Annonce
KøbenhavnLIV

Absalons far blev årets vesterbroer

Annonce

KÅRET. Det var en glad og overrasket Lennart Lajboschitz, der torsdag blev kåret som ¿Årets Vesterbroer¿. Prisen blev uddelt af Vesterbro Lokaludvalg, og den gik til tigermillardæren for hans store arbejde med at skabe et folkehus i Absalon.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

PRIS: Indstillingerne til prisen ’Årets Vesterbroer’ har ikke ladet vente på sig. Faktisk har der været overordentlig mange, der har indstillet en kandidat til den ærefulde titel.

I midten af november blev Vesterbro Lokaludvalg så enige om, hvem der løber med den fornemme titel, et diplom og en check på 10.000 kroner.

»Årets Vesterbroer går til en, der har ydet en særlig indsats for bydelens borgere og for bydelen som sådan,« fortalte Michael Stenstrup fra Vesterbro Lokaludvalg, da han torsdag aften præsenterede vinderen af titlen ved det populære folkekøkken i Absalon.

En kæmpe overraskelse

At Årets Vesterbroer skulle afsløres her, var ikke tilfældigt, det var nemlig kulturhusets stifter Lennart Lajboschitz. Og vinderen selv? Ja, han var naturligvis til stede, han anede dog intet på forhånd:

»Det var en kæmpe overraskelse, Michael (Stenstrup, red.) har åbenbart arrangeret det hele med min sekretær, så jeg vidste ingenting. Jeg troede bare, at jeg skulle herhen og spise med en ven. Jeg er dog meget glad, for hele ønsket med det her sted var jo, at det skulle bevæge mennesker, og nu er der nogle mennesker, der har indstillet det her projekt. Jeg synes jo ikke, det er mig, der er vigtig, det er stedet her,« fortalte Lennart Lajboschitz, da Vesterbro Bladet mødte ham kort efter prisoverrækkelsen.

En drøm bliver virkelig

I indstillingerne skrev folk blandt andet, at Lennart Lajboschitz har startet et folkets hus, og at han vil vesterbroerne det godt. Spørger man årets vesterbroer selv, så er Absalon og vesterbroernes modtagelse af stedet en drøm, der går i opfyldelse:

»Absalon er et sted, hvor folk kommer og spiser sammen, hygger sig og er aktive. Det gør mig glad. Det var blot en idé til at starte med, men nu er den virkelig, og det gør mig virkelig glad. Det er helt klart en drøm, der er gået i opfyldelse, for da vi begyndte, vidste vi ikke, hvordan vi skulle lave det. Det eneste, vi vidste, var, at vi godt ville lavet et sted og en ramme om, at folk var sammen og socialiserede med hinanden. Hvordan vi så gjorde det, fandt vi ud af efterhånden,« forklarer Lennart Lajboschitz og fortsætter:

»Nu har vi så fundet en eller anden melodi med en masse andre mennesker, og det, synes jeg bare, er dejligt. Folk kommer og bruger deres dyrbare tid, fordi det har en værdi, og det var præcis, hvad vi drømte om, så derfor er det en drøm, der går i opfyldelse.«

10.000 kr. til velgørenhed

Manden, der går under navnet ’Tigermilliardæren’ står ikke ligefrem og mangler 10.000 kroner, men hvad årets vesterbroer ville bruge penge på, havde han ikke besluttet torsdag:

»Hvad pengene skal bruges til, ved jeg ikke endnu, jeg har jo kun haft et minut til at tænke over det. Jeg tror, det kommer til at gå til et velgørende formål, for det er ikke økonomien, der driver værket, det er noget andet. Hvad det præcis skal være, ved jeg ikke, der må jeg have et minut mere,« lød det fra en glad tigermilliardær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Find Holger

Annonce