Annonce
Ung

Fravær og drengestreger er fortid for Mohamed: Nu drømmer jeg om en rigtig fremtid

Mohamad Al-Janabi fortæller om sine drømme for fremtiden. Drømme som først har slået rødder efter han er startet på ASK. Foto: Byrd/Kasper Løjtved
Mohamad Al-Janabi er elev på Akademisk Studenterkursus på Nørrebro. Nu drømmer han om en fremtid med perspektiv, noget som tidligere var fjernt for ham.

Fravær, drengestreger, manglende afleveringer og absolut ingen motivation. Sådan beskriver 17 årige Mohamad Al-Janabi sin tid på Gefion Gymnasium. Han droppede ud tilbage i maj, hvor hans fravær efterhånden var så højt, at det hele næsten kunne være lige meget. Hans forældre blev inddraget, og sammen tog de en beslutning, som allerede nu har givet Mohamad Al-Janabi et afsæt i livet med perspektiv og drømme for fremtiden.

I dag er Mohamad Al-Janabi førsteårs elev på ASK (Akademisk Studenterkursus), som inden længe får navnet Nørrebro Gymnasium.


Annonce

Her bliver man mødt med åbenhed og respekt i modsætning til den distance, som jeg tidligere har mødt i min skolegang.

Mohamad Al-Janabi


Tilbage i august startede Mohamad Al-Janabi et nyt kapitel. Han valgte aktivt at give skolelivet en chance til. Og det skulle være på ASK på Titangade på Nørrebro. Noget der for Mohamad Al-Janabi gør en forskel hver dag.

På de blot to måneder hvor Mohamad Al-Janabi har været elev på skolen, har han fundet en helt ny begejstring for det at gå i skole, et helt andet syn på fremtiden. Han har endda tilladt sig selv at drømme.

- Jeg drømmer om at blive maskiningeniør, få en smuk kone og måske et barn eller to. Det er først for et par måneder siden, at det gik op for mig, hvad jeg egentlig gerne ville, siger Mohamad Al-Janabi.

Han sætter ord på en realistisk drøm, for den uddannelse, han er i gang med at tage, er adgangsgivende til DTU, hvor man blandt andet kan blive uddannet maskiningeniør.

Hvad gør forskellen?

For Mohamad Al-Janabi betyder det rigtig meget at blive hørt og respekteret. For ham gør det derfor også hele forskellen, at der er et tæt samspil med lærerne.

- Skolen er lille, og vi kender alle hinanden. Det giver en god og hyggelig stemning mellem elever og lærere. Her bliver man mødt med åbenhed og respekt i modsætning til den distance, som jeg tidligere har mødt i min skolegang. Vores forhold til lærerne er unikt. Vi kan sidde sammen og tale. Vi giver noget og vores lærer giver noget. Det giver tilsammen noget rigtig godt, siger Mohamad Al-Janabi.

Mohamad Al-Janabi bor på indre Nørrebro med sine forældre af Irakisk herkomst. Han er den midterste ud af en søskendeflok på fem. Og så elsker han Nørrebro. Han ser en lighed mellem det Nørrebro som han holder så meget af og den skole, som fastholder ham, og som han gladeligt står op til dag efter dag.

- Jeg elsker Nørrebro. Det er mit hjem. Og ligesom på skolen så kender vi også alle hinanden på Nørrebro. Vi hjælper hinanden, og vi er der for hinanden. Kommer min mor gående på gaden med indkøb, så kan mine venner finde på at stoppe op og hjælpe hende hjem med hendes indkøb. Det sker kun her.

Den 13. november skifter ASK navn til Nørrebro Gymnasium. Noget som både elever og lærerne på stedet glæder  sig til. På den måde bliver de en endnu mere integreret del af Nørrebro.

Annonce
Indland

SF trækker kirkeminister ind i sag om overgrebsmistænkt ansat i Vor Frue Kirke

Annonce
Indland

Kirkeledelse i København kendte til anklage om overgreb

Annonce
Alarm112

To såret i slagsmål med knivstik: Politiet beder om eventuelle videooptagelser

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Politiet anholder ung mand for hoteldrab og knivoverfald

Alarm112

28-årig anholdt og sigtet for drabsforsøg i København

Alarm112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Alarm112

33-årig kokainchef idømt 16 års fængsel for indsmugling

Alarm112

Flere er tilbageholdt af politiet efter knivoverfald i Tårnby

Alarm112

Voldsom sort røg: Fem både brændt i Kastrup Lystbådehavn

Annonce