Annonce
Viborg Nyt

Kro genåbner med internationalt skær: Knut og Marilou sad på Filippinerne og satte en knappenål i Løgstrup

Nykroen i Løgstrup er igen åben - med norske Knut-Bjørnar Knutsen og filippinske Marilou Elcamel Obena som forpagtere. Foto: Thomas Mark
Der er en kombination af det danske, det norske og det filippinske køkken på menukortet hos Knut-Bjørnar Knutsen og Marilou Elcamel Obena, der har pustet nyt liv i Nykroen. En række tilfældigheder gjorde, at de endte netop her.

Løgstrup: Fra det nordligste Norge over Filippinerne til Løgstrup.

På ét år har norske Knut-Bjørnar Knutsen og ægtefællen Marilou Elcamel Obena fra Filippinerne boet tre forskellige steder. Men der, hvor de er nu, har de tænkt sig at blive.

Nykroen i Løgstrup på Østergade 62 skal fremover danne ramme for parrets liv såvel arbejdsmæssigt som privat. De har nemlig overtaget kroen og den tilstødende bolig, hvor de sammen med hunden Levi flyttede ind i slutningen af maj.

Annonce

Siden har parret arbejdet for at istandsætte kroen, der har stået tom, siden Annette Godskesen lukkede kroen i oktober 2020. Der er blevet malet, ompolstret stole, flyttet en væg for at gøre plads til et buffet-område, og køkkenet er blevet opgraderet - blandt andet.

1. juli genåbnede de officielt Nykroen med en god blanding af den mad, man kender fra såvel det danske, det norske og det filippinske køkken. Der er dansk stegt flæsk, norske kjøttkaker (frikadeller) og filippinske pansit (stegte nudler med kød og grønt).

- Vi har mad a la carte, men sætter også meget fokus på vores buffet. Og vi har et sted, hvor der kommer til at ske noget. Vi får musikere ind, der er karaoke-dage, og vi har pub-stemning, fortæller Knut-Bjørnar Knutsen ihærdigt på et let forståeligt norsk.

Mange tilfældigheder

For som man også kan se på menukortet, så fremlægges teksten på norsk. For det er blot et par måneder siden, at parret gennem 11 år kom til Danmark og Løgstrup.

Men hvordan skete det, at en norsk mand og en filippinsk kvinde, som havde adresse i det nordligste Norge, pludselig ender i Midtjylland?

- Det er så frygtelig mange tilfældigheder i det. Vi så faktisk på et cafeteria i Tønder for nogle år siden, men det faldt ikke på plads med finansiering og pris. I stedet fik vi muligheden for at drive et motel tæt ved Molde i Norge, og det gjorde vi, frem til corona-krisen kom, fortæller Knut-Bjørnar Knutsen og fortsætter:

- Pandemien gjorde, at vi stoppede i Norge og tog til Filippinerne i otte måneder. Vi ville vente, til pandemien havde lagt sig, og i den tid så vi på, hvilke muligheder vi havde. Pludselig faldt jeg over dette sted, og vi havde også andre steder - både i Danmark og i Sverige, som vi så på, men det var her, det hele passede bedst.

I køkkenet er Marilou Elcamel Obena i gang med at tilberede Humba. En traditionel filippinsk ret med svinekød, her kogt i sodavand sammen med ananas, eddike og krydderier, inden det steges sammen med soya og brun farin. Foto: Thomas Mark

I første omgang har parret lejet sig ind, da det ikke er nemt at låne penge i Danmark, når man er tilflytter fra et andet land. Men håbet er, at de nye forpagtere gennem gode økonomiske resultater i 2023 kan få lov til at få lånet, så bygningen kan købes.

Annonce

En del af det lokale

Når Knut-Bjørnar Knutsen og Marilou Elcamel Obena er rykket til Løgstrup, så er det ikke bare for at være gæster her.

De vil være en del af lokalsamfundet - værdier, som Knut-Bjørnar Knutsen er vokset op med i det nordnorske.

- Vi ser naturligvis på priserne, men vi prøver at handle lokalt. Jeg er vokset op i et lille landsbysamfund, hvor vi var vant til at støtte hinanden. Min far var byens borgmester i 40 år, og vi arbejdede altid for at støtte hinanden, siger Knut-Bjørnar Knutsen.

Derfor er der også lavet lokale aftaler med eksempelvis Slagter Storm om at levere kød til kroen, og øllet, der flyder gennem hanerne og står på køl, kommer fra Hancock i Skive.

Det passede også parret bedst at slå sig ned i en mindre by, hvor man er det lokale sted, frem for at være ét af mange.

- Vi ville ikke være i en storby. Der bor 2000 mennesker i Løgstrup, og der er 10 minutters kørsel ind til Viborg. Det er helt perfekt for os, slutter Knut-Bjørnar Knutsen.


Pandemien gjorde, at vi stoppede i Norge og tog til Filippinerne i otte måneder. Vi ville vente til pandemien havde lagt sig, og i den tid så vi på, hvilke muligheder vi havde. Pludselig faldt jeg over dette sted, og vi havde også andre steder - både i Danmark og i Sverige, som vi så på, men det var her, det hele passede bedst.

Knut-Bjørnar Knutsen, forpagter af Nykroen i Løgstrup


Annonce
Viborg Nyt

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Syg ægtefælle - er det ok at finde trøst hos en anden?

Annonce
Viborg Nyt

Lokal bankdirektør takker af efter 24 år: - Bliver vemodigt at sige farvel til kunder og kollegaer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Jens fra Dollerup har et godt tilbud til dig: Kom og køb ’Danmarks nok grimmeste bil’

Viborg Nyt

Klumme: Med kurs mod den syvende himmel - om Kristi himmelfartsdag

Viborg Nyt

Klumme: Kirkemusik i verdensklasse - og så endda i Viborg

Viborg Nyt

Gågadens ottende optiker har slået dørene op uden knaldtilbud eller stor åbningsfest: - Det er slet ikke vores stil

Viborg Nyt

Viborgenser med til at åbne to nye boghandler i København

Viborg Nyt

Klumme: Ubesvarede spørgsmål efter et psykisk voldeligt forhold

Viborg Nyt

Indvielse af legeplads på Houlkærskolen

Viborg Nyt

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Viborg Nyt

Prisvenlig klinik flytter fra Toldboden til Tagtækkervej: - Vi vil hellere ligge i et industrikvarter, så alle har råd til at besøge os

Viborg Nyt

Det bliver den allerførste af sin slags i hele kommunen: Supermarked lukker i fire dage - gør klar til åbningsdag med nyt navn og koncept

Viborg Nyt

Se billederne og find 22 millioner i tegnebogen: Her er den nye nummer 1 på listen over Viborgs dyreste boliger

Viborg Nyt

Kom med indenfor i 'banebyens bedste placering' på Brofæstet - bygningerne der indhyller Hærvejsbroen

Annonce