Annonce
Politisk set

Rådhusets grå eminence i front: Lars Weiss er ny overborgmester

Lars Weiss (S) er ny overborgmester. Her er han til uddelingen af erhvervspris på hjemøen Amager. Arkivfoto: Michael Paldan
Annonce

Det har tydet på det gennem nogle dage, og nu er det fastslået. 49-årige Lars Weiss (S) bliver ny overborgmester i København, efter Frank Jensen trak sig i utide mandag i sidste uge.

Her tiltrådte Lars Weiss automatisk som 1. næstformand i borgerrepræsentationen posten som overborgmester, men var i tvivl om, hvorvidt han ville stille permanent op til posten på rådhuset. Det gjorde han, og nu har partiet i København enstemmigt valgt ham som overborgmester i resten af valgperioden frem til 31. december 2021.

Lars Weiss er ukendt for mange københavnerne, men på Københavns Rådhus har han i mange år været en af de centrale nøglespillere på rådhuset som gruppeformand i Socialdemokratiet, 1. næstformand for borgerrepræsentationen og næstformand i Metroselskabets bestyrelse.

Det er ofte Lars Weiss, som har udtalt sig, når man som journalist har forsøgt at få en kommentar fra overborgmester Frank Jensen. Han er dermed godt inde i sagerne på rådhuset.

Blandt politiske med- og modspillere er han kendt som et troværdigt menneske, der har sine meninger fast forankret i den socialdemokratiske tradition og kan være hård i forhandlinger, men samtidig også et menneske med glimt i øjet og humor.

Lars Weiss bor med sin familie på Amager. Han har det politiske med fra barndomshjemmet, hvor moderen Birte Weiss fra 1971, hvor Lars blev født, var socialdemokratisk politiker som folketingsmedlem, radiorådsformand og minister gennem 30 år.

Lars Weiss vandt under under stor dramatik og godt beskrevet i medierne pladsen som folketingskandidat på Amager i 2002 foran en vis Helle Thorning-Schmidt. Han blev dog aldrig valgt til folketinget, men stillede i stedet op til borgerrepræsentationen i 2009, samtidig med en anden ny kandidat - Frank Jensen, som han nu afløser som overborgmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce