Annonce
MÅNEDENS AMAGERBUTIK

Genbrug er guld: Hæng dine gamle klude på bøjlerne og tjen en god skilling

Medierådgiver Torben Vestergaard, Amager Bladet, overrækker blomsterbuket og diplom til butikschef Donia Vinther og ejerne Patrick Holbek og Jannik Due.
Ryd klædeskabet og tjen en god skilling på dine gamle klude, sko eller tasker. Konceptet finder du i secondhand-butikken Tapirus på Amagerbrogade, der på rekordtid har fået mange amagerkanere til at gøre genbrug til guld. Tapirus er Månedens Amagerbutik i september.
Annonce

Tapiren, det lille støvsugerdyr, der gennemtrævler Amazonas regnskovsbund, er blevet varemærket for tøjkonceptet Tapirus, der gør det nemt og overskueligt at købe og sælge secondhand-varer, som alligevel fylder op i klædeskabene.

Det er nu lidt over fire måneder siden, Tapirus, slog dørene op på Amagerbrogade 48. Bag konceptet er iværksætterne Patrick Holbek og Jannik Due. De har på rekordtid fået mange amagerkanere til at leje bøjler i den fysiske butik - ja, i skrivende stund er der flere end 5.000 varer af tøj, sko og tasker.

På væggen bag ekspeditionsskranken, der er broderet med prisskilte og gode tips, skal der nu hænge et diplom som det synlige bevis på, at Tapirus er kåret til Månedens Amagerbutik i september af Amager Bladet og Danske Bank.

- Det er vildt. Det er bare så fedt, udbrød butikschef Donia Vinther, da Amager Bladet ringede hende op for at overbringe nyheden.

To dage senere er hele staben samlet i butikken for at modtage prisen og nomineringen til kåringen af Årets Amagerbutik 2020.

Annonce

Fra reolsalg til bøjlesalg

- Vi er meget glade for prisen. Den giver forhåbentlig god omtale og får folk til at få øjenene op for konceptet, der er kommer for at blive, siger Jannik Due.

Han har tidligere arbejdet med loppebutikker, men en dag talte han med sine gamle ven, Patrick, og sammen udviklede de genbrugskonceptet.

- Man kan sige, vi er gået fra reolsalg til bøjlesalg. Og vi er glade for, vi fik butik her på Amagerbrogade, hvor der er mange mennesker, der passerer forbi. De fleste kunder er vant til at handle hjemmefra, men nu kommer de herned i stedet for, forklarer Jannik Due.

Med flere end 5.000 varer på bøjler og hylder er det en velassorteret butik, der betyder travlhed for butikschefen og hendes assistenter.

Annonce

Handel organiseres via App

Én af nøglerne til konceptets fremgang er kombinationen af en fysisk og digital butik. Med Tapirus App bliver kundens handel organiseret. Kunden går ned i butikken med sine varer. Her får kunden at vide, hvor varerne skal placeres. Så kommer der et prismærke på og så er det ellers bare at vente på en glad køber.

- Som sælger er det en fordel, da salget ikke kun er begrænset til dem, der kommer i den fysiske butik, og alle kunder får dermed adgang til at 'støvsuge' markedet for secondhandvarer nemt og hurtigt, siger Jannik Due.


Vi er meget glade for prisen. Den giver forhåbentlig god omtale og får folk til at få øjenene op for konceptet, der er kommer for at blive.


I den fysiske butik og via hjemmesiden tapirus.dk lejer kunden en eller flere bøjlepladser, og hver gang en vare bliver solgt, modtager kunden en notifiktion. Pengene for salget bliver overført til kundens konto og varerne sendes fra butikken hver dag.

Det er kun muligt at sælge varer, som også findes i butikken, så det eneste ejerne kræver er, at kunden kommer ned med sine varer, hænger dem på bøjlen, prissætter dem og ellers venter på at tjene penge.

Og hvordan tjener Tapirus så penge på konceptet? Jo, det er meget enkelt, forklarer ejerne:

- Vi tjener pengene på udlejning af bøjler, og så tager vi tyve procent i kommission af salget af kundens varer. Så har kunden en vare til salg for 100 kroner - ja, så tjener vi tyve kr. Det er både billigt, nemt og overskueligt for alle.

Månedens Amagerbutik

Du kan anbefale en butik på Amager Bladets Facebook-side.

Skriv en kort anmeldelse om hvorfor netop din favoritbutik skal udvælges til Månedens Amagerbutik. Kriterierne er; god service, smilende personale, bedste udsmykning og produkter af god kvalitet.

Et dommerpanel bestående af Amager Bladets redaktør Jan Jeppesen, medierådgiver Henrik Clausen, filialdirektør Dorthe Ankersen og souschef Morten Lasson vil udvælge Månedens Amagerbutik på baggrund af anbefalingerne.

På grund af coronakrisen har kåringerne været suspenderet i marts og april. Derfor blev der kåret to butikker i både maj og juni.

2020-kåringer: MAJ: Bristol Blomstergaard. MAJ: Design, Grafik & Print. JUNI: Magasin Stewardess. JUNI: Uganda Ismejeri. SEPTEMBER: Tapirus.

Butikschefen med buketten af ansatte, der servicerer de mange kunder som hver eneste dag kommer i butikken. Foto: Jan Jeppesen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KRIMI

Helten bor i gaden med den grumme historie

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Alarm112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce