Annonce
KøbenhavnLIV

Pris til Lennart Lajboshitz for at skabe kulturhuset Absalon

ILDSJÆL. Hovedstadens Forskønnelse har netop tildelt familien Lajboschitz prisen som Året ildsjæl 2015 for at skabe folkehuset Absalon.

Annonce

Af Anja Berth

abe@minby.dk

ABSALON: Da Lennart Lajboschitz sidste år købte den tidligere kirke, Absalon Kirke, på Sønder Boulevard for ti millioner, var tanken at skabe et socialt kulturhus, fordi »social aktivitet skaber lykke«.

Det er i den grad lykkedes. Vesterbroerne, de unge hipstere der banker hinanden i bordtennis, mødre med små børn, der vil drysse lidt glimmerstøv over ulvetimen og familier, der ikke selv gider lave aftensmad, hygger sig i Absalon.

Det har også foreningen Hovedstadens Forskønnelse opdaget.

Den har netop tildelt familien Lajboschitz prisen Årets Ildsjæl for at have skabt folkehuset Absalon.

»Der er en varme, en indlevelsesevne og en generøsitet i dette projekt, som værdsættes - ikke alene af Forskønnelsen - men frem for alt af de hundredevis af mennesker, som flokkes til Absalon,« lyder et uddrag af begrundelsen.

Bag Absalon står Lennart Lajboschitz og hustruen Sus Lajboschitz, som stiftede Tiger-kæden og forlod firmaets daglige drift i begyndelsen af 2015.

Siden da har parret og deres fire børn været engageret i Absalon.

»Vi er totalt overvældede over den måde folk har taget Absalon til sig fra første dag. Vi vidste ikke, om det ville lykkes eller om vi ville stå med et gabende tomt hus, og derfor er det ikke ekstra rørende at opleve, når der er fuldt hus til fællesspisning, og når der spontant opstår rundt-om-bordet, eller mennesker møder nye kærester, venner,« siger Lennart Lajboschitz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Find Holger

Annonce