Annonce
Ugeavisen Struer

Fra politik til Midtpunktet: - Jeg har endnu ikke overvejet, om jeg genopstiller

Der var 15 ansøgere til jobbet som leder af Midtpunktet, og Lars Møller Pedersen afviser enhver mistanke om nepotisme, da formanden for Midtpunktets bestyrelse, John Christoffersen, også er medlem af Socialdemokratiet. - Jeg er blevet vurderet ud fra samtaler, mine idéer og mine tanker. Og der er jo flere i bestyrelsen end John, lyder det. Foto: Morten Stricker
Lars Møller Pedersen har taget skiftet fra fuldtidspolitiker til leder af Midtpunktet på Thyholm. Dog er der stadig masser af interesse i politik at spore.

Struer/Thyholm: - Ja, jeg beklager..., starter Lars Møller Pedersen med at sige, når det banker på døren, og der kommer gæster.

For man bliver taget imod af en yderst glad og ivrig King Charles Spaniel-hvalp ved navn Fenja, der meget gerne vil hilse på. Den er ikke mange måneder gammel, og den har ikke været længe hos Lars og hans familie, der består af kæresten Maj og datteren Leonora på tre år.

Det er den ene nye ting i 32-årige Lars' liv. Den anden er, at han, når denne artikel er udkommet, netop er begyndt i et nyt job som centerleder af Midtpunktet på Thyholm.

Annonce

Havde søgt uanset hvad

- Jeg glæder mig helt vildt, siger Lars, mens han skænker te i stuen i familiens lejlighed i Struer.

Han har indtil videre været kendt i lokalsamfundet som formanden for kultur- og fritidsudvalget og medlem af byrådet for Socialdemokratiet, men for en stund er politikken lagt på hylden, mens Lars giver sig i kast med nye udfordringer.

- Midtpunktet er et samlingssted, og jeg kan sagtens se det blive et foregangssted for flere foreningsaktiviteter og flere mødesteder, fortæller Lars om ambitionerne til jobbet.

- Midtpunktet er unikt for Struer Kommune, og et sted med mange facetter. Og personligt glæder jeg mig til at få erfaring med at drive og lede et sted og udvikle nye muligheder, tilføjer han.

Privat bor Lars sammen med kæresten Maj, der er folkeskolelærer i Holstebro og deres datter Eleonora. De er ved at bygge hus i Struer og har været sammen i 14 år, siden de mødte hinanden på efterskolen. Foto: Morten Stricker

Det er efterhånden mange år siden, at Lars Møller Pedersen kom ind i byrådet i Struer og siden i regionsrådet, og de seneste fire år har han levet som fuldtidspolitiker. Og på trods af en oprindelig plan om igen at føre valgkampagne til kommunal- og regionsrådsvalget i november sidste år for at fortsætte den politiske karriere, så satte tre fartbøder og i forlængelse deraf en fratagelse af kørekortet en stopper for det.

- Så jeg kommer til at tage toget til arbejde det første stykke tid, lyder det fra den nye centerleder.

Ifølge valgbarhedsreglerne betyder fratagelse af kørekortet nemlig en tre-årig karensperiode, hvor man ikke kan være med i politik.

Det er et spændende job, og der var jo ingen sikkerhed for, at jeg ville komme ind i byrådet eller regionsrådet igen, og jobbet er foreneligt med mit politiske liv.

Lars Møller Pedersen

- Det er jeg da ærgerlig over, det er klart, men det er jo min egen skyld. Jeg synes, man kan stille spørgsmålstegn ved, om det gør en til en mindre god politiker, hvis man er uopmærksom i forhold til hastighed. Men samtidig dukkede det her job op, siger Lars Møller Pedersen.

Ville du have søgt det her job, hvis det ikke var, fordi du stod uden job til januar?

- Ja, det ville jeg have gjort uanset hvad. Det er et spændende job, og der var jo ingen sikkerhed for, at jeg ville komme ind i byrådet eller regionsrådet igen, og jobbet er foreneligt med mit politiske liv, siger Lars.

Annonce

Mette er et forbillede

Han var blot 20 år gammel, da han kom ind i byrådet i Struer i 2009. I 2017 opnåede han genvalg og fik også en plads i regionsrådet som medlem af blandt andet psykiatri- og socialudvalget.

Politik har altid interesseret ham, og han har altid tilhørt den socialistiske side af fløjen.

- Jeg kommer fra et klassisk arbejderhjem, hvor mine forældre arbejdede på fabrik, og det har da været med til at forme min politiske identitet, mener han.

Og han støtter stadig op om det socialdemokratiske parti og statsminister Mette Frederiksen, der har haft et par turbulente år med sager som de slettede sms'er og nedlægningen af minkerhvervet.

- Mette er et forbillede, og hun er socialdemokrat helt ind under huden, og vi er mange, der altid har set en stor stjerne i hende, siger Lars.

Og faktisk er han ikke den rødeste hjemme i lejligheden, der snart bliver skiftet ud med et nybygget hus på Kjelding Høj. Ham og kæresten købte en af de første udstykninger, og det er netop kæresten Maj, der hælder mere til den røde side end eks-politikeren.

- I forhold til hende er jeg nærmest liberal, lyder det fra Lars, der griner, hvorefter han tilføjer:

- Men så har vi jo nogle gode diskussioner derhjemme, selvom jeg er lidt mere politisk interesseret end hende.

Annonce

Lang tid til næste valg

En af grundene til at jobbet hos Midtpunktet vakte Lars' opmærksomhed var fordi, han netop kunne bruge sin politiske baggrund i jobbet, fortæller han.

- På grund af min titel som formand for kultur- og fritidsudvalget har jeg jo en del kontakter inden for miljøet. Og nu har jeg været med til at formulere politikken, så nu bliver det spændende også at skulle prøve at føre den ud i livet, siger han.

Om han stiller op til kommunalvalget igen om fire år, er han dog endnu ikke afklaret med, selvom han understreger, at han sagtens ville kunne sidde i stillingen på Thyholm, mens han tog endnu en omgang som byrådsmedlem.

- Jeg har ikke direkte overvejet om jeg genopstiller. Der er jo lang tid til endnu. Nu skal jeg hellige min tid Midtpunktet foreløbig, lyder det.

Annonce
Ugeavisen Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

Annonce
Ugeavisen Struer

Hanne og Bent er imponerede over den opbakning, de har fået

Annonce
Holstebro Onsdag

Tag cyklen med i bussen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Bliver du også misundelig?

Ugeavisen Struer

Jens havde en hård start med elbil - men han fortryder ikke

Ugeavisen Struer

I Struer mangler byrådet noget helt essentielt: - Det er meget ærgerligt

Ugeavisen Struer

Skal Anders And & Co drage på eventyr i lokalområdet?

Ugeavisen Struer

Hvornår må vi komme på arbejde igen?

Ugeavisen Struer

Er der et godt, nyt år i vente?

Annonce