Annonce
Udsatte

Fra udsat til barista i Kaffe Karma: Det er rart at blive distraheret

Troels er tidligere udsat. Nu er han barista hos Kaffe Karma og har noget at gå ud af døren for. Foto: Privat
Hos den socialøkonomiske virksomhed Kaffe Karma får hjemløse og udsatte en ny chance. Du kan være med til at gøre en forskel!
Annonce

Når man er helt dernede, hvor ens hjem er ikke-eksisterende, hvor ens selvværd har ramt bunden eller er derude, hvor tvivlen, på at der kan være brug for en i samfundet, er overskyggende, ja så kan det være svært at øjne håb. Det er her Kaffe Karma kommer ind i billedet.

Kaffe Karma er en socialøkonomisk virksomhed, der hjælper hjemløse, psykisk sårbare og socialt udsatte med at øge deres livs-mestring og komme tilbage på arbejdsmarkedet igen. Dette ved at tilbyde dem en time-ansættelse som barista på Kaffe Karmas kaffe-cykler.


Det er dejligt med noget at se frem til og så er det rart at blive distraheret fra alle de ting, som jeg normalt går og bekymrer mig om.

Troelse, barista hos Kaffe Karma


- Vi har mulighed for at ansætte udsatte og hjemløse via det sociale frikort. Men en ansættelse er for mange meget mere end bare penge. Vi gør det muligt at styrke kompetencer, vise at der i vores fleksible rammer er højt til loftet, og at vi har brug for hvert enkelt individ. Vi giver dem en træningsbane til deres videre job-liv, som det ikke er muligt at få ved jobcenteret, siger Laura Hoxer Brund, udviklingskonsulent i Kaffe Karma.

Annonce

Livet bider, men der er stadig håb

Når man er ansat hos Kaffe Karma, står man ved kaffe-cyklen sammen med en frivillig. Her  bliver man oplært i at betjene en espressomaskine og håndtere kunder. Samtidig lægges der stor vægt på hygiejne og mødestabilitet.

Troels er gået fra udsat til en stilling som barista. Noget som har gjort en stor forskel.

- Kaffe Karma har gjort min hverdag mere normal. Nu har jeg har fået en grund til at komme ud af døren. Det er dejligt selskab, og så er det også rart at tjene lidt penge. Det er dejligt med noget at se frem til, og så er det rart at blive distraheret fra alle de ting, som jeg normalt går og bekymrer mig om, siger Troels, barista hos Kaffe Karma.

Kaffe Karma er fondet af AP Møller fonden og har et samarbejde med blandt andet Mændenes Hjem, Gadens Stemmer, krisecentre og bosteder.

Ser du dig selv som en del af Kaffe Karma, så rekrutteres der lige nu frivillige til kaffe-cyklen. Så læs mere på Kaffe Karmas Facebook-side. Jo flere frivillige, jo flere kan Kaffe Karma ansætte og hjælpe videre på deres vej frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KRIMI

Helten bor i gaden med den grumme historie

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Alarm112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce