Annonce
Trafik

Aggesen vil have fokus på metrostøj

Det var festligt, da Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (K) tog imod dronning Margrethe til Cityringens indvielse i fjor. Nogle naboer til metroen har det knap så festligt. Foto: Martin Sørensen 
Borgmester Simon Aggesen (K) vil tage sagen om naboernes metrostøj op til næste møde blandt Metroselskabets ejere. Også viceborgmester Michael Vindfeldt (S) vil have det på dagsordenen.
Annonce

Frederiksberg Bladet skrev i sidste uge, at hundredvis af naboer har klaget over støjen fra Cityringen, der blev indviet for lidt over et år siden.

Det gælder for eksempel borgere fra Frederiksberg, blandt dem er Sara Thelle, som udtalte:

- Det er en susende lyd, som kommer snigende. Lidt som et godstog i kælderen. Det stresser mig, fordi det er sådan en unaturlig lavfrekvent lyd, der kommer nede fra undergrunden.


Jeg er meget ærgerlig over at høre, at nogle af metroens ”overboer” stadig oplever gener

Simon Aggesen (K), borgmester


Sara Thelle er med i netværket 'Nej til metrostøj', der har mistet tålmodigheden med Metroselskabet, og nu har sendt henvendelser til selskabets ejere: staten, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune. På Frederiksberg er henvendelsen sendt til borgmester Simon Aggesen (K).

Annonce

Overboers gener

Frederiksberg Bladet ville gerne have interviewet Simon Aggesen om metrostøjen, men han ønskede ikke at stille op til interview, men har sendt os et skriftligt svar:

- Jeg er meget ærgerlig over at høre, at nogle af metroens ”overboer” stadig oplever gener. Jeg ved, at Metroselskabet er i dialog med beboerne, og at selskabet arbejder med at løse udfordringerne, sådan at alle kan nyde den nye metro uden at nogen blive generet, skriver han i et skriftligt svar til Frederiksberg Bladet.

Metroselskabet har tidligere fået slebet skinnerne, og det hjalp en smule, men naboerne oplevede, at støjen nu er tilbage for fuld styrke, og de oplever ikke, at selskabet har gjort alt, hvad de kunne, for at stoppe, at lydene fra undergrunden trænger op i folks boliger.

Simon Aggesen fortæller, at han vil have sagen på dagsordenen.

- Jeg vil bede om, at sagen bliver taget op på det næste møde i selskabets ejerkreds, så vi kan få en status på arbejdet, skriver han.

Annonce

Overrasket viceborgmester

Også Socialdemokratiets 2. viceborgmester, Michael Vindfeldt, vil gå videre med sagen.

- Jeg vil bede vores repræsentant i Metroselskabets bestyrelse om at tage sagen op, om man ikke kan gøre mere for at dæmpe støj. Enten ved at lydisolere lejlighederne eller måske ved nogle tekniske løsninger, skriver han i en mail.

Det er kommet bag på Michael Vindfeldt, at der er dette problem.

- Selvfølgelig er det en del af det at bo i byen, at der ikke er fred og ro altid, men jeg forstår sagtens, at metrostøj som dette kan opleves meget generende, udtaler han.

Annonce

I 100 år

Metroselskabet har sendt sagen om støj til Ekspropriationskommissionen, der er en uvildig part, som kan tildele støjramte beboere erstatning. Beboernetværket 'Nej til metrostøj' mener ikke, at det kan bruges til noget.

De er interesserede i, at metroen holder op med at støje, også for kommende generationers skyld, da folk angiveligt skal bo over Cityringen i mindst 100 år ud i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand på folkeskole i Nordvest her til aften

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Klumme

Den største beslutning

Annonce