Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Detailprisen 2020: Sølvbjerg Shoes går gerne en ekstra mil for kunderne

Mette Sølvbjerg (t.h.) og Therese Sølvbjerg er mor og datter og driver sammen Sølvbjerg Shoes i henholdsvis Hedensted og Juelsminde. De er selvsagt stolte over at være nomineret til Detailprisen 2020 i Hedensted Kommune. Foto: Mads Dalegaard
Sølvbjerg Shoes er en relativt ung, lokal skobutik med kun syv år på bagen. Ikke desto mindre eksisterer butikken både i Juelsminde og Hedensted, og folkene bag de to skobutikker gør det åbenbart godt, for de er nemlig blevet nomineret til Detailprisen 2020.

Hedensted/Juelsminde: Sølvbjerg Shoes i Hedensted og Juelsminde ejes af Kim Sølvbjerg, men det er hustruen Mette Sølvbjerg og datteren Therese Sølvbjerg, der står for driften af de to butikker som her i foråret er blevet indstillet til Detailprisen 2020 af deres kunder.

Siden er de af et dommerpanel er blevet udvalgt som én ud af syv lokale butikker, der stadig er med i opløbet om at vinde denne nystiftede detailhandelspris.

- Det er vi naturligvis både glade for og stolte over. Det er da stort, at kunderne tænker på os på den måde. At de ikke bare tager for givet, at vi er her, men virkelig påskønner det, vi gør for at give dem den bedst mulige købsoplevelse, siger Mette Sølvbjerg.

Annonce

Pæne ord fra kunderne

Det er da også rigtig pæne ord, der flyder i retning af de to Sølvbjerg Shoes-butikker fra kundernes side i de indstillinger, der er sendt ind. Én af dem lyder således:

- Jeg synes, at de er fantastisk hjælpsomme og det mest venlige og smilende personale. Når jeg kommer ind i butikken, bliver jeg altid mødt med et stort smil. De har også gjort et flot stykke arbejde under coronaen, hvor de har holdt deres kunder opdateret og knoklet med live-salg over nettet, lyder en af de rosende indstillinger.

Annonce

Hedensted Avis' skyld

Men hvordan kommer man i tanke om at starte en skobutik op helt fra fra bunden af, og uden at have den store erfaring med detailhandel?

- Jeg har en mand, der ikke just er bange for at prøve ting af, og han mente på et tidspunkt, at vi skulle starte en butik sammen. At det blev en skobutik er delvist Hedensted Avis' skyld. En journalist var på gaden for at spørge tilfældige borgere om, hvad de syntes, der manglede af butikker i byen, og her var der faktisk flere, der efterlyste en skobutik, siger Mette Sølvbjerg og fortsætter:

- Men Kim ville også gerne starte et værtshus, så jeg skulle vælge mellem de to muligheder. Det var nu ikke et svært valg, griner Mette Sølvbjerg.

Annonce

Arbejdede hos SKAT

Vi er tilbage i 2014, og på daværende tidspunkt arbejdede hun fuldtids som IT-konsulent hos Skat.

- Løsningen på det blev, at jeg pludselig havde to halvtidsjob, samtidig med at Kim også var med til at drive skobutikken på halv tid. Men jeg blev simpelthen stresset af at skulle passe to jobs, og det endte med, at jeg sagde mit job hos Skat op og gik på fuld tid i butikken, samtidig med at Kim kastede sig over andre projekter, fortæller Mette Sølvbjerg.

Annonce

Et familieforetagende

Juelsminde-afdelingen kom til i 2015, og for fire år siden blev datteren Therese Sølvbjerg en del af firmaet. Hun har en kontoruddannelse som handelsassistent at trække på.

- Det fungerer rigtig godt. Vi hygger os meget med det her fællesprojekt, og vi kan altså godt enes, selv om vi er mor og datter. Selvfølgelig kan vi sige nogle ting til hinanden, som vi ikke kan til vores personale, men det har vi det helt fint med, da vi begge to går ind for direkte kommunikation, siger Therese Sølvbjerg.

Som så mange andre butikker har Sølvbjerg Shoes været udfordret af diverse corona-restriktioner, men det har bare betydet, at der er blevet skruet op for salg via webshop og live-salg over nettet.


Da vi var totalt nedlukket. gik vi eksempelvis "all in" på live-salg, og det blev så stor en succes, at vi kom af med alle vores efterårs- og vintervarer. Vi gjorde også meget ud af selv at køre ud med varerne.

Therese Sølvbjerg, Sølvbjerg Shoes i Hedensted og Juelsminde


- Da vi var totalt nedlukket, gik vi eksempelvis "all in" på live-salg, og det blev så stor en succes, at vi kom af med alle vores efterårs- og vintervarer. Vi gjorde også meget ud af selv at køre ud med varerne, og folk kunne rigtig godt lide, at vi kom og afleverede deres varer ved døren. Det, tror jeg faktisk, de var lidt imponerede over, siger Mette Sølvbjerg.

Annonce

Travlt under nedlukning

Under nedlukningen var der så travlt, at kun en enkelt medarbejder var hjemsendt på lønkompensation. Alt i alt beskæftiger de to butikker tre fuldtidsansatte - inklusive Mette og Therese - og tre hjælpepiger.

Selv om butikkerne nu igen er åbne for kunderne, så fortsætter Sølvbjerg Shoes med disse live-salg via Facebook.

- Folk hygger sig åbenlyst med det, og det er god reklame for os, så vi kører videre, selv om det da giver nogle lange arbejdsdage ind i mellem, siger Mette Sølvbjerg.

Detailprisen 2020

Detailprisen 2020 er en nystiftet pris, som er søsat af Hedensted Erhverv for at sætte fokus på kommunens mange forskellige butikker.

44 butikker er blevet indstillet til prisen af kunderne, og et dommerpanel har så udpeget syv finalister.

De syv finalister er som følger: Lykke & Lykke i Juelsminde, Grosbøl i Uldum, Lifestyle i Hedensted, Sølvbjerg Shoes i Hedensted/Juelsminde, Checkpoint i Juelsminde, Viola i Tørring og Blomsterhuset Ramdal i Tørring.

Alle syv butikker vil blive portrætteret i Hedensted/Juelsminde Avis og Tørring Folkeblad.

Vinderen af Detailprisen 2020 modtager et kunstværk og en pris - begge dele designet af lokale kunstnere og virksomheder. Det sker fredag 28. maj.

Her ses Mette og Therese Sølvbjerg i Sølvbjerg Shoes i Hedensted, som er beliggende på Haralds Plads 10a. Juelsminde-afdelingen finder man på Odelsgade 1. Foto: Mads Dalegaard
Sølvbjerg Shoes åbnede i Hedensted for blot syv år siden. Året efter åbnede familien Sølvbjerg også en afdeling i Juelsminde. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce