller lave en ugepakke med færdiglavet mad. Men den slags forretninger er der i forvejen poppet en del op af i her i Østjylland. Så jeg slog mig på vegetarmad, fortæller Gitte Dinesen, der ikke selv er vegetar, men som i de senere år har eksperimenteret meget med at fremstille lækre retter uden kød.

Et kig på menuen, som ændres hver uge, vidner om, at man kan få både supper og retter som blomkålsdeller med chinoa og stegte ris med æg og grønt. Prisen er 25-50 kroner pr. måltid, og Gitte Dinesen leverer i Odder, Skanderborg, Horsens og store dele af Aarhus Kommune.

Prisen pr. levering er 50 kroner, uanset om man kun køber et måltid. Køber man for mere end 500 kroner, er det til gengæld gratis af få leveret maden ved døren. Man kan også hente sine måltidskasser i Falling.

- Jeg synes, det er sjovt at gå og finde på retterne, som for en vegetar er et fuldstændigt måltid. En kødspiser kan nu også få glæde af det, for det smager rigtig godt, siger Gitte Dinesen med et smil på læben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce