Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Gyldne læsertal og sølvmedalje

Chefredaktør Rikke Bekker overrækker Michael Thorbjørnsen, Ugeavisen Svendborgs redaktør gennem 20 år, det synlige bevis for sølvmedaljen. Foto: Michael Printzlau

Advarsel: Følgende linjer er i den grad ananas i egen juice, så hvis du ikke bryder dig om smagen, så bør du stoppe læsningen nu.

Ugeavisen Svendborg har nemlig haft et par særdeles positive uger, hvilket igen har bekræftet os i, at det, vi skriver, slet ikke er så tosset endda, og at der stadig er læsere til vores avis.

Første indikation fik vi, da Index Danmark/Gallup for nylig offentliggjorde de årlige læsertal for landets ugeaviser, og her var der positive tendenser ikke blot for Ugeavisen Svendborg, men også for vores kolleger i resten af landet.

Annonce

Overordnet set har landets ugeaviser således fastholdt antallet af læsere, og det gør sig også gældende for Ugeavisen Svendborg, som med vores 28.000 ugentlige læsere er staus quo sammenlignet med de foregående år.

Set i lyset af den digitale udvikling og konkurrencen fra de sociale medier, og at flere af samme grund gennem nu flere år har dødsdømt printavisen, så er det opløftende tal.

Ugeaviserne er nemlig ikke på vej i graven, men lever i bedste velgående, og det skyldes vel, at vi uge efter uge leverer det, vores læsere efterspørger: Nærlokale, inspirerende og positive artikler i en til tider uoverskuelig, konfliktfyldt og globaliseret verden.

For et par uger siden sluttede første del af Best of Svendborg, hvor I læsere kunne indstille jeres favoritter i konkurrencen. Her blev vi vores site med lidt over 10.000 indstillinger nærmest lagt ned, for tallet var næsten en fordobling sammenlignet med Best of Svendborg i 2019.

Sammenligner vi med indstillinger fra byer, som også kører med Best of-konceptet, er 10.000 indstillinger intet mindre end enestående, så herfra skal der lyde en stor tak for opbakningen, og vi håber nu blot på, at vi kan slå endnu en rekord, når I fra den 26. oktober kan stemme på finalisterne i konkurrencen (læs mere i den særavis, som udkommer samme dag med Ugeavisen Svendborg, hvor alle de nominerede bliver offentliggjort).

I forrige uge stod Danske Medier bag det årlige seminar for landets ugeaviser, hvor det er en tradition at uddele "Ugeavisernes Årspriser" i form af guld- og sølvpriser for ekstraordinære gode journalistiske indsatser.

Her landede en sølvmedalje på Sydfyn, og det skete på baggrund af Ugeavisen Svendborgs artikler om 83-årige Thorkild, der - efter at have læst vores serie om tatoveringer - valgte at få sin første tusch og lod os følge processen.

Thorkild havde i 2015 spottet en særlig tatovering (motivet var en smakkejolle!) på armen af en sygeplejerske, og det skulle bare være lige præcis den tatovering, Thorkild vil have på sin arm.

Ugeavisen Svendborg efterlyste og fandt sygeplejersken, der bor i Odense, fik de to bragt sammen til en snak om en fælles passion for smakkejoller, og vi fik booket tid ved en tatovør, som fik tegnet de helt rigtige streger på Thorkilds arm.

Artiklerne blev alle læst og kommenteret af mange, men en af artiklerne stak af på Facebook, hvor den fik et reach på knap 600.000, hvilket er et usædvanligt højt tal.

Altså uger med gode nyheder for og ikke fra Ugeavisen Svendborg, men vi skylder vores læsere tak, fordi I først og fremmest læser med, fordi I var med til at indstille i Best of Svendborg - og fordi I med jeres opmærksomhed var med til at finde den sygeplejerske med tatoveringen, så gode gamle Thorkild kunne få en magen til.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Havelågerne bliver åbnet igen: Troense indbyder til loppemarked

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Børne Bixen fylder 19 år: Bliver fejret med fest og kage den 4. juni

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Inspiration til din sommerlæsning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Borgermøder og insektbuffet: Svendborg Bibliotek har fået certifikat i verdensmål

Ugeavisen Svendborg

Bogsalg på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

Vestbo Trio og Bjørn Fjæstad kan opleves i Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Guten tag: Elever fik tyske venskaber

Ugeavisen Svendborg

SAK Kunstbygning præsenterer Coming of Age

Ugeavisen Svendborg

Facadevildskab på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

X-Factor kom til Svendborg: - Jeg vil gøre mit bedste, og så håber jeg på, at det bliver en god oplevelse

Ugeavisen Svendborg

Fynske Bank overrækker sponsorat til sommerens teaterforestillinger på Svendborg Assistent Kirkegård

Ugeavisen Svendborg

Mad og musik i Geoparken: Lokale råvarer og levende fortællinger er i fokus

Ugeavisen Svendborg

Jeg begynder altså at glæde mig til, landsstævnet begynder

Ugeavisen Svendborg

Festen i festen

Ugeavisen Svendborg

Fra folkevognsrugbrød til rullende konditorbrød: Kirsten Thur laver sin helt egen kagebil

Annonce