Annonce
KøbenhavnLIV

Flere generationer bor i samme kvarter: "Det er ligesom et lille samfund"

Gitte Hedeby sammen med sin familie. De bor alle sammen på på Søndervigvej eller meget tæt på. - Foto. Gitte Hedeby.
På Søndervigvej og Roshagervej bor Gitte med sin eksmand, forældre, børn, fætre og kusiner. Og de elsker det.
Annonce

Kunne du forestille dig at bo under samme tag med din eksmand og have dine forældre, fætre og kusiner boende et par huse væk? Sådan er det for Gitte Hedeby og hendes familie, og de nyder det alle sammen.

Annonce

Vanløse dynastiet

- Faktisk så startede mine forældre det her Vanløse dynasti, fortæller Gitte Hedeby og griner, da VanløseLIV er forbi til en familiefest i behørig corona-afstand på Søndervigvej. Her bor Gitte under samme tag med sin eksmand, og deres tre børn på 13, 15 og 17 år. Indenfor kort tid flytter eksmanden ud og ind i et hus længere ned af vejen.

- Vi boede på Roshagervej, og da vores børn skulle flytte hjemmefra, købte vi et hus til dem, fordi vi gerne ville have dem tæt på. Og så startede dynastiet fortæller Lis og Ulrik Jensen, der er forældre til Gitte Hedeby.

Søndervigvej. -Foto. Chili Djurhuus

Og som det jo går, så fik Gitte og hendes bror kærester.

- Og så købte de begge huse på Roshagervej. Og da vi, som familie, var og er meget sammen her i Vanløse, så købte kusinerne og fætrene også huse, dog på Søndervigvej, fortæller Lis Jensen og griner. Hendes mand Ulrik nikker bekræftende.

Lis og Ulrik Jensen startede Vanløse dynastiet. - Foto. Chili Djurhuus

Med tiden rykkede det meste af dynastiet med over på Søndervigvej, selvom forældrene stadig bor på Roshagervej. I skrivende stund, ejer Gitte Hedebys familie seks huse på enten Søndervigvej eller Roshagervej, og nummer syv er på vej, når Gittes mand flytter i nærmeste fremtid flytter ´hjemmefra' i et hus længere ned af vejen med sin kæreste.

Annonce

Bor under samme tag med eksmand

Da Gitte Hedeby og hendes eksmand, for fem år siden, fandt ud af, at de ikke skulle være gift længere, var det naturligt for dem, at han blev boende.


Min mand flyttede ud af soveværelset og fik sit eget værelse, også fortsatte vores familie

Gitte Hedeby


- Hvorfor blev I boende sammen?

- Vi gav det en chance for børnenes skyld, og det fungerede bare så godt. Og mest af alt så profiterede vores børn så meget af det, i og med at deres hverdag jo ikke blev forandret. Min mand flyttede ud af soveværelset og fik sit eget værelse, også fortsatte vores familie, fortæller Gitte Hedeby.

Jeppe Hedeby (tv) og hans lillebror Julian (th) - Foto. Chili Djurhuus.

På et tæppe til familiemiddagen møder VanløseLIV Gittes søn Jeppe på 17 år, og han fortæller at det for ham og søskende har betydet meget.

- Det har virkelig været dejligt at have dem begge tæt på. Og der har ikke været den store forskel fra da de var gift. Vi har spist sammen, og været familie, selvom min far og mor var gift fortæller Jeppe Hedeby, og han lægger ikke skjul på, at han er glad for, at faderen blot flytter nogle huse længere ned ad Søndervigvej.

Kunne du forestille dig selv at købe et hus på vejen eller en af sidevejen, når du skal flytte hjemmefra.

- Det vil jeg helt sikkert. Det er er ligesom et lille samfund, og det vil jeg altid være en del af, siger Jeppe Hedeby og smiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Lav vandstand i Sortedams Sø

Vanløse

Sang om Ålekistevej spilles på P5

Vanløse

Legestue åbner i Den Gamle Kaffebar

Vanløse

DSB vedtager snart ny køreplan

Annonce