Annonce
Viborg Nyt

Havepools efterspørges som aldrig før

Personalet i MID Hobby i Viborg har specialiseret sig indenfor salg af havepools. På billedet her er butikschef Rikke Mikkelsen og butiksassistent Dennis Dahl, som begge er eksperter i swimmingpools og vandpleje.
Den lokale legetøjs- og hobbybutik, MID Hobby, sælger havepools som aldrig før. Viborgenserne vil have større og bedre bassiner i haverne, og det nyder forretningen på Livøvej godt af.

Viborg: Det er stegende hedt. Solen brager ned fra en skyfri himmel. Du har brugt det meste af eftermiddagen på at luge ukrudt i det ellers forsømte havebed. En lunken cola gør et hæderligt forsøg på at temperere din krop, men alt du higer efter, er en kølig dukkert.

Du kender det sikkert. Trangen til at køle sig ned på de allervarmeste dage. Og du er ikke den eneste.

Viborgenserne efterspørger nemlig havepools som aldrig før.

Annonce

Her snakker vi ikke bare oppustelige badebassiner, men store, nærmest mastodontiske, 10.000 liters bassiner med filter, plant underlag og høj vandkvalitet.

I den lokale hobby- og legetøjsbutik MID Hobby er salget af de helt store pools eksploderet, og tendensen er klar:

- Sidste sommer og især denne sommer har vi set en stigning i salget af havepools på adskillige hundrede procent, fortæller indehaver Allan Carøe Sørensen, som peger på, at store dele af stigningen kan tilskrives, at danskerne - grundet corona - i højere grad holder sommerferien hjemme i Danmark.

Det er sådanne havepools, som efterspørges i stor stil. Denne havepool kan indeholde 10.000 liter vand. Foto: Thomas Mark

- Og derfor fortsætter den her ekstreme vækst nok ikke, men jeg tror da på, at efterspørgslen fortsat vil være stigende. Vi har solgt havepools i mange år, og folk køber bare større og dyrere nu. Det er tit sådan, at når folk starter op med noget, så starter de billigt. Og når de så får smag for det, vil de gerne opgradere på kvaliteten, siger Allan Carøe Sørensen.

Butiksindehaveren peger på, at førstegangskøbere ofte køber for små pools til deres behov. Det er hans indtryk, at kunderne i stigende grad vil så tæt på den autentiske swimmingpool-oplevelse som muligt.

- Køber man eksempelvis en havepool, som er 56 centimeter dyb, så kan det jo godt se fint ud på billederne, men når man så kommer hjem og fylder den op, så går vandet dig til knæene. Og det er der jo ikke meget ved. Så vi ser, at folk går efter de her pools, som er over en meter dybe netop for at få oplevelsen af at befinde sig i en rigtig swimmingpool, siger han.

Et vigtigt segment

Det er bestemt ikke dårligt for forretningen i MID Hobby, at der langes et væld af havepools over disken.

Butikken, som er beliggende på Livøvej, henvender sig i store dele af året til det kreative segment, så der kimses ikke af, at man nu for alvor har fanget et nyt segment i sommermånederne, hvor der normalt ikke sælges stort ud af de kreative indendørssager.

- Det er bare super for os. Det er rigtig fint, at vi har fået det her segment i sommeren, og så passer det godt til os, da vi har pladsen til det. Derudover har vi ekspertise i at sælge de her pools. Det er jo lidt mere avanceret at sælge en havepool til 12.000 kroner end et badebassin til 199, siger Allan Carøe Sørensen, som sammen med sit personale, guider og hjælper kunderne i forhold til vandkvalitet, pH-værdi og alverdens andre ting, som man skal have for øje, når man anskaffer sig en større pool.

- Vi er flere herude, som har mangeårig personlig erfaring med at have swimmingspools. Derudover har vi årlige kurser blandt alle medarbejdere, så alle bliver uddannet i de her ting, inden badesæsonen starter, fortæller han.

- Og det er vigtigt, for hvis man gør det forkert, kan man risikere at få grumset, ugennemsigtigt vand hele sommeren. Og så er det pludselig knapt så sjovt at have en pool.

MID Hobby skal bestille havepools hjem et år i forvejen, og Allan Carøe Sørensen har netop sendt en ordre afsted mod producenten, så butikken også i sommeren 2022 kan forsyne de lokale haver med solid afkøling og vandleg.


Køber man eksempelvis en havepool, som er 56 centimeter dyb, så kan det jo godt se fint ud på billeder, men når man så kommer hjem og fylder den op, så går vandet dig til knæene. Og det er der jo ikke meget ved. Så vi ser, at folk går efter de her pools, som er over en meter dybe netop for at få oplevelsen at være i en rigtig swimmingpool.

Allan Carøe Sørensen, indehaver MID Hobby
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ungdomsskolens fritidshold åbner for tilmelding

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Mord og gammel kunst

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Hobbyfotograf nyder Viborgs mangfoldige dyreliv: - Det er fascinerende

Viborg Nyt

Klumme: Cravings og kedsomhed - undgå at blive fanget af trangen til sødt

Viborg Nyt

Klumme: Ældresex - er det et begreb? Hedder det ikke bare sex uanset alder?

Viborg Nyt

Naturvejleder i Viborg: - Der er så meget at opleve

Viborg Nyt

Kasserede klipklappere og æggeskaller: Ny udstilling viser skraldekunst fra Ghana

Viborg Nyt

Baggårdsfortællerne holder fortælleaften ved Sønæs

Viborg Nyt

Klumme: Et foto som rammer dig lige i maven

Viborg Nyt

Musikalsk teater, trylleshows, underholdende oplysning og farvestrålende cirkusgøgl: Borgvold Søndage er tilbage

Viborg Nyt

Nye skilte rundt om Viborg-søerne fortæller historier om stedet lige dér, hvor du står

Viborg Nyt

Der hænger flere hundrede hjertestartere i Viborg Kommune: Alle og enhver kan bruge en af dem til at redde liv

Viborg Nyt

Klumme: Hvert andet kræfttilfælde kan forebygges

Viborg Nyt

Klumme: Gider unge mænd ikke give pigerne oralsex?

Viborg Nyt

Peder fra Viborg faldt om med hjertestop - var død i 15 minutter

Viborg Nyt

Lokal førstehjælpsinstruktør: - Mange unge lærer førstehjælp i dag

Viborg Nyt

Bagagerumsmarked vender endelig tilbage på Dyrskuepladsen - og det bliver både lørdag og søndag

Viborg Nyt

Tomhed bliver snart afløst af travlhed: Expo Partner glæder sig til messer i efteråret

Viborg Nyt

Handelsbanken får ny direktør med rødder i Viborg

Viborg Nyt

Indehaver af Sommershoppen ville være ejer i stedet for lejer - men andre købte den ejendom, som han med tilfredshed er flyttet ind i

Viborg Nyt

Slut med legetøjsbutik - nu skal hun være influencer og mor til to

Viborg Nyt

Klumme: 24 timer med løb, liv og glæde for alle

Viborg Nyt

Klumme: Skal det være kattens besværligt at få katten til dyrlæge?

Annonce