Annonce
Ugeavisen Kolding

Stor guide: Gå på opdagelse med mobilen

Hvad er det nu lige for en svamp, du har fundet der i skovbunden? Det kan din telefon måske hjælpe dig med at finde ud af. PR-foto
Med telefonen i hånden kan du blive meget klogere på dine omgivelser. Kolding Kommune kommer her med en række tips til forskellige apps, der kan gøre din gåtur lidt sjovere.
Annonce

Kolding: Måske synes du, det er kedeligt at gå en tur uden formål. Hvis du gør, kan du få inspiration her. For der er faktisk gode muligheder for at kombinere din eller familiens tur ud i det fri med både spænding og læring ved at involvere mobilen.

Geocaching har eksisteret i mange år, og er stadig populært over hele verden. Det er en form for digital skattejagt, som kombinerer leg med ture ud i det fri. Alene i Kolding-området er der over 2.000 ”skatte” eller ”caches” at gå på jagt efter.

De seneste år har Pokémon Go-bølgen hevet mange børn og voksne op af sofaen. Det er en app, der kombinerer gåture med jagt på de særlige væsner i Pokémon-universet. Der er såkaldte Pokéstops over alt.

Spejderne i Danmark har også et bud på, hvordan man kombinerer frisk luft og mobiler med sjov og spænding. De har skabt app’en Woop, der består af små spil. Læs om Woop her og download den der, hvor du henter dine apps.

App’en Vizgu guider dig bl.a. gennem tre ture i Kolding, som viser dig byens skulpturer, designspots og såkaldte åsteder, som er åndehuller langs Kolding Å. Ved hvert nedslag på de guidede ruter får man oplysninger om det, man ser.

Appen Vizgu kan blandt andet gøre dig klogere på kunsten i Kolding by. PR-foto

På samme måde kan du hente viden om kulturarv og lokalhistorie i Historisk Atlas, når du er ude på tur.

Annonce

På natur-tur med mobilen

Naturen er dejlig. Og den bliver kun skønnere, når man ved, at den smukke blå blomst i vejkanten hedder en cikorie, at det er havørnen, der svæver over noret, og at man faktisk godt kan spise en toppet huesvamp.

Der er mange måder at gøre skovturen lærerig og dermed også sjovere på. Og der findes en række apps, som kan hjælpe dig godt på vej, når du går rundt ude i naturen.

Efteråret er en god tid at se på fugle i. Her samles f.eks. mange fuglearter i spektakulære flokke. Du kan få hjælp til at bestemme arterne af app’en DOF’s fuglebog. DOF står for Dansk Ornitologisk Forening.

Efteråret er svampetid. Med Danmarks Svampeatlas kan du lære at kende forskel på svampene, og du kan blive en del af et svampefællesskab, der indrapporterer svampefund fra hele Danmark.

Selv om det er efterår, og træernes løv skifter fra grønne til orange nuancer, kan du stadig møde blomster i flor og svirrende insekter på din vej gennem landskabet. Hvis du gerne vil lære deres navne at kende, kan du bruge app’en Seek fra iNaturalist, som fortæller dig, hvad du ser, via billeder du tager med mobilen. Det samme er tilfældet med Danmarks nationale Artsportal, Naturbasen, hvor man også kan indberette observationer af både planter og dyr.

Netop i efteråret er naturen et bugnende spisekammer. Du kender sikkert de fleste frugter og bær, men mange andre planter kan også bruges til at sætte kulør på en ret. Her hjælper app’en Vild Mad dig med at udforske og spise naturen.

Så god tur ud i naturen – med eller uden mobilen i lommen.

Få inspiration til at komme ud

På oplevkolding.dk kan du finde inspiration til din næste oplevelse. Her er alle Koldings faciliteter, aktiviteter og steder samlet i fire kategorier: Natur, Aktiv, Design og Kultur.

Søger du efter vandreruter, stier eller bestemte faciliteter som bålhytter, fugletårne eller måske en kombination af flere forskellige ruter, så gå ind på det digitale oplevelseskort og lav dit eget kort.

Start med at vælge naturkategorien og klik så de faciliteter til, du ønsker at se på kort. Tag kortet med på mobilen og find vej.

Det er nok de færreste, der er i tvivl om, hvad det er for nogle fugle, vi ser på billedet her. Men skulle man støde på mere usædvanlige arter, så er der hjælp at hente i flere forskellige mobil-apps. Foto: Kolding Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce