Annonce
Viborg Nyt

Trods lavblus: Lille biograf kom ud af 2020 uden røde tal

Sidste års planlagte investering i nye stole måtte Karup Bio på grund af coronakrisen udskyde. Arkivfoto: Morten Dueholm
Trods et delvis nedlukket år undgik Karup Bio med besparelser og statstilskud at køre med underskud i 2020.

Karup: - Vi kom ikke ud med et underskud, hvilket jeg ellers havde forventet.

Det siger Frank Johansen, formand for den frivilligt drevne Karup Bio ApS, der på grund af coronakrisen måtte holde lukket i flere måneder i 2020.

Og selv om biografen trods alt var åben i cirka to tredjedele af året, var den tid også præget af restriktioner og mangel på populære premierefilm, som enten er udskudt eller udkommet på streamingtjenester i stedet.

Formand Frank Johansen (i forgrunden) er tilfreds med, at Karup Bio ApS trods næsten kun halvt så mange gæster som i et "almindeligt" år kom ud af 2020 uden underskud. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Samlet set solgte Karup Bio 5536 billetter sidste år, og det var langt under de sædvanlige cirka 10.000.

- På landsplan var gennemsnittet vist 53 procent af et normalår, så det passer vi ind i, siger Frank Johansen.

Annonce

Fik statstilskud

Når det alligevel lykkedes at holde det økonomiske skind på næsen, skyldes det blandt andet, at biografen fik 62.000 kroner i corona-tilskud fra staten til afholdelse af faste udgifter. Samt at variable udgifter jo også kunne reduceres som følge af færre aktiviteter.


Vi kom ikke ud med et underskud, hvilket jeg ellers havde forventet

Frank Johansen, formand for Karup Bio


Første nedlukning af Karup Bio varede fra 12. marts til 8. juni, og siden 10. december har der heller ikke været en eneste forestilling i salen.

Hvor længe nedlukningen varer denne gang er uvist. Foreløbig jo til den 7. februar, men Frank Johansen regner med, at den bliver forlænget yderligere en periode. Han henviser til, at den smitsomme covid-19-mutant kaldet B 117 jo først forventes at kulminere i Danmark i midten af februar, og at der derfor næppe bliver åbnet for kulturbegivenheder og andre offentlige aktiviteter, før en rum tid efter.

- Jeg har ikke lagt et program, for op mod jul måtte jeg ændre det tre gange, før vi alligevel måtte lukke, siger biografformanden.

Dog håber han at kunne åbne senest i begyndelsen af april, hvor den længe udsatte, nye James Bond-film nu er sat til at få premiere.

Annonce

Nye stole i år

Frank Johansen understreger, at anpartsselskabet Karup Bio fortsat har et solidt, økonomisk fundament. Men færre indtægter giver også mindre plads til investeringer og fornyelse. Således måtte man sidste år udsætte en planlagt udskiftning af de 103 stole i salen. En udgift på cirka en kvart million kroner.

- Men det håber jeg, at vi kan gennemføre i år, siger biografformanden, der understreger, at der ikke bliver gamle biografstole til overs ved udskiftningen. Man beholder nemlig selve stellet og udskifter kun sæde og ryg.

 


Annonce
Annonce
Viborg Nyt

214 skattejægere i Teglmarken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Annonce