Annonce
Corona

Manipulerer politiet med tallene? Video dokumenterer langt flere demonstranter end politiet oplyser

Protestbevægelsen Men In Black demonstrerer imod coronapas og massetests, i København lørdag aften den 10. april 2021. Demonstrationen startede på Enghave Plads og bevægede sig godt 8 kilometer ind til Rådhuspladsen til taler, musik og dans. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021.

De er efterhånden på alles læber, og ingen er længere i tvivl om, hvem gruppen Men in black er.

Hver lørdag går de gennem København og Frederiksberg for at markere deres utilfredshed med regeringens corona-håndtering.

I et sammensurium af meninger, taler og fyrværkeri bevæger de sig lørdag aften under overskriften 'Nej til coronapas og massetests' fra Enghave Plads gennem Frederiksberg for at slutte på Rådhuspladsen.

Ifølge politiet var der, da der var flest, 800 personer i flokken.

Men en række deltagere, som netmediet 180grader.dk har talt med, undrer sig over, at politiet melder så lavt et antal deltagere ud.

- Mit gæt er, at der var mellem 4000 og helt op mod 6000. Det bygger jeg på de oplevelser jeg har haft, når jeg har til fodboldkampe og koncerter, siger Mohammed Kiwan, der selv deltog ved demonstrationen lørdag til 180grader.dk.

Mediet har efterfølgende fået stille en video til rådighed, som er optaget via Facebook Live.

Her har journalister kigget materialet igennem og vurderet, at der er omkring 1500-2000 personer i videoen, som anslået viser halvdelen af demonstrationen først på aftenen. Andre optagelser, som journalisterne har kigget på, viser et lignende antal deltagere.

Ved demonstrationer som denne, er det indsatslederen på stedet, der vurderer antallet af demonstranter.

Se videoen her og bedøm selv, hvem der kommer tættest på:

Vi har været i kontakt med Københavns Politi, der har læst artiklen og set videoen. De oplyser, at de ikke vil bruge ressourcer på at vurdere, om deres skøn på dagen var forkert eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce