Annonce
Ugeavisen Kolding

Tre kommuner samler turistindsatsen under én paraply

Fyrtårne som Jellingestenene og Christiansfeld (billedet), der er på Unescos liste over verdensarv, vil fylde en del i det nye destinationssamarbejde mellem Billund, Vejle og Kolding Kommune. På billedet ses Brødremenighedskirken i Christiansfeld. Arkivfoto: Søren Gylling 
Nyt turismesamarbejde mellem Billund, Kolding og Vejle har set dagens lys. Destination Trekantområdet får blandt andet fokus på tiltrækning af internationale konferencer, kongresser og sportsevents.
Annonce

Kolding: Byrådene i Billund, Kolding og Vejle har de seneste måneder bevæget sig tættere på at indgå et samarbejde om markedsføring og udvikling af turismen i de tre kommuner, og nu er samarbejdet officielt på plads.

Under overskriften Destination Trekantområdet danner de tre kommuner Billund, Kolding og Vejle en fælles forening, lyder det i pressemeddelelse. Foreningen blev stiftet den 23. november, og fra 1. januar 2021 skal foreningen koordinere fælles aktiviteter på turismeområdet.

De tre kommuner samarbejder allerede omkring markedsføringen af børnefamilieturismen i regi af samarbejdet i Legoland Billund Resort. Dette samarbejde vil også fremover indgå som en del af det nye destinationssamarbejde.

- Det er vores ambition, at Destination Trekantområdet skal kunne løfte udviklingen og markedsføringen af oplevelser inden for natur, kultur, historie og gastronomi, udtaler erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen, der er konstitueret destinationschef i samarbejdsforeningen.

Han tilføjer, at såkaldte fyrtårnsoplevelser som Unesco verdensarvstederne i Jelling og Christiansfeld naturligvis vil fylde meget i destinationssamarbejdet ligesom Koldinghus og Trapholt også er attraktioner med høje besøgstal.

Annonce

Et væld af naturoplevelser

Med coronaepidemiens indtog har områdets naturoplevelser oplevet en vældig tilstrømning i 2020, og tendensen ventes at fortsætte.

- Det er derfor vigtigt for den nye destination at få fortalt historien om mulighederne i de tre kommuner. Lige fra fjord til hede. Vandring og især cykling vil være vigtige områder at samarbejde omkring, fortæller Morten Damgaard Nielsen, der tilføjer, at Trekantområdet også skal udnytte, at det er et område, der er kendt for sine mange møder og konferencer.

Den centrale beliggenhed midt i landet kombineret med en relativt høj hotelkapacitet gør, at området er attraktivt for arrangører og konferencemagere. Branchen har været hårdt ramt i 2020, og det er derfor en vigtig fælles opgave at få kickstartet branchen ligesom det nye destinationssamarbejde også vil have særligt fokus på tiltrækning af internationale konferencer, kongresser og sportsevents.

Nyt turistsamarbejde

Arbejdet i Destination Trekantområdet vil blive koordineret fra et sekretariatskontor, der ligger i tilknytning til Legoland. Bestyrelsen består af repræsentanter fra de deltagende kommuner og tre repræsentanter fra væsentlige erhvervsaktører i området. I alt vil kontoret få en bemanding på 5-6 medarbejdere. Hertil kommer  projektmedarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce