Annonce
Viborg Nyt

Kro genåbner med internationalt skær: Knut og Marilou sad på Filippinerne og satte en knappenål i Løgstrup

Nykroen i Løgstrup er igen åben - med norske Knut-Bjørnar Knutsen og filippinske Marilou Elcamel Obena som forpagtere. Foto: Thomas Mark
Der er en kombination af det danske, det norske og det filippinske køkken på menukortet hos Knut-Bjørnar Knutsen og Marilou Elcamel Obena, der har pustet nyt liv i Nykroen. En række tilfældigheder gjorde, at de endte netop her.

Løgstrup: Fra det nordligste Norge over Filippinerne til Løgstrup.

På ét år har norske Knut-Bjørnar Knutsen og ægtefællen Marilou Elcamel Obena fra Filippinerne boet tre forskellige steder. Men der, hvor de er nu, har de tænkt sig at blive.

Nykroen i Løgstrup på Østergade 62 skal fremover danne ramme for parrets liv såvel arbejdsmæssigt som privat. De har nemlig overtaget kroen og den tilstødende bolig, hvor de sammen med hunden Levi flyttede ind i slutningen af maj.

Annonce

Siden har parret arbejdet for at istandsætte kroen, der har stået tom, siden Annette Godskesen lukkede kroen i oktober 2020. Der er blevet malet, ompolstret stole, flyttet en væg for at gøre plads til et buffet-område, og køkkenet er blevet opgraderet - blandt andet.

1. juli genåbnede de officielt Nykroen med en god blanding af den mad, man kender fra såvel det danske, det norske og det filippinske køkken. Der er dansk stegt flæsk, norske kjøttkaker (frikadeller) og filippinske pansit (stegte nudler med kød og grønt).

- Vi har mad a la carte, men sætter også meget fokus på vores buffet. Og vi har et sted, hvor der kommer til at ske noget. Vi får musikere ind, der er karaoke-dage, og vi har pub-stemning, fortæller Knut-Bjørnar Knutsen ihærdigt på et let forståeligt norsk.

Mange tilfældigheder

For som man også kan se på menukortet, så fremlægges teksten på norsk. For det er blot et par måneder siden, at parret gennem 11 år kom til Danmark og Løgstrup.

Men hvordan skete det, at en norsk mand og en filippinsk kvinde, som havde adresse i det nordligste Norge, pludselig ender i Midtjylland?

- Det er så frygtelig mange tilfældigheder i det. Vi så faktisk på et cafeteria i Tønder for nogle år siden, men det faldt ikke på plads med finansiering og pris. I stedet fik vi muligheden for at drive et motel tæt ved Molde i Norge, og det gjorde vi, frem til corona-krisen kom, fortæller Knut-Bjørnar Knutsen og fortsætter:

- Pandemien gjorde, at vi stoppede i Norge og tog til Filippinerne i otte måneder. Vi ville vente, til pandemien havde lagt sig, og i den tid så vi på, hvilke muligheder vi havde. Pludselig faldt jeg over dette sted, og vi havde også andre steder - både i Danmark og i Sverige, som vi så på, men det var her, det hele passede bedst.

I køkkenet er Marilou Elcamel Obena i gang med at tilberede Humba. En traditionel filippinsk ret med svinekød, her kogt i sodavand sammen med ananas, eddike og krydderier, inden det steges sammen med soya og brun farin. Foto: Thomas Mark

I første omgang har parret lejet sig ind, da det ikke er nemt at låne penge i Danmark, når man er tilflytter fra et andet land. Men håbet er, at de nye forpagtere gennem gode økonomiske resultater i 2023 kan få lov til at få lånet, så bygningen kan købes.

Annonce

En del af det lokale

Når Knut-Bjørnar Knutsen og Marilou Elcamel Obena er rykket til Løgstrup, så er det ikke bare for at være gæster her.

De vil være en del af lokalsamfundet - værdier, som Knut-Bjørnar Knutsen er vokset op med i det nordnorske.

- Vi ser naturligvis på priserne, men vi prøver at handle lokalt. Jeg er vokset op i et lille landsbysamfund, hvor vi var vant til at støtte hinanden. Min far var byens borgmester i 40 år, og vi arbejdede altid for at støtte hinanden, siger Knut-Bjørnar Knutsen.

Derfor er der også lavet lokale aftaler med eksempelvis Slagter Storm om at levere kød til kroen, og øllet, der flyder gennem hanerne og står på køl, kommer fra Hancock i Skive.

Det passede også parret bedst at slå sig ned i en mindre by, hvor man er det lokale sted, frem for at være ét af mange.

- Vi ville ikke være i en storby. Der bor 2000 mennesker i Løgstrup, og der er 10 minutters kørsel ind til Viborg. Det er helt perfekt for os, slutter Knut-Bjørnar Knutsen.


Pandemien gjorde, at vi stoppede i Norge og tog til Filippinerne i otte måneder. Vi ville vente til pandemien havde lagt sig, og i den tid så vi på, hvilke muligheder vi havde. Pludselig faldt jeg over dette sted, og vi havde også andre steder - både i Danmark og i Sverige, som vi så på, men det var her, det hele passede bedst.

Knut-Bjørnar Knutsen, forpagter af Nykroen i Løgstrup


Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ungdomsskolens fritidshold åbner for tilmelding

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Mord og gammel kunst

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Hobbyfotograf nyder Viborgs mangfoldige dyreliv: - Det er fascinerende

Viborg Nyt

Klumme: Cravings og kedsomhed - undgå at blive fanget af trangen til sødt

Viborg Nyt

Klumme: Ældresex - er det et begreb? Hedder det ikke bare sex uanset alder?

Viborg Nyt

Naturvejleder i Viborg: - Der er så meget at opleve

Viborg Nyt

Kasserede klipklappere og æggeskaller: Ny udstilling viser skraldekunst fra Ghana

Viborg Nyt

Baggårdsfortællerne holder fortælleaften ved Sønæs

Viborg Nyt

Klumme: Et foto som rammer dig lige i maven

Viborg Nyt

Musikalsk teater, trylleshows, underholdende oplysning og farvestrålende cirkusgøgl: Borgvold Søndage er tilbage

Viborg Nyt

Nye skilte rundt om Viborg-søerne fortæller historier om stedet lige dér, hvor du står

Viborg Nyt

Der hænger flere hundrede hjertestartere i Viborg Kommune: Alle og enhver kan bruge en af dem til at redde liv

Viborg Nyt

Klumme: Hvert andet kræfttilfælde kan forebygges

Viborg Nyt

Klumme: Gider unge mænd ikke give pigerne oralsex?

Viborg Nyt

Peder fra Viborg faldt om med hjertestop - var død i 15 minutter

Viborg Nyt

Lokal førstehjælpsinstruktør: - Mange unge lærer førstehjælp i dag

Viborg Nyt

Bagagerumsmarked vender endelig tilbage på Dyrskuepladsen - og det bliver både lørdag og søndag

Viborg Nyt

Tomhed bliver snart afløst af travlhed: Expo Partner glæder sig til messer i efteråret

Viborg Nyt

Handelsbanken får ny direktør med rødder i Viborg

Viborg Nyt

Indehaver af Sommershoppen ville være ejer i stedet for lejer - men andre købte den ejendom, som han med tilfredshed er flyttet ind i

Viborg Nyt

Slut med legetøjsbutik - nu skal hun være influencer og mor til to

Viborg Nyt

Klumme: 24 timer med løb, liv og glæde for alle

Viborg Nyt

Corona-restriktioner har ikke skræmt biografgængere væk: Fotorama melder om masser af gæster

Annonce