Annonce
KøbenhavnLIV

Radikal borgmester: Ikke nyt at det grønne er vigtigt

Socialborgmester Mia Nyegaard (R). Foto: Steen Brogaard
Socialborgmester Mia Nyegaard (R) er enig med Mette Annelie Rasmussen i, at klimaet og den grønne dagsorden har en høj prioritet hos de radikale. Men hun betoner, at det er et både-og i lokalpolitik.
Annonce

Den radikale socialborgmester Mia Nyegaard er blevet udfordret af gruppeformand Mette Annelie Rasmussen om at blive den radikale spidskandidat med et budskab om, at klimaet skal være først.

- I vores parti er et kampvalg altid velkommen, men jeg synes, at jeg har gjort det godt som socialborgmester, jeg er stolt af de år, lyder det fra Mia Nyegaard, der dermed understreger, at hun gerne vil fortsætte på en borgmesterpost.

Annonce

Et både-og

Om Mette Annelie Rasmussens betoning af at klimaet klart skal være det vigtigste politikområde, udtaler hun:

- Jeg er enig i, at det grønne er vigtigt. Ved sidste valg gik vi til valg på et grønt og mere rummeligt København, siger hun og mener også, at partiet har leveret på de punkter, og hun understreger, at Mette Annelie Rasmussen som partiets medlem af teknik- og miljøudvalg har sat den grønne dagsorden for partiet og har fået opbakning til det.


Ved sidste valg gik vi til valg på et grønt og mere rummeligt København, siger hun og mener også, at partiet har leveret på de punkter


Mette Annelie Rasmussen siger klimaet først, mens Mia Nyegaard understreger, at det grønne er vigtigt, men det er der andre ting, som også er.

- Det er et både-og, når man er i lokalpolitik. Vi repræsenterer 600.000 borgere i København, hvor vi også bør prioritere børnepasning, plejehjem og LGBT-rettigheder og meget andet, som optager københavnerne, siger hun og understreger, at der national lovgivning, også på miljøområdet, man som lokalpolitiker ikke har indflydelse på.

Annonce

Skoler og renovering

Her nævner hun, at hun som radikal i København også har været med til at lægge pres på Christiansborg for at lave lovgivningen om.

Mia Nyegaard betoner, at hendes parti bør gå til valg på et København i grøn og social balance, og at det grønne kan tænkes ind i mange sammenhænge, for eksempel læring i børns skolegang og renovering af bygninger.

Mia Nyegaard

Socialborgmester siden 1. januar 2018. Kort inden kommunalvalget i november 2017 havde den radikale spidskandidat og borgmester Anna Mee Allerslev trukket sig på grund af en sag, hvor hun havde benyttet festsalen til rådhuset til sit bryllup. Mia Nyegaard blev dermed i sidste øjeblik valg til spidskandidat i et kampvalg. 

Mia Nyegaard er bosat i Indre By og har tidligere været adm. direktør for Friis-Holm Chokolade A/S og ellers arbejdet i både det offentlige og private i København, London, Malmø og Bruxelles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ved siden af: Meyers åbner forsamlingshus

JUL

Hjemløse juletræer er klar til salg

Klumme

Ikke mere Fucking

Debat

Samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger

Annonce