Annonce
Politik

Hustru anklager partitoppen: Socialdemokratiet har koordineret angrebet på Frank

- Frank er blevet smidt under bussen, så nu kan alle de andre slippe med skrækken. I hvert fald af socialdemokraterne, siger Jane Frimand Pedersen, hustru til Frank Jensen, der her ses med nuværende statsminister Mette Frederiksen ved et fremstød for el-busser i 2017. Arkivfoto: Michael Paldan.
Frank Jensen blev ofret. Smidt under bussen, så andre personer og sager i partiet kan gå under radaren uden at få samme medfart. Derfor skulle Frank ofres. Det siger hustruen Jane Frimand Pedersen.

I et længere interview med KøbenhavnLIV.dk kommer den nu detroniserede overborgmester Frank Jensens hustru med uset hårde anklager mod partiets allerøverste top.

Frank Jensen blev ofret. Smidt under bussen, så andre personer og sager i partiet kan gå under radaren uden at få samme medfart. Derfor skulle Frank ofres. Det siger Jane Frimand Pedersen til KøbenhavnLIV.dk

Frank Jensen fik søndag 18. oktober opbakning fra socialdemokraterne i København til at fortsætte som overborgmester. Men dagen efter meddelte han, at han trådte tilbage både som overborgmester og som næstformand for Socialdemokratiet. Det kom som en overraskelse for mange og var chokerende at opleve for Jane Frimand Pedersen.

Annonce


Ikke engang udenrigsministerens afgang ville have givet det samme. Det her giver jo den effekt, at nu kan de lægge låg på alle de andre sager, fordi nu har de ofret Frank

Jane Frimand Pedersen


- Lige pludselig var det uoverskueligt, at Frank skulle fortsætte. Der kom en fornemmelse af, at det her er helt, helt galt. Der er nogen her, der har gang i et eller andet. Det gik så hurtigt. Den ene dag fik han opbakning fra partiet med et stort flertal. Den næste dag var han tvunget til at trække sig.

- Grunden til, at Frank var nødt til at trække sig, var de otte nye sager, som han ikke aner, hvad går ud på, men som pludselig dukkede op søndag, kun få timer før mødet. Allerede den ene sag, der kom til vores kendskab omkring et kys i Fælledparken, som hverken Frank eller jeg kan genkende, fyldte så meget, at han slet ikke kunne manøvrere som overborgmester. Men det var den samlede mængde anklager med otte sager der gjorde det helt uholdbart, siger Jane Frimand Pedersen, som stoler på, sagerne er bagateller, da hun ellers har en forventning om, de ville være blevet meldt til politiet.

Frank betaler prisen

Hvorfor tror du så, at de otte sager materialiserer sig søndag?

- Der må jo være en dybere mening med det, som vi ikke er bekendt med, for ellers giver det jo ingen mening.

Hvad skulle den dybere mening være?

- Vi er bekendt med, at der er folk i vores omgangskreds, der er blevet ringet op og er blevet spurgt til metoo-sager på nogle andre i Socialdemokratiet, før det her skete med Frank. Så der har været en masse af sådan noget. De næste, der kommer, vil slet ikke få samme hårde medfart. Det bliver bare ham, der har betalt prisen for det her. Der var en, der skulle ofres, og det blev så Frank.

Men hvorfor lige Frank?

- Fordi han var højt på strå. Ikke engang udenrigsministerens afgang ville have givet det samme. Det her giver jo den effekt, at nu kan de lægge låg på alle de andre sager, fordi nu har de ofret Frank.

- Der kan også være folk, der har politiske ambitioner om at overtage hans embede, men som ikke har kunne blive valgt på demokratisk vis, og så kan man jo så prøve, om man kan blive valgt på den her måde. Det er bare en fornemmelse.

Hvis Frank virkelig er uskyldig i anklagerne, hvorfor er det så, I går?

- Fordi presset på det tidspunkt var så hårdt. Vi blev hele tiden spurgt om, hvad de nye sager handlede om, men vi ved det jo ikke. Det ville jo være umuligt for Frank at foretage sig noget som helst, før de sager blev belyst og vi ved det stadig ikke. Hvordan skulle han have overlevet de her otte dage som overborgmester, det kan jeg slet ikke se. Der var ikke andet at gøre, og der var nogen, der havde det mål, at det var det, der skulle ske. Det er helt sikkert.

Det er da en stor satsning, for Frank var jo sikker på at blive genvalgt? Hans efterfølger er ikke lige så sikker på at blive genvalgt.

- Ja, men københavnerne, der var med til mødet, de ville jo også gerne bakke ham op og give ham chancen. De var enige om, at hvis ikke der kom noget alvorligt frem i de otte nye sager, så trækker vi en streg i sandet og kører videre. Men det var der andre, der helt tydeligt ikke var enige i.

Hvem er disse andre? For Frank var jo meget højt placeret som næstformand i Socialdemokratiet.

- Jeg ved jo ikke, hvem det er. Men det er nogen, der er højere oppe i systemet, det tror jeg. Det er i hvert fald koordineret på en eller anden måde. Det vil vise sig hen ad vejen. Det kommer jo for en dag, det bliver bare ikke lige nu.

Det lyder som om, du tænker, det på være på statsministerniveau?

- Ja, jeg ved jo ikke, om hun er med i det. Men i hvert fald i den linje, vil jeg tro. De har snakket om det. Det er koordineret på en eller anden måde.

Hvem er ”de”?

- Jamen, jeg ved jo ikke, hvem det er. Jeg kan bare sige, at sådan noget kan ikke lade sig gøre, hvis ikke ledelsen eller det øverste system i Socialdemokratiet er inde over. Jeg håber, der er nogen journalister eller andre, der vil bore i, hvordan i alverden det her kom hertil. For det har jeg ikke muligheden for, siger Jane Frimand Pedersen til KøbenhavnLIV.dk

Læs her hele interviewet med Jane Frimand Pedersen.

Jane Frimand Pedersen fortæller til reporter Angela Brink på KøbenhavnLIV, at partitoppen har koordineret angrebet på tidligere overborgmester Frank Jensen.  Foto: Philip Flindt/Byrd

Socialdemokratiets pressetjeneste har ikke ønsket at kommentere anklagerne over for KøbenhavnLIV. Politisk ordfører Jesper Petersen henviser til selv samme pressetjeneste.

Annonce
Annonce
Alarm112

Ældre kvinde fundet død i røgfyldt lejlighed

Annonce
Annonce
Indland

Syv ud af 6161 mistede 112-opkald er indberettet i hovedstaden

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Tidligere teaterchef Henrik Bering Liisberg er død efter sygdom

Alarm112

Filmmand fængslet i 13 dage for mistanke om vold mod forfatter

Indland

Madredaktør kalder tredje stjerne til Noma helt fortjent

Erhverv

Nye arbejdsnedlæggelser: Sygeplejersker fortsætter protester

Indland

Akutberedskab har kendt til mistede 112-opkald i over to år

Indland

København finder penge til sundhedstjek af hjemløses hunde

Sport

Mulighed for udvidelse af Parken skal undersøges

Alarm112

21-årig er fængslet efter drab på syrisk mand på Nørrebro

Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Alarm112

Ung mand død efter knivstikkeri på Nørrebro i København

Alarm112

Tricktyv ville danse - stak af med ur til 100.000

Annonce