Annonce
KøbenhavnLIV

Hollywoodstjerne i biffen med Valby-folket

Skuespilleren Jeremy Strong så sin nye film ‘The Gentlemen’ for første gang i Valby Kino sammen med et spørgelystent publikum.

Annonce

Det er ikke en helt almindelig premiereaften i Valby Kino torsdag. Der er nemlig fint besøg i den lokale biograf, hvor skuespilleren Jeremy Strong tager plads i et af de bløde sæder og forsvinder ind i Guy Ritchie-filmen ’The Gentlemen’, hvor han selv spiller rigmanden Matthew Berger, sammen med en propfyldt Sal 1. Action-komedien har blandt andre Matthew McConaughey, Colin Farrell og Hugh Grant på rollelisten.

Strong er kendt fra storfilm som ’Lincoln’, ’Zero Dark Thirty’ og ’The Big Short’, men ikke mindst for sin rolle i HBO’s tv-serie ’Succession’, hvor han spiller sønnen Kendall i den dysunktionelle rigmandsfamilie Roy, som kører et medieimperium i et lige så dysfunktionelt USA. Dén har sendt ham op blandt stjernerne i Hollywood.

Annonce

Valby-hjerte

Men hvad laver Strong så her i Valbys lille hyggelige biograf på en torsdag aften? Jo, den 41-årige skuespillers danske kone er såmænd gode venner med en af de mange frivillige i Kino, og han har siddet her med børnene til babybio. Nu ser han sin nyeste film for første gang, og efter visningen er der spørgsmål fra salen.

De kredser meget om hans rolle i den populære tv-serie, og Jeremy svarer beredvilligt på spørgsmål om sit forhold til karakteren - men hvad der kommer til at ske i næste sæson, må publikum gætte sig til. Han kan dog afsløre, at han er vild med danske film og pønser på at arbejde sammen med nogle af de danske filmfolk.

Valby Bladet får historien om hans forhold til vores lille plet på landkortet:

»Jeg kender stedet fra min kone, familie og Emmanuelle (Kortholm, næstformand i Foreningen Valby Kino, red.), som inviterede mig. Jeg elsker stedet, en meget autentisk biograf. Film skal ses i fællesskab, og det er flot, at lokale kræfter stod sammen og reddede stedet, hvor folk kan se de nyeste film, mens de strikker eller har deres børn med - et vigtigt kulturelt samlingspunkt. Ikke ekstravagant, men meget ægte og med et stort hjerte.

Jeg voksede op i centrum af byen (Boston, red.) og senere store biografcentre i forstæderne. Men film var en vigtig del af mit liv,« husker Jeremy Strong.

Annonce

Ind i rollen

Som tak for besøget bliver Jeremy udnævnt til officiel ven af Valby Kino og får lidt biografbilletter med til næste gang, han har lyst til at kigge forbi med ungerne.

I både tv-serien og den nye film spiller Jeremy ekstremt velhavende personer, men de to roller er ellers diametralt modsatte, forklarer han:

»Jeg har faktisk ikke tænkt på den sammenhæng. Men rollerne er modsat rettede i den måde, jeg går til dem på. Den ene meget indadvendt og den anden meget fantasifuld. Gentlemen er meget teatralsk, hvor Succession handler mere om realisme og følelsesmæssig søgen. Det føles tilfældigt, at de begge er rige, men det er en sjov pointe. Jeg kommer ikke selv fra den baggrund overhovedet, men for mig er det vigtigste at glemme alt omkring mig og forsvinde dybt ind i den rolle, jeg skal spille - nu og her.«

’The Gentlemen’ spiller nu i Valby Kino, Gammel Jernbanevej 36.

www.valbykino.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Annonce