Annonce
Viborg Nyt

Street Foods lokaler fyldes igen: Unikke møbler, skind og korkplader flytter ind

Korkpladerne er blevet en vigtig del af Maja Wistisens forretning. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det er over et år siden, at Street Food lukkede og efterlod sig tomme lokaler centralt i byen. Nu fyldes lokalerne med noget helt andet - Maja Wistisen rykker ind med boliginteriør-butikken Miomio.

Viborg: En dugfrisk detailhandelsanalyse viser, at Viborgs midtby har mistet en del butikker over de sidste 12 år. Samtidig er der kommet flere butikker i Viborgs øvrige områder.

Miomio kommer til at gå imod den strøm.

31. oktober flytter interiørbutikken nemlig ind i Ll. Sct. Peder Stræde 16, hvor Street Foods restauranter tidligere havde til huse. Og før dem Rema 1000.

Annonce

Men nu bliver det altså Miomios antikke møbler, uldskind og korkplader, som kommer til at fylde 800 kvadratmeter centralt i Viborg.

Det gabende hul, som Viborg Street Food efterlod sig, bliver nu fyldt af en ny butik. Miomio flytter ind 31. oktober. Arkivfoto: Morten Dueholm

I seks år har Miomio haft adresse på Ærøvej i ”Den Hvide Fabrik”, hvor ejer af Miomio, Maja Wistisen, har bygget sin forretning op ved at rejse rundt og finde loppefund samt opkøb ved dødsbo og flyttesalg rundt i hele Jylland.

Nu er hun klar til en ny udfordring.

- Lokalerne på Ærøvej var ikke designet til at have de 600 kvadratmeter, som jeg var kommet op på. Jeg er gået fra at have en webshop og et lokale på 80 kvadratmeter til at vækste markant den seneste tid. Derfor har vi også brug for at være et mere centralt sted, fortæller Maja Wistisen.

Tidligere havde Miomio kun åbent en dag om måneden. Med den nye butik holder Miomio åbent ligesom de øvrige butikker inde i midtbyen, og derfor er der også hyret flere medarbejdere.

- For et år siden var jeg kun mig selv. Nu har vi seks ansatte. Det er gået stærkt de sidste 8-12 måneder, siger Maja Wistisen.

Korkplader hitter

For et års tid siden var Miomio-forretningen et ganske andet sted, end den er nu.

Maja Wistisen kørte forretningen på lavblus, og den autodidakte interiørforhandler overvejede at genoptage sit job som sygeplejerske i psykiatrien.

- Men ved et tilfælde og godt netværk skete der noget. Jeg havde en god kammerat, som havde fire plader af kork, der var tiltænkt som isoleringsplader. De var vildt fede til en opslagstavle, så jeg forsøgte at bearbejde de fire plader - gøre dem unikke på min egen måde - og de endte med at blive revet væk, siger Maja Wistisen.

Hun tog chancen og bestilte en palle med flere korkplader.

- Og siden har jeg solgt tusindvis af plader. Det er en speciel historie, og nede i Portugal, hvor jeg får pladerne, er jeg kendt som korkdamen fra Danmark, der sælger byggemateriale til at hænge op på væggen.

Nu glæder hun sig til at åbne centralt i byen.

- Jeg er gået fra at have en webbutik til nu at stå med en fysisk butik. Der har været folk, som er kørt fra Fyn, når jeg havde mine månedlige åbningsdage, og nu har vi fået et sted, der kan have åbent til daglig, centralt i byen og med gode parkeringsforhold. Det er det helt rigtige sted for mig, lyder det fra Maja Wistisen.


Lokalerne på Ærøvej var ikke designet til at have de 600 kvadratmeter, som jeg efterhånden skulle bruge. Jeg er gået fra at have en webshop og et lokale på 80 kvadratmeter til at vækste markant den seneste tid. Derfor har vi også brug for at være et mere centralt sted.

Maja Wistisen, ejer Miomio
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tredjeplads til Viborg-dansere

Viborg Nyt

Forårskoncert i Houlkær Kirke

Viborg Nyt

Klumme: Sex med din eks

Annonce