Annonce
Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

I flere år har den nu tidligere ejer af det tidligere byggemarked i Frederiks arbejdet med en plan om et supermarked i bygningen. Men det er med en ny ejer nu droppet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Den tidligere tømmerhandelgrund i Frederiks er overtaget af et Viborg-byggefirma, som vil opføre i alt 20 boliger på grunden. Supermarkedsplanen er droppet.
Annonce

Frederiks: Endelig er der udsigt til, at der sker noget med det tidligere byggemarked med tilhørende tømmerhandel på Solvænget 1 midt i Frederiks.

Viborg-firmaet HS Byg, der drives af tømrermester Henrik Søgaard, har købt den cirka to hektar store grund med tilhørende bygninger af brødrene Rolf og Poul Sønder, Skive.

Brødrene drev indtil for knap fem år siden tømmerhandlen og byggemarkedet XL Byg i Frederiks, men begge dele lukkede i forbindelse med, at Sønder-brødrene solgte hele deres byggemarkedskoncern med afdelinger i flere byer.


Jeg har ikke haft kontakt til dagligvarekoncerner og har derfor ingen planer i den retning

Henrik Søgaard, ny ejer af tømmerhandelgrunden i Frederiks


Siden har grunden været til salg. En del af planen har været at afhænde selve byggemarkedsbygningen til Dagrofa, der angiveligt viste interesse for at etablere et Spar-supermarked her. Resten af grunden skulle så sælges til med henblik på udstykning til boliger. Her meldte Boligselskabet Sct. Jørgen sig. Og Viborg Kommune lavede på det grundlag og på anmodning fra grundejeren en lokalplan, der gør begge dele blev muligt.

Det er efterhånden fire-fem år siden, der var byggemarked og tømmerhandel i Frederiks. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Ingen dagligvarer

Dagligvarebutikken i byggemarkedet bliver dog næppe til noget:

- Nej, jeg har ikke haft kontakt til dagligvarekoncerner og har derfor ingen planer i den retning, siger Henrik Søgaard.

En del af tømmerhandelhallerne i Frederiks er lejet ud til opmagasinering, og den nye ejer regner derfor ikke med at kunne komme i gang med at bygge boliger på grunden de næste par år. Arkivfoto: Morten Pedersen

Til gengæld er det hans hensigt at bygge omkring en snes boliger i det centrale byområde. Foreløbig regner han med, at der kan blive omkring 15 rækkehuse til udlejning samt fem parcelhusgrunde til salg. Skal en del af de nye boliger placeres, der hvor byggemarkedsbygningen nu ligger, fordrer det dog en ændring af lokalplanen. Det kan tage adskillige måneder at få på plads. Desuden har HS Byg fra Sønder-brødrene overtaget nogle lejeaftaler om opmagasinering i de tidligere tømmerhandelbygninger. Lejeaftalerne løber et par år frem. Men der er plads til mere. Så her og nu er den nye ejer interesseret i at få flere lejere, der eksempelvis vil have deres campingvogne og både vinteropbevaret.

Annonce

Der går et par år

Summen af det hele er nok, at der formentlig går et par år, før HS Byg kan komme i gang med udstyknings- og byggeplanerne. Til gengæld skulle det nu være overvejende sandsynligt, at Frederiks, der er en landsby i vækst, får tilført et større antal nye boliger på tømmerhandelgrunden.

Tømmerhandelgrunden og bygningerne på den er præget af lettere forfald. Den nye ejer af den store centrale grund i Frederiks bebuder nu en oprydning på grunden, mens han venter på at kunne udnytte området til nye boliger. Arkivfoto: Morten Pedersen

Henrik Søgaard tilføjer, at han regner med inden så længe at rydde lidt op og give grunden, som i øjeblikket ser trist og forsømt ud, et midlertidigt løft, indtil der kan komme skred i udstyknings- og byggeplanerne.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Går du i teatret?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Jagten på stenalderens kystjægere

Viborg Nyt

Et sidste farvel til Carte Blanche

Viborg Nyt

Fondsmillioner sikrer multisal

Viborg Nyt

Den anden MeToo-bølge er over os…

Viborg Nyt

Dracula i Viborg Musiksal

Viborg Nyt

Forestilling: O Sole Mio

Annonce