Annonce
Ugeavisen Kolding

Private p-pladser skal afhjælpe parkeringsmangel i midtbyen

Det kan være lidt af en udfordring at finde en ledig parkeringsplads i midtbyen - her er det Holmsminde - og den bliver ikke mindre af de store byggerier, der enten er eller snart kommer i gang. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Kolding Kommune forhandler i øjeblikket om en aftale, der skal sikre, at op mod 600 private parkeringspladser i midtbyen bliver offentligt tilgængelige, når de alligevel står tomme.
Annonce

Kolding: Mange hundrede private p-pladser i Koldings midtby står hver dag tomme, mens deres normale brugere og ejermænd er afsted på arbejde.

Nu skal de bringes i anvendelse og afhjælpe midtbyens store mangel på offentlige parkeringspladser, og det kommer til at ske via en særlige service, som hedder Visitors og drives af virksomheden ParkPrivate.

Formanden for byrådets trafikansvarlige udvalg, Jakob Ville (V), fortæller, at firmaet bag Visitors har lavet en grundig gennemgang af alle de private p-pladser i hele Kolding midtby. Efterfølgende har ParkPrivate kontaktet en lang række relevante pladsejere og på den måde fået belyst, at der er et potentiale på omkring 600 p-pladser fordelt på 25 lokationer i midtbyen.

Det er her, de private p-pladser ligger. Nu vil Kolding Kommune indgå en aftale, så de kan anvendes til offentlig parkering i dagtimerne, når deres daglige brugere alligevel er afsted på arbejde. Kort: ParkPrivate
Annonce

Byggerier

By- og udviklingsforvaltningen er i øjeblikket i forhandlinger med ParkPrivate med henblik på at indgå en aftale om udnyttelse af de private p-pladser som offentlige p-pladser, når de alligevel står tomme.

- I første omgang som et forsøg på et år, så vi kan få afprøvet, hvordan det her fungerer. Men det virker jo virkelig fornuftigt med en dobbeltudnyttelse af parkerings-pladserne - særlig i sådan nogle tider som de her, hvor vi bygger meget og derfor må inddrage p-pladser til maskiner og oplag af materialer, siger Jakob Ville.

Kolding Kommune gennemførte i 2018 og 2019 en stor analyse, som viser, at der er alvorlig mangel på parkeringspladser i flere dele af Kolding midtby. Ifølge analysen mangler der 100 pladser, hvis alle de bilister, der arbejder i midtbyen, skal kunne parkere i nogenlunde nærhed af deres arbejdsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce