Annonce
Odder Avis

System TM solgt til tysk koncern

System TM fremstiller maskiner til træindustrien. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Produktionen fortsætter uændret i Odder, selv om Poul og Ingrid Thøgersen afhænder deres aktiemajoritet til Homag Group.

Odder: Det kommer ikke til at betyde de store ændringer i Odder, at Poul og Ingrid Thøgersen pr. 1. november har solgt deres andel af aktierne i System TM A/S til den tyske Homag Group.

Det fortæller direktør Jan Jensen Samuelsen, der fredag underrettede de 130 ansatte på Odder-virksomheden om salget.

Poul og Ingrid Thøgersen, der grundlagde System TM A/S i 1977, ønsker at trække sig tilbage, og det er deres 70 procent af aktierne, samt 10 procent af de fire lederes aktier, som bliver afhændet til Homag Group. De resterende 20 procent af aktierne vil forsat være i hænderne på fire ledere på virksomheden, som trods salget fortsat vil være en selvstændig virksomhed med egen ledelse og bestyrelse.

Annonce

System TM

System TM er en af verdens førende leverandører af produktionsanlæg til træindustrien.
Eksporten udgør 95-98 procent, og kunderne er blandt de største virksomheder i Nord- og Sydamerika, Europa, Japan, Australien og New Zealand.

Virksomheden blev grundlagt som Thøgersens Maskinfabrik i lejede lokaler i Odder i 1977. Da kunderne blev internationale, blev navnet i 1988 ændret til System TM.

I mange år var ejeren Poul Thøgersen direktør, senere overtog hans hustru, Ingrid Thøgersen, rorpinden. Der er omkring 130 ansatte, og i det seneste regnskabsår 2019-2020 var årsresultatet på 19 millioner kroner.

- For os har det været vigtigt, at den nye aktionær tror på forretningsfilosofien i System TM og støtter den positive udvikling, vi er inde i. Homag Group er den ideelle partner for os, fordi det på sigt vil gøre det muligt for os at udvikle maskiner, der bruges til fremstilling af krydslamineret træ. I dag koncentrerer vi os udelukkende om maskiner til massivtræindustrien. Vi ser et godt vækstpotentiale i dette forretningssegment, siger Jan Jensen Samuelsen og tilføjer, at aktiesalget til Homag Group er et logisk skridt, fordi System TM allerede samarbejder med Homag Group i Nordamerika og med stor succes.

Homag Group

Homag Group er verdens førende leverandør af integrerede løsninger til produktion i møbel, -gulv og køkkenindustrien. Dens 14 produktionsselskaber, omkring 20 koncernejede salgs- og servicevirksomheder og ca. 60 eksklusive salgspartnere verden over, gør virksomheden til en unik systemleverandør.

Med støtte fra en arbejdsstyrke på ca. 6.600 medarbejdere tilbyder Homag Group sine kunder løsninger til digitaliseret produktion. Homag Group har hovedsæde i Tyskland.

System TM vil fortsætte alle aktiviteter med det eksisterende ledelsesteam, ligesom eksisterende salgsnetværk på verdensplan forbliver uændret.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Annonce