Annonce
Hæder

Byens smukkeste facader præmieret

Vesterbrogade 183 var en af tre vindere i kategorien 'den hele bygning'. Foto: Frederiksberg Kommune
Frederiksberg Kommune har kåret vinderne af årets facadepræmiering. Hele syv facader blev hædret i de tre kategorier: Den respektfulde renovering, den hele bygning og den gode detalje.
Annonce

Facader har stor betydning for Frederiksbergs særlige æstetik og stemning. Derfor indførte Frederiksberg Kommune i 2016 facadepræmieringerne. Årets præmieringsfest var planlagt til afholdelse torsdag, men blev aflyst på grund af corona. Vinderne i Facadepræmiering 2020 har i stedet fået direkte besked i et brev fra borgmester Simon Aggesen (K).

Amicivej 21 blev hædret for at have vedligeholdt facaden med særlig omhu for de oprindelige materialer og detaljer. Foto: Frederiksberg Kommune

I kategorien 'den respektfulde renovering/vedligeholdelse' blev to vindere udpeget. Der var tale om to etageejendommene: Amicisvej 21 samt H.C. Ørsteds Vej 23/Amalievej 21-23. Begge ejendomme blev hædret for at have vedligeholdt facaderne med særlig omhu for de oprindelige materialer og detaljer.

H.C. Ørsteds Vej 23/Amalievej 21-23 vandt i kategorien 'den respektfulde renovering/vedligeholdelse'. Foto: Frederiksberg Kommune

Også i kategorien 'den hele bygning' er der to vindere: H.C. Ørsteds Vej 25-27 for den omfattende ombygning og Nordre Fasanvej 7-9 for den gennemførte byfornyelse. Begge to ejendomme blev også rost for at have gennemført energieffektivisering i forbindelse med ombygningen.

Annonce

Med respekt for historien

I kategorien 'den gode detalje' blev udpeget hele tre vindere: Vesterbrogade 183 og Vesterbrogade 185 for at fritlægge facaden som del af en bevaringsværdig bygning og Gammel Kongevej 127 for facadeudsmykning.

Borgmester Simon Aggesen er begejstret for de mange smukke facader:

- Det vrimler med projekter, hvor facader renoveres nænsomt og med respekt for historie, æstetik og bæredygtighed. Vi har utroligt mange smukke bygninger på Frederiksberg, der står, som de var tænkt af datidens arkitekter og håndværkere, udtaler han i en pressemeddelelse.

H.C. Ørsteds Vej 25-27 vandt i kategorien 'den hele bygning' for den omfattende ombygning. Foto: Frederiksberg Kommune

Også formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), og lægger stor vægt på indsatsen:

- Vi var meget enige om, at der i år er flere vindere i hver kategori. Vinderne fortjener alle stor ros og påskønnelse for deres indsats, som er med til at fremhæve Frederiksbergs særlige identitet. Vi takker byens borgere for de gode nomineringer.

Vinderne er udpeget af facadeudvalget i Frederiksberg Kommune og modtager hver især en plakette og et diplom i glas og ramme.

Gammel Kongevej 127 blev hædret for facadeudsmykningen. Foto: Frederiksberg Kommune
Annonce
Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand på folkeskole i Nordvest her til aften

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Klumme

Den største beslutning

CORONA

Smitteeksplosionen fortsætter i Tårnby

Annonce