Annonce
Ugeavisen Grindsted

Håndværkerne mangler folk: Michael kunne snildt bruge to mand - i stedet må han arbejde 70 timer om ugen

Michael Lauridsen har travlt i sit lille firma, men det er nærmest umuligt at få medarbejdere. Foto: Jan Kronvold
Bygmester Michael Lauridsens firma, ML Montage & Byg, har stort set ordrebogen fyldt frem til sommerferien. Han arbejder omkring 70 timer om ugen og kunne godt bruge et par mand, men de er nærmest umulige at få fat i.

Grindsted: De fleste håndværksmestre nærmest skriger efter håndværkere, men de er stort set ikke til at få fat i.

Det betyder, at indehaverne af især de mindre virksomheder må arbejde næsten i døgndrift for at nå alle opgaverne.

36-årige Michael Lauridsen er en af dem. Han driver firmaet ML Montage & Byg, og han har gennem længere tid arbejdet mellem 60 og 70 timer om ugen for at nå så meget som overhovedet muligt. Men det piber han nu ikke over.

Annonce

- Det er jo en livsstil at være selvstændig, men jeg har arbejde nok inde til to mand mere. Jeg har i perioder lejet folk ind, men det er blevet meget svært at få fat i nogen. Det betyder, at jeg er begyndt at sige nej til opgaver, men det er svært for mig. Det er jo altid en overvejelse, så jeg har ændret taktik. Jeg bruger ikke ordet nej, men taler med kunden og lader ham vide, at der er en mulighed for, at det kan lade sig gøre på et senere tidspunkt, fortæller Michael Lauridsen.

Hos ML Montage & Byg er det hovedsageligt tømrer- og snedkerarbejde, som udføres. Det er blandt andet udskiftning af tage, udskiftning af køkkener og badeværelser og renovering af huse, hvor Michael Lauridsen har styr på tidsplanen.

Arbejder helst lokalt

- Jeg har ordrer inde indtil sommerferien. Hvis det er småting, så er der en mulighed for at klare det indimellem. Men store ting, som eksempelvis tage og renovering, er det lukket for, siger Michael.

Næsten alle ordrerne er fra lokale, men der er også en ordre på Sjælland, der venter. Men Michael vil helst arbejde lokalt, og i øjeblikket er han tovholder på hele fire byggepladser.

- Jeg kan egentlig godt lide at være tovholder. Det giver mig stor personlig udvikling, når de fleste synes, at der er styr på tingene, siger Michael.

Michael Lauridsens kassevogn er hans rullende værksted. Foto: Jan Kronvold

- Jeg kører i hele landet, men hovedsageligt lokalt. Det er der, hvor mit netværk er. Jeg har nogenlunde faste samarbejdspartnere blandt håndværksmestrene her i området. Det har jeg ikke, når jeg er udenbys, fortæller Michael.

Selv om det går strygende for Michael Lauridsen og hans firma lige nu, så har han ingen stor ambition om, at firmaet skal være meget større.

Annonce

Michael skal være selvstændig

- Jeg har det fint med at køre rundt selv, men en eller to mand kunne være rart, så kunne tingene også klares lidt hurtigere, mener Michael.

Han etablerede sit firma i 2015. Dengang var det et fritidsprojekt ved siden af jobbet hos CK Teknik på Trehøjevej. For Michael har altid haft det bedst, når han var i gang med et eller andet projekt.

Det har så ført til, at han i sin fritid har gennemrenoveret hele fire ældre huse på den private front. Senest den nuværende bolig på Primulavej i Grindsted, hvor han og familien har hele 270 kvadratmeter at boltre sig på. Familien tæller fruen Anja og de to børn på to og fem år.

I 2016 blev ML Montage & Byg et fuldtidsarbejde for Michael Lauridsen. Det var det i halvandet år, så vendte han tilbage til CK Teknik, men beholdt sit eget firma som et fritidsarbejde.

- Der lærte jeg på den hårde måde at drive virksomhed. I maj 2019 blev ML Montage & Byg igen mit fuldtidsarbejde, og siden har der været nok at lave. Det var dog fristende at blive hos CK Teknik, hvor jeg havde en god løn, men jeg er selvstændig og ville gerne nogle andre ting, fortæller Michael.

Jeg har ordrer inde indtil sommerferien. Hvis det er småting, så er der en mulighed for, at klare det ind i mellem

Michael Lauridsen, bygmester
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Henrik Dam holder foredrag: Fra postbud i Vorbasse til Folketingets formand

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt program: Ældre Sagen tager på fem rejser og ture i år

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Seniorer holdt et minuts stilhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted reklamerer for sin unikke forurening: Skræmmer vi potentielle tilflyttere væk?

Ugeavisen Grindsted

Nerverne blev slidt tynde: Grindsted vandt med mindst mulig margin - men besynderlig fejl kunne have kostet sejren

Ugeavisen Grindsted

Mark er gået i graven, og det kan blive en fordel for dig, som skal have godkendt køretøjet

Ugeavisen Grindsted

Ny ejer i The Classic Barber: Ahmad har overtaget den gammeldags barbersalon

Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Ugeavisen Grindsted

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Ugeavisen Grindsted

Else fortæller om arbejdet med sin bog og om familien på heden

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Ugeavisen Grindsted

Brian Hollænder er selvstændig kloakmester: Når vi kommer med kameraet, stikker de  nysgerrige rotter snuden frem

Ugeavisen Grindsted

Psykisk sårbare har efterlyst bedre forhold i læserbreve, i artikler og på borgermøder - nu får de opbakning: - Det kan kun gå for langsomt

Annonce