Annonce
Ugeavisen Kolding

Naturværdier og byudvikling i fokus i ny kommuneplan

Bypark Øst i er et eksempel på et område, der har flere funktioner. Parken skaber forbindelse mellem bymidten og Marielundskoven og Troldhedestien, men den er også indrettet til at håndtere store mængder regn. Foto: Kolding Kommune
Den reviderede kommuneplan handler især om at sikre kommunens natur- og landskabsværdier, samtidig med at der ses på, hvordan arealerne kan anvendes.

Kolding: I 2019 igangsatte Kolding Byråd en proces for at revidere kommuneplanen. Nu har by- og udviklingsforvaltningen et forslag klar til høring, som byrådet har godkendt.

Frem til den 30. juni har alle derfor mulighed for at komme med input og bemærkninger til forslaget.

Kommuneplanen er en fremtidsplan for hele kommunen, der fastlægger, hvordan kommunens arealer kan anvendes.

Et nyt tema i den reviderede kommuneplan er den blå-grønne struktur, der handler om at sikre kommunens natur- og landskabsværdier.

- Det er ofte de samme begrænsede arealer, der både skal være levested for dyr og planter og kunne rumme det regnvand, der bliver mere og mere af. Samtidig er der behov for flere byggegrunde, og vi vil også gerne bruge arealerne til fritidsaktiviteter. Derfor bliver det nødvendigt både at prioritere og have fokus på at tilgodese flere hensyn på det samme sted. Derfor er blå-grøn struktur et nyt tema i kommuneplanen, fortæller formand for plan-, bolig- og miljøudvalget, Birgitte Kragh.

Byudvikling i nord og syd

Interessen for at bosætte sig og bygge hus er stor i kommunen, især i den nordlige og sydlige del af Kolding by.

Udbygningen af Drejens Boligby er ved at være fuldendt. Derfor udlægger planforslaget nye byudviklingsområder på Drejens-halvøen nord for Drejensvej, i den nordlige del af Nr. Bjert og vest for Fynsvej.

I den sydlige del ved Dalby og Vonsild er de udlagte arealer også ved at være fuldt udbygget.


Derfor bliver det nødvendigt både at prioritere og have fokus på at tilgodese flere hensyn på det samme sted.

Birgitte Kragh


Ved Vonsild udvider og tilpasser planforslaget de fremtidige byudviklingsområder i sammenhæng med den planlagte sydlige ringvej. Herved sikrer kommuneplanen muligheden for, at der over de næste 12 år kan påbegyndes byudvikling øst for Dalby Møllebæk.

Ud over byudvikling i Kolding by er der også udlagt nye boligområder i Vester Nebel og i Sdr. Bjert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Michael og Gitta fortæller åbent om deres datters diagnose: Hvis ikke nogen tør lukke op, bliver det noget, vi holder for os selv

Annonce