Annonce
KøbenhavnLIV

Klumme: Det gør ondt at blive valgt fra – men sådan er politik

Carsten Mai kommenterer hver uge det politiske liv på Københavns Rådhus.

Det er ikke noget ligegyldigt interview Københavnliv.dk bragte i sidste uge. Hovedpersonen er nemlig Frank Jensens hustru, Jane Frimand Pedersen, der i interviewet direkte siger, at Frank Jensens exit fra rådhuset er et komplot.

Ifølge Frank Jensens hustru er hele sagen orkestreret fra Socialdemokratiets top for at sikre, at Frank Jensen bliver syndebukken i den tsunami som MeToo bevægelsen har skabt. Det er klart, at hun som ægtefælle til Frank Jensen føler, at hendes mand har været ude for en blodig uretfærdighed. Det er også klart, at det hos dem begge er rart at kunne lukke sagen i bevidsthed om, at alle spillede mod den tidligere overborgmester, og derfor blev han tvunget ud.

Sådan er virkeligheden bare ikke. En række kvinder stillede sig frem og sagde, at Frank Jensen havde mast sig ind på dem enten i form af uønskede berøringer eller gennem en samtale, som kvinderne heller ikke have inviteret til.

Annonce

Et godt råd til byens tidligere overborgmester er at holde lav profil et stykke tid, arbejde på de indre linjer for at få noget fornuftigt at beskæftige sig med i de kommende år, og så først gå på banen, når der er et positivt budskab at servere.

Byens nye overborgmester indtil kommunalvalget næste år hedder Lars Weiss. Nu er det den erfarne gruppeformand som midlertidigt skal skabe ro og retning på den politiske linje.

Her og nu virker det rimeligt sandsynligt, at Sophie Hæstorp Andersen, som er formand for Region Hovedstaden, bliver den nye kandidat, når vi når valgdagen.

Sophie Hæstorp vil være et scoop for sit parti i København. Hun er folkelig på den gode måde, taler så alle forstår det og er i politisk samklang med langt de fleste københavnere når det handler om trafik og miljø.


Sophie Hæstorp er ganske enkelt det stærkeste kort, som Socialdemokraterne kan spille for at fastholde posten som overborgmester.

Carsten Mai


Sophie Hæstorp er ganske enkelt det stærkeste kort, som Socialdemokraterne kan spille for at fastholde posten som overborgmester. Sophie Hæstorp er fra Vesterbro, kommunikerer i øjenhøjde med alle og brænder igennem med sine visioner ikke kun på sundhedsområdet men på en lang række af kommunens kerneområder som børn, skole og ældreomsorg.

Der er også kamp om førstepladsen hos de radikale. Partiets gruppeformand og medlem af det vigtige Teknik- og Miljøudvalg, Mette Annelie Rasmussen, udfordrer borgmester Mia Nyegaard som partiets spidskandidat. Det radikale bagland skal afgøre den kamp på et møde 14. november.

Der bliver tale om et tæt opgør, og det er ikke fordi, at de to kandidater står milevidt fra hinanden. Men Mette Annelie Rasmussen går til valg på en markant grøn profil og et ønske om at være mere ambitiøs i klimapolitikken. Hun mener ganske enkelt, at der skal sættes større politisk fokus på den grønne dagsorden.

Mia Nyegaard har både før og efter hun blev socialborgmester fokuseret på at skaffe flere penge til det sociale område i København som i mange år har været forsømt. Det er lykkedes med sidste budgetforlig, men efter Mette Annelie Rasmussens vurdering på bekostning af det politiske fokus på det grønne.

De radikale kamp foregår – modsat på Christiansborg – uden skrig og skrål i offentligheden.

Carsten Mai

Carsten Mai analyserer politikken i København. Han var i otte år pressechef for tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. I dag driver han konsulentvirksomheden Carsten Mai & Com som rådgiver virksomheder og organisationer om kommunikation og politik. Han er uddannet cand.scient.soc. og bor med sin familie i København. www.carstenmai.dk

Annonce
Annonce
Indland

Tidligere teaterchef Henrik Bering Liisberg er død efter sygdom

Annonce
Annonce
Alarm112

Filmmand fængslet i 13 dage for mistanke om vold mod forfatter

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Madredaktør kalder tredje stjerne til Noma helt fortjent

Erhverv

Nye arbejdsnedlæggelser: Sygeplejersker fortsætter protester

Indland

Akutberedskab har kendt til mistede 112-opkald i over to år

Indland

København finder penge til sundhedstjek af hjemløses hunde

Sport

Mulighed for udvidelse af Parken skal undersøges

Alarm112

21-årig er fængslet efter drab på syrisk mand på Nørrebro

Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Alarm112

Ung mand død efter knivstikkeri på Nørrebro i København

Alarm112

Tricktyv ville danse - stak af med ur til 100.000

Alarm112

Politiet melder om travl nat med flere knivstikkerier

Alarm112

Kraftig butiksbrand spærrer for trafik i indre by

Annonce