Annonce
Cykeltur

Borgmester på tur på Østerbro: Lokale ønsker om mere lys, mere grønt og mindre trafikkaos

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i samtale lokaludvalgsformand Allan Marouf i Vognmandsmarkenlige over for Kildevældsparken. Foto: Thomas Frederiksen
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) var på tur med Østerbro Lokaludvalg og lyttede blandt andet til lokale ønsker om bedre belysning, mere grønt i gaderne, mindre kaotisk cykelparkering og bedre borgerinddragelse.
Annonce

Kildevældsparken er en lokal oase på Ydre Østerbro. Ikke stor og prægtig som Fælledparken, men en lille lokal park med sø og legeplads, som alle aldersklasser i områder nyder.

I de mørke timer, som der bliver flere af i disse måneder, vækker det også utryghed hos nogen, at der er så mørkt i og omkring parken.

- Vi har været i kontakt med flere borgere, som føler sig utrygge, lød det fra lokaludvalgsformand Allan Marouf, da repræsentanter fra lokaludvalget i tirsdags var på cykeltur med teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen for at vise nogle af de udfordringer, som der er på Østerbro, og som lokaludvalget, der består af frivillige borgere i bydelen, ønsker, at der bliver gjort noget ved.

Annonce

Resultat i Ryparken

Teknik- og miljøborgmesteren forstod godt behovet for bedre, men nævnte samtidig, at det skal være forholdsvis dæmpet for ikke at genere naturen og naturoplevelsen for meget. Ninna Hedeager Olsen nævnte selv de lave lamper i Fælledparken som noget, der kunne inspirere.

- Da vi havde Ayfer Baykal (teknik- og miljøborgmester 2011-13, SF) ude i Ryparken for otte år siden og fortalte om det samme, blev det ordnet i løbet af tre uger, lød det håbefuldt fra Alan Marouf.

Ninna Hedeager Olesen kunne ikke love det samme tempo, men lovede at undersøge, om der er kommunale pengekasser til dette formål, hvor der kan findes midler til det.

På borgmesterens tur blev hun også gjort opmærksom på overfyldte cykelstativer på Jagtvej ved Poul Henningsens Plads Station, mens der samtidig er masser af plads i stativerne lige over metroen.

Et andet sted, som lokaludvalget også nævnte, at der er kaos af parkerede cykler, er i begyndelsen af Nordre Frihavnsgade, på trods af at der i denne gade er en hel unik løsning med fleksible p-pladser i gaden, som cykler og biler deles om.

Annonce

Kaos og forurening

Borgmesteren cyklede blandt andet af Vennemindevej, som er en lang strækning, der ind i mellem indbyder til høj fart fra nogle bilister. Det ønsker lokaludvalget, at der skal gøres noget ved.


Jeg bliver meget klogere af besøg hos lokaludvalgene i byen. Det er jer, som er eksperter i lokalområderne

Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester


Kasosset ved Hans Knudsens Plads, det manglende grønne på den ydre del af Østerbrogade, ønske om mere måling af luftforurening var blandt de mange emner, der blev vendt. Det samme var problemerne ved Nygårdsvej og udmundingen af Vordingborggade ved Kalkbrænderihavnsgade, to temaer som længe har stået højt på listen hos mange borgere og lokaludvalget.

Her har kommunen lovet undersøgelser, der skal være næste skridt mod en politisk beslutning. Disse undersøgelser er ikke færdige endnu.

Annonce

Ren envejskommunikation

Ninna Hedeager Olsen var lydhør over for lokaludvalgets ønsker og erklærede sig enig i det meste. Hvor meget der bliver til noget og hvornår, betonede hun, handler både om, hvad der er politisk flertal for, og hvilke muligheder og hvor mange penge, som er til rådighed i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Jeg bliver meget klogere af besøg hos lokaludvalgene i byen. Det er jer, som er eksperter i lokalområderne, lød det fra borgmesteren.

Teknik- og miljøforvaltningen er stor, og lokaludvalgets medlemmer nævnte, at der er meget blandede erfaringer med forvaltningen, når det gælder inddragelsen af lokaludvalget og borgerne.

Når det for eksempel gælder omlæggelsen af Strandboulevarden og Nordre Frihavnsgade og planerne om Nygårdsvej, er der stor ros, men det er mildt sagt ikke til det byplan-kontor, som står for udviklingen af Nordhavn.

- Der bliver slet ikke lyttet til borgerne, det var som om, at de udelukkende var talerør for By & Havn, og der bare skal være alt det byggeri, som de har forestillet sig. Det var ren envejskommunikation, lød det fra Allan Marouf med erfaring omkring lokalplaner med nyt byggeri i Nordhavn.

Ninna Hedeager Olsen lovede at gå tilbage med den kritik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce