Annonce
Viborg Nyt

Pårørende til syge skal også huske at passe på sig selv

En kursusrække klæder pårørerene til kronsik syge at passe bedre på sig selv. Arkivfoto: Martin Ballund

Viborg: Som pårørende til et menneske med langvarig eller kronisk sygdom kan det være svært at tackle hverdagen. Mange pårørende har således al deres fokus på den syges hverdag, og samtidig står de med mange opgaver og beslutninger.

For at hjælpe de pårørende til at blive bedre til at passe på sig selv, håndtere vanskelige følelser, bede om hjælp og bruge deres netværk er Sundhedscenter Viborg nu klar med et gratis tilbud til netop de pårørende.

Holdet "Lær At Tackle Hverdagen Som Pårørende" begynder 22. april, og før opstarter er der et infomøde. Detaljerne vil fremgå af sundhedscentrets hjemmeside.

- De pårørende er en vigtig ressource, som vi gerne vil passe på. Kurset giver dem både mulighed for at møde ligesindede og italesætte noget af det, som er svært samt dele deres erfaringer. Gruppen er også et sted, hvor de pårørende kan få luft for de forbudte følelser, der kan opstå, når man frustreres grundet en sygdom tæt på en, siger sundheds- og forebyggelseskonsulent på Sundhedscenter Viborg Bente Dalsgaard.

Kurset ledes af uddannede instruktører, der er almindelige borgere, som selv har været eller er pårørende til en syg. Dette giver et unikt indblik hos underviserne, der kan dele deres selvoplevede erfaringer med deltagerne.

Det nye hold er nummer tre i Lær At Tackle-serien, som sundhedscentret tilbyder gratis. Udover kurset til pårørende tilbyder centret også gratis kurser i "Lær At Tackle Angst og Depression" samt "Lær At Tackle Kroniske Smerter".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Havetendenser hos danskerne

Annonce