Annonce
JULEOPTOGET

Denne beslutning gør ondt: Amagers største julefest er aflyst

Juleoptoget på Amagerbrogade er netop blevet aflyst. Foto: Amager Bladets arkiv.
AmagerButikkerne oplyser, at årets juleoptog på Amagerbrogade er aflyst. Og det er en beslutning, der gør ondt.
Annonce

- Det er en beslutning, vi næsten ikke har kunne få os selv til at træffe, og vi har hele tiden håbet på, at coronasituationen ville ændre sig til det bedre, så vi kunne afholde vores traditionsrige juleoptog. Juleoptoget på Amagerbrogade er overhovedet ikke noget, man bare lige aflyser. Det er en tradition, som har kendetegnet julen på Amager i mere end 40 år. Det er den begivenhed, som vi i AmagerButikkerne glæder os allermest til i løbet af året og lægger utrolig megen tid og kræfter i. Derfor ved vi også, at denne beslutning kommer til at skuffe mange af jer, og det er en skuffelse, vi fuldstændig deler.


Vi må erkende, at vi simpelthen ikke har mandskab eller ressourcer til at afholde juleoptoget på forsvarlig vis under de gældende forhold og restriktioner.


Sådan lyder meddelelsen fra AmagerButikkerne om, at Amagers største julefest, er aflyst. Og bestyrelsen i AmagerButikkerne uddyber:

- Hvert år er over 80.000 børn, unge og voksne - enten stående på fortovet eller gående i optoget - med til at gøre julen uforglemmelig på Amager. Det er rigtig mange mennesker, og vi skal selvfølgelig sørge for, at juleoptoget ikke bliver et superspreder-event. Vi tager, ligesom resten af Danmark, del i det fælles ansvar for at begrænse smittespredningen, og her må vi erkende, at vi simpelthen ikke har mandskab eller ressourcer til at afholde juleoptoget på forsvarlig vis under de gældende forhold og restriktioner. Samtidig tror vi ikke, at situationen når at ændre sig så radikalt, at der bliver lempet tilstrækkeligt på restriktionerne. Derfor ser vi nu ikke anden udvej end at aflyse. Godt nok kan coronaen ødelægge meget, men den kan dog ikke afholde os fra at holde jul! Derfor vil vi selvfølgelig stadig sørge for, at der bliver hængt julelys op og vores juleskrabelodder vil også være at finde i butikkerne. Selvom vi skal holde jul med afstand, vil vi i AmagerButikkerne gøre vores for, at vi stadig holder den sammen!

Annonce
Annonce
KULTUR

Teaterflisen uddeles i december

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Allehelgen

Dem vi savner, mindes vi i dag

Kultur

Nyt kunstinitiativ: Oplev lyden af corona

Corona

Et gymnasieliv med mundbind

Annonce