Annonce
Minder

Allehelgen: Davids Kirke holder mindegudstjeneste for børn der har mistet

Sognepræst Helena Hauge med sin hundehvalp Futte, der indgår i mindegudstjenesten for børn 1. november. Foto: Jenanette Hougaard
Sognepræst Helena Hauge har sin hundehvalp med, når hun i anledning af allehelgensdag 1. november holder mindegudstjeneste for børn. Det er en del af budskabet, at børn kan føle sorg og savn ved tab af både familiemedlem, en ven eller et kæledyr.
Annonce

På Allehelgensdag mindes vi de døde og i mange kirker er der lagt an til mindegudstjeneste, og som noget nyt holder Davids Kirke på Østerbro i år en mindegudstjeneste henvendt specielt til de børn, der har mistet. Gudstjenesten holdes om eftermiddagen og er for børn i alderen 5-12 år og deres forældre.

- Børn kan også rammes af tab. Det kan være dødsfald i familien, forældre eller en skolekammerat, der dør. Det kan jo også være et kæledyr, som barnet har været glad for, der er gået bort, og det vækker sorg og savn. Det er vigtigt, at vi tager børns sorg alvorlig og lærer dem, at de kan savne uden at miste livsglæden. De skal mærke, at det der gør ondt, kan lindres når det bliver delt med andre, siger David Kirkes sognepræst Helena Hauge om baggrunden for at holde en mindegudstjeneste for børn.


De skal mærke, at det der gør ondt, kan lindres når det bliver delt med andre.

Helena Hauge, sognepræst i Davids Kirke


Hun mener, at der er behov for sådan en gudstjeneste, hvor børn har mulighed for at gå ind i minderne sammen med andre børn, der har været igennem tilsvarende oplevelser.

Annonce

Ritualers betydning

- Jeg håber, at rigtigt mange vil dukke op til gudstjenesten. Når man mister, og verden går i sort, får et ritual stor betydning, fordi man har brug for noget at holde sig til. Som at tænde et lys til minde om den døde eller skrive nogle ord om personen på et stykke papir eller tegne en tegning. For børn er det godt at gøre noget, fordi det hjælper dem til at bearbejde og acceptere tabet, siger Helena Hauge.

Ved gudstjenesten bliver der udleveret lys, som børnene kan tænde til minde om det menneske, de har mistet. Børnene får også en lille seddel, hvor de kan skrive navnet på personen, som skal mindes og det bliver læst op af sognepræst Helena Hauge.

Annonce

Mindesten med

Ved gudstjenestens slutning får hvert barn en lille ”mindesten” de kan tage med sig, når de går hjem med håb og trøst – eller lidt mere solskin til at komme godt videre i livet.

Mindegudstjenesten for børn bliver holdt i Davids Kirke søndag 1. november kl. 14. Der holdes også en traditionel Allehelgensdag mindegudstjeneste med oplæsning af navne i Davids Kirke kl. 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Påsat brand i institution: Jeg stod og så på med bankende hjerte

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce